Πτυχιακὴ ἐργασία ἀδιάβαστων φοιτητῶν ἢ προμελετημένο ἔγκλημα;

Σε επίπεδο πτυχιακής εργασίας αδιάβαστων φοιτητών  και σε σχέδια επί χάρτου ανεπάγγελτων θεωρητικών έχουν αναγάγει οι φωστήρες της «ελληνικής» κυβέρνησης το πρόγραμμα «ανάταξης» της Ελληνικής Οικονομίας.

Είναι  διάχυτη εντύπωση ότι οικονομική λογική της «παρέας» της τρόικας  οδηγεί την χώρα στην πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση.

Τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η «ελληνική» κυβέρνηση εν όψει Μνημονίου 2, θα αποψιλώσουν την χώρα από τον εθνικό της πλούτο και το ελάχιστο εναπομείναν εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αλλά και θα στραγγίξουν την ρευστότητα της αγοράς καταδικάζοντας σε θάνατο την Ελληνική Οικονομία.

Παράλληλα επιδεικνύεται εγκληματική αδιαφορία για την όποια ανάπτυξη, η οποία θα μπορούσε να παράξει πλούτο και φορολογικά έσοδα στο κράτος.

Οικονομολόγοι, οικονομικοί αναλυτές και άλλοι εμπλεκόμενοι με την διεθνή οικονομία διαπιστώνουν την πλήρη αποτυχία της μνημονιακής λογικής ως καθαρά εισπρακτικής η οποία οδηγεί σε αργό και επίπονο θάνατο την Ελληνική οικονομία. Αυτό επίσης που διαπιστώνεται είναι η παντελής απουσία  μεσομακροπρόθεσμου επιχειρησιακού σχεδίου και χρονοδιαγράμματος με συγκεκριμένα νούμερα και ημερομηνία εξόδου από την κρίση.

Ωστόσο αυτοί που επεξεργάζονται και εφαρμόζουν τα μέτρα ούτε πρωτοετείς ούτε επί πτυχίω φοιτητές είναι, παρά είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων με διεθνή αναγνώριση και κάτοχοι βαρύγδουπων τίτλων. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και η στρατιά εισαγόμενων και υψηλότατα αμειβόμενων Συμβούλων του Έλληνα Πρωθυπουργού. Άρα, συλλογιστικά, προκύπτει ότι, ως σύνολο, είτε είναι επικίνδυνα άπειροι και ανίκανοι, είτε ξέρουν  να κάνουν  «σωστά» την δουλειά τους αλλά προς όφελος τρίτων…

Σίγουρα ωφελούμενοι δεν είναι  το Ελληνικό Κράτος και οι Έλληνες, αφού όλα τα μετρήσιμα μεγέθη δείχνουν παταγώδη αποτυχία της συνταγής του Μνημονίου. Και όμως αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη οικονομική και όχι μόνο πολιτική!

Και είναι ενδεικτικό του περιεχόμενου, του ύφους  αλλά και των ποινών του Μνημονίου 2, η ανάθεση της σύνταξής του από Βρετανικό Πολυεθνικό Νομικό Γραφείο (Alen and Overy) αντί του ποσού των 500.000 Ευρώ.

Επίσης είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι τράπεζες Deutsche Bank, Credit Swiss, Goldman Sachs, JP Morgan, Societe Generale, Credit Agricole, HSBC και λοιποί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συγγενείς αγόρασαν περισσότερα από 5 δις ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα  με λήξη έως το τέλος του 2013.

Από την παραπάνω εξέλιξη προκύπτει ότι  θα υποστούμε τουλάχιστον δύο ακόμη Μνημόνια, ένα το 2012 και ένα το 2013

Όλο το σκηνικό από την αρχή της κρίσης δείχνει ότι οι μεγάλες ξένες τράπεζες βρήκαν τρόπο να ισοσκελίσουν την ζημιά που υπέστησαν από το κραχ της Λήμαν Μπραδερς   αξιοποιώντας  εφεδρείες σε πρόσωπα και  διαμορφωμένες αδυναμίες κρατών, αρχής γενομένης από την Ελλάδα.     

Έχω την ελπίδα πως  πολλά από τα παραπάνω είναι γνωστά στη  συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που εκτιμούν, και μερικοί γνωρίζουν ότι κάτι άλλο συμβαίνει… και αυτό το άλλο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Και είναι εκνευριστικό να βλέπεις Υπουργούς, Βουλευτές και άλλους διαπλεκόμενους  να προσπαθούν να ξεγελάσουν για ακόμη μία φορά τον Ελληνικό λαό εμφανίζοντας την οικτρά αποτυχία ως εξαιρετική επιτυχία.

Με την ευκαιρία του αρώματος εκλογών που δειλά-δειλά αναδύεται, θέλω να ελπίζω ότι όσοι επέλεξαν την αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές και άθελά τους επέτρεψαν στους Κυβερνώντες και λοιπούς συγγενείς να τυρβάζουν περί αποδοχής των μέτρων του Μνημονίου από τους «διεφθαρμένους» και «τεμπέληδες» Έλληνες, στις επερχόμενες εκλογές θα σταθμίσουν τα δεδομένα και θα μαυρίσουν τους σύγχρονους Μαυρογιαλούρους.

Τώρα πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Η αποχή θα ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της χώρας και των απογόνων τους.

Ιωάννης Δέμος

Οικονομολόγος

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply