Συνεχίζουν τὸ καταστροφικό τους ἔργο γιὰ τὴν «σωτηρία» τῆς Πατρίδος!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ  «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ … ΠΑΤΡΙΔΑΣ».

Οι πολίτες μετά την «ένδοξη αντίσταση» στις πλατείες, θεωρώντας ότι έπραξαν το καθήκον τους ξαναβυθίζονται  σε νάρκη. Η επικοινωνιακή τακτική της σημερινής Κυβέρνησης  συνεπικουρούμενη και από την  αντιδημοκρατική βία των ΜΑΤ και με την βοήθεια των καναλιών αποκοίμισε και πάλι τους πολίτες.

Και όπως δέχομαι ότι υπήρχαν οι «πάνω» και οι «κάτω» στο Σύνταγμα, όπως δέχομαι ότι υπήρξαν προσπάθειες «καπελώματος» του κινήματος των «Αγανακτισμένων», όπως δέχομαι τις απόψεις ότι ενδεχόμενα δεν ήταν ξεκάθαρα τα κίνητρα των διοργανωτών των  «Αγανακτισμένων» αλλά και τις απόψεις ότι κάποιοι πίσω από κάθε κίνημα βλέπουν και ένα φάντασμα, έτσι δέχομαι  ότι η μόνη  εικόνα μαζικής αντίδρασης για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού νόμου  , ήταν εκείνη του Συντάγματος και των  άλλων πλατειών της Ελληνικής Επικράτειας.

Χόρτασα κριτική και αναλύσεις, προσπαθούσα να συνθέσω αναλύσεις για να βρω τι κρύβεται πίσω από ποιόν. Παρασύρθηκα και εγώ στον δαίδαλο της κριτικής και των αναλύσεων και δεν προσπάθησα να καταθέσω εναλλακτική πρόταση.

Αν όχι ο τρόπος των  «Αγανακτισμένων» τότε τι; Αν όχι η «Σπίθα» τότε ποιος; Αν όχι στις πλατείες, τότε πού; Αν όχι στην εκδήλωση της δυσαρέσκειάς προς τους Βουλευτές, τότε πώς;

Ωστόσο μέχρι να κατατεθούν προτάσεις η μέχρι ενδεχόμενα να διατυπωθούν Πολιτικές θέσεις, ή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ηγέτης, καταθέτω την άποψη να κληθεί και πάλι ο κόσμος στις πλατείες και να οργανωθεί καλύτερα. Μέχρι να βρεθεί το αντίπαλο δέος. Τους παραδίδουμε την Ελλάδα χωρίς ουσιαστική αντίδραση.

Το τι συμβαίνει ξεπροβάλλει διάφανο στους τίτλους και ανάμεσα σε αυτούς του Κυριακάτικου Τύπου:

Από την πρώτη σελίδα της Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ:

  1. « Γη και Ύδωρ στα αφεντικά. Σούπερ βάση γίνεται η Σούδα» σχόλιο: με όλα τα έξοδα δικά μας.
  2. «Καλά τρελάθηκαν; Δεχθήκαμε να μπει σε συνυποσχετικό για την Χάγη η κυριαρχία 114 νησίδων. Δώστε και το Αιγαίο για να … ξεπουλήσουμε…» σχόλιο: με ευθύνη του κ. Δρούτσα πριν αποδράσει στην Ευρωβουλή.
  3. «Μας βάζουν σε καραντίνα από την ευροζώνη. Σε οργανωμένη Χρεωκοπόια μας πάνε.» σχόλιο: Αν δεν ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο τώρα θα πιέζαμε εμείς.
  4. «Τι είχαν οι τρείς βαλίτσες που παρέδωσε η Εμινέ στο Τουρκικό Προξενείο» σχόλιο: μέχρι και ο ψευτομουφτής πήρε μία.
  5. Έτσι εννοεί ο Πρωθυπουργός την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Μαξίμου! Δύο αντιπρόεδροι παραιτήθηκαν για να γίνουν σύμβουλοι του Παπανδρέου: Ο δεύτερος προχθές ενώ είχε ψηφίσει υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου…» σχόλιο: προφανώς με συνειδήσεις επί αντιπαροχή ψηφίζονται τα Μνημόνια.
  6. «Έρχονται μπάστακες στα υπουργεία. –Καταργούν όλους τους υπουργούς και εισβάλλουν στο DNA της Ελλάδας. – Διακοσμητικός ο ρόλος των υπουργών.
  7. «Έκαναν όλοι πως δεν άκουσαν τον Γιούγκερ» σχόλιο: Η Ελλάδα χάνει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της , όχι οι Πατρίδες των «Ελλήνων» υπουργών.
  8. «Υποχωρούν επικίνδυνα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σχόλιο: εις δόξαν της παγκόσμιας δικτατορίας και των εν Ελλάδι αντιπροσώπων της.
  9. «Τσουνάμι λαθρομεταναστών! Πάνω από μισό εκατομμύριο μπήκε στη χώρα μας  τα τελευταία 4 χρόνια παραδέχθηκε ο Χ. Παπουτσής». Χωρίς σχόλιο.

Από τις σελίδες της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

  1. «Συμβουλή προς τους Έλληνες. Καλύτερη λύση η επιβράδυνση των ιδιωτικοποιήσεων.» σχόλιο: η Γερμανική συνταγή αποκρατικοποιήσεων είναι η ίδια που εφαρμόστηκε στην Ανατ. Γερμανία με χιλιάδες ανέργους, χρέη και μία δολοφονία.
  2. «Χάνουν έως και πέντε μισθούς οι δημόσιοι υπάλληλοι», χωρίς σχόλιο.
  3. «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τζαμί. Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα σχέδια κατασκευής.» σχόλιο: Η παλιά βάση του ναυτικού στο Βοτανικό χαρίστηκε στους μουσουλμάνους μαζί με 15 εκ. ευρώ για ανέγερση τεμένους. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι κάτοικοι του Βοτανικού.
  4. «Στη Θράκη. Το υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει 250 δασκάλους του Κορανίου» σχόλιο: και βεβαίως μένουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ γιατί δεν επιτρέπει…προσλήψεις το Μεσοπρόθεσμο!
  5. «Επιχορήγηση 658.000 € στην Siemens από τον ΟΑΕΔ» σχόλιο: κατά τα άλλα της επιβάλουν πρόστιμα.

Τα παραπάνω από δύο μόνο εφημερίδες. Και βέβαια σκοπίμως  έχουν εξαφανιστεί τα περί Μεσοπρόθεσμου και Εφαρμοστικού νόμου.

Απεναντίας κερδίζει έδαφος στην επικαιρότητα το θέμα των εκλογών το οποίο και αυτό εφησυχάζει τον κόσμο. Εκτιμώ ότι υπάρχει ήδη εναλλακτικό σενάριο για να μην γίνουν εκλογές. Ήδη έχει αναφερθεί η λέξη Δημοψήφισμα.  σύμφωνα με σχέδιο των  έξωθεν Συμβούλων της Κυβέρνησης . Η σημερινή Κυβέρμηση δεν θα εγκαταλήψει την εξουσία αν δεν φέρει σε πέρας όλες τις εντολές της.

Η χώρα χάνεται! Η Κυβέρνηση και οι πατρώνοι της δρουν ανενόχλητοι!

Ο κόσμος πρέπει να ξαναβγεί στις πλατείες, όποιος και αν τους καλεί. Μέχρι να βρούμε άλλη πρόταση ή έναν ηγέτη.

Ιωάννης Δέμος  

Οἰκονομολόγος.

Σημείωσις:

Ὁ Ἰωάννης τὰ γράφει θαυμάσια. Εἶναι μία ἀπογοήτευσις αὐτὸ ποὺ συμβαίνει γύρω μας. Αὑτὸ δὲν εἶναι χώρα. Αὐτὸ εἶναι ἕνα μὰτσο ἀλῆτες ποὺ ὑποδύονται μίαν κυβέρνησι μίας ἀνυπάρκτου χώρας. 

Ἡ Ἑλλὰς, ἡ Πατρίς τῶν Ἑλλήνων, ἡ χώρα ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ ἀναφερόμαστε, ὑπάρχει, ἀναγεννᾶται.  Εἶναι μέσα μας. Γύρω μας. Τὴν μυρίζουμε, τὴν αἰσθανόμαστε, τὴν ἀκοῦμε νὰ μᾶς ψιθυρίζει λόγια γεμάτα ἔρωτα καὶ φῶς. 

Ἡ Ἑλλὰς, ἡ Πατρίς τῶν Ἑλλήνων,  κρύφτηκε πίσω ἀπὸ κάθε ἀσχημοσύνη γιὰ αἰῶνες. Τώρα φύλλο τὸ φύλλο, πετᾶ ἀπὸ ἐπάνω της τὰ σκουπίδια, τὶς ἀσχήμιες καὶ τὰ σκατά καὶ τὴν βλέπουμε νὰ ξεπροβάλλῃ. 

Δὲν ξεπροβάλλει δειλά, ντροπαλά, μὲ συστολή. Πῶς θὰ μποροῦσε ἄλλως τε τὸ ἀπόλυτον, ἡ ὀμορφιά, τὸ φῶς νὰ ντρέπεται; 

Ξεπροβάλλει μὲ ὁρμή, μὲ σθένος, μὲ δύναμι!!! Εἶναι τὰ πάντα! Τὸ ξέρουμε. Τὴν ἀγγίζουμε. Τὴν αἰσθανόμαστε σὲ κάθε μας ἀνάσα καὶ σὲ κάθε της χάδι.

Ἡ Ἑλλὰς εἴμαστε ἐμεῖς. Εἴμαστε αὐτὸ ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ βλέπουμε. 

Τὸ σάπιο πέθανε! 

Ἡ ζωὴ ἐπανέρχεται στὸν τόπο! 

Δῶστε της χῶρο, χρόνο καὶ ἀφῆστε την νὰ σᾶς γεμίσῃ.

Κοντεύουμε Ἕλληνες. Κοντεύουμε. Δίχως δῆθεν, ξενοκίνητους καὶ καθοδηγουμένους. Ἡ ἀλήθεια μας εἶναι μέσα μας. Ἂς σταθοῦμε ἀκίνητοι γιὰ μίαν στιγμή καὶ τότε μόνον θὰ τὴν ζήσουμε. 

Φιλονόη.

 φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply