Ἡ μεγάλη νίκη τοῦ GAP!

..ενάντια στους εξεγερμένους πολίτες!!!!!!
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη νίκη τού πρωθυπουργού της χώρας που θα μείνει στην ιστορία. Η πρώτη του ήταν Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ!!!!! Κι αν νομίζεις ότι το πιστεύει μόνο ο ίδιος, επειδή (πάλι νομίζεις) η χώρα ολόκληρη καπνίζει παντού, απατάσαι, δεν καμαρώνει μόνος του, του έχει απονεμηθεί και βραβείο!! Για του λόγου το αληθές: 

Βραβεύεται ο Γ. Παπανδρέου από τον ΠΟΥ

Η βράβευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας, ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη Μόσχα στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας.

Το εν λόγω βραβείο είναι η υψηλότερη διάκριση του ΠΟΥ για τον περιορισμό του καπνίσματος και σύμφωνα με το σκεπτικό του, “ήταν μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση”.

Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

Πρόκειται για εξειδικευμένο κέντρο ενημέρωσης και παρακολούθησης της εξέλιξης των μη μεταδιδόμενων και όπως αποδεικνύεται πλέον θανατηφόρων ασθενειών (ευθύνονται για το 80% των ετησίων θανάτων), όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειοπάθειες, ο διαβήτης και οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι ασθένειες αυτές απασχολούν όλο και περισσότερο τη διεθνή υγειονομική κοινότητα και ειδικότερα στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η συστηματική εργασία για την πρόληψή τους, η οποία συμπυκνώνεται στην έννοια της “ενεργούς υγείας”. Δηλαδή, της άσκησης, της υγιεινής διατροφής, της αποφυγής του καπνίσματος και της μη βλαβερής χρήσης του αλκοόλ.

Σχετική εισήγηση για την ελληνική εμπειρία στον αγώνα κατά των μη μεταδιδόμενων ασθενειών, θα κάνει αύριο στην παγκόσμια διάσκεψη της κοινότητας ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος συνοδεύεται και από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Α. Δημόπουλο.

Την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης όπου συμμετέχουν 90 υπουργοί Υγείας από όλο τον κόσμο έκανε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Τατιάνα Γκόλικοβα, η επικεφαλής του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία και διάβασε στους συνέδρους το χαιρετιστήριο μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν.

Τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισε πριν από λίγο και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, γνωστός υποστηρικτής της υγιεινής ζωής και διατροφής και της αντικαπνιστικής πολιτικής. (nosmoke.gr)

Ε, δεν γίνεται να τον αφήσουμε αβράβευτο και για την νέα μνημειώδη νίκη του. Για την πάταξη λοιπόν των εξεγερμένων πολιτών θα βραβευθεί λίαν συντόμως (φτάνει ο “καυτός” Σεπτέμβρης -καυτός εννοώντας σέξι) στη ΔΕΘ. Με όλες τις δόξες και τις τιμές.. 

Το δίκαιο όμως το γνωρίζει και δεν θέλει να πάρει μόνος του όλη τη δόξα. Για να μοιραστούν λοιπόν το τρόπαιο, που πραγματικά ισάξια το δικαιούνται, παίρνει μαζί του και όλη την ΕΛ.ΑΣ.

Όλη η ΕΛ.ΑΣ. πάει στη Θεσσαλονίκη

Φοβούνται τη «ρεβάνς του Συντάγματος» και παίρνουν πρωτοφανή μέτρα για τη ΔΕΘ

Όλα τα ΜΑΤ, όλη η ΔΙΑΣ, όλη η ΔΕΛΤΑ, όλα τα χημικά και δύο… συστήματα εκτόξευσης νερού θα συμμετέχουν στην εκστρατεία της ΔΕΘ για το καυτό τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Όμως, στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα: ποιοι θα μείνουν στα μετόπισθεν της πλατείας Συντάγματος, όπου επίσης αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;Το θέμα του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των γνωστών ως ΜΑΤ, επιχειρείται να λυθεί με ανάκληση όλων των ρεπό, ενώ παράλληλα όλες οι άδειες τελειώνουν 25 Αυγούστου. Έτσι, θα υπάρχουν διαθέσιμες 26 διμοιρίες, εκ των οποίων οι 18 θα πάρουν τον εξοπλισμό τους και θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι 8 θα μείνουν στην Αθήνα, ενισχυμένες κατά το δυνατό και με αστυνομικούς από νομούς της Πελοποννήσου. Επίσης, όπως δημοσιεύει η «Real news», οι νομοί βόρεια της Αττικής θα κληθούν να ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι και 5.000 αστυνομικοί για τα μέτρα των εγκαινίων της έκθεσης και της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Σημαντικότατη θα είναι και η μετακίνηση μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα, καθώς σε αυτές τις δυνάμεις θα ανατεθεί η αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών, για τους οποίους η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καταθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οργανώνονται για τη «ρεβανς του Συντάγματος».

Η αρχή της… φθινοπωρινής περιόδου «Αγανακτισμένων» αναμένεται να γίνει την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω διαδικτύου καμπάνια για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών μπροστά στη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι για τον σχεδιασμό του συνόλου των μέτρων αξιωματικοί, δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα διαδηλώσεων ή ακόμη και συγκρούσεων, στο Σύνταγμα και στη ΔΕΘ, με απόσταση 544χιλιομέτρων μεταξύ τους! (newsbeast)


Στεφανία Λυγερού

Υ.Γ. Για τον μήνα Σεπτέμβρη, δεν υπάρχει ωραιότερος τουριστικός προορισμός από την Θεσσαλονίκη.. Ειδικά στις αρχές του μήνα, 9 με 11, που πέφτει και Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη είναι όλα τα λεφτά. Μην το εκλάβεις ως προτροπή, είναι μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια:

 Θεσσαλονίκη:

Την λένε νύφη του Θερμαϊκού και πόλη του Αγίου Δημητρίου. Είναι η Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στο βάθος του καλά φυλαγμένου κόλπου του Θερμαϊκού και απλώνεται από τη θάλασσα ως τους γύρω λόφους, που είναι οι πρόποδες του Χορτιάτη (δηλαδή του κισσού των Αρχαίων).

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τον Λευκό της Πύργο και ο πλατύς θαλάσσιος ορίζοντας της κλείνει από τον επιβλητικό όγκο του Ολύμπου. Δεν έχει βαρύ χειμώνα και τα καλοκαίρια της είναι δροσερά, χάρη στο θαλάσσιο μπάτη.

Η Θεσσαλονίκη έχει ωραιότατες δύσεις ηλίου, κυρίως το φθινόπωρο. Η πόλη ιδρύθηκε το 315 π.Χ. από τον Κάσσανδρο, στρατηγό του Μ. Αλεξάνδρου και άνδρα της ετεροθαλούς αδελφής του Θεσσαλονίκης. Από κει και μετά ξεκινά μια λαμπρή ιστορία για την πόλη που στάθηκε σταυροδρόμι ενώνοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, παραδόσεις και λαούς. Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο πολυκατεστραμένη πόλη της Ιστορίας. Καταστράφηκε συνολικά 7 φορές για να ξαναδημιουργηθεί σαν τον Φοίνικα, άλλες τόσες από τις στάχτες της.

Αυτή η λαμπρή και μακρά ιστορία της αποδεικνύεται σήμερα από τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. Πόλη μουσείο αποκάλεσαν την Θεσσαλονίκη οι ιστορικοί. Ξεκινώντας από τα τείχη που περιβάλουν την πόλη, τα οποία πολλοί αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι τόσο παλιά όσο και η ίδρυση της πόλεως από τον Κάσσανδρο, συνεχίζοντας με το επταπύργιο ή πιο συγκεκριμένα το Γκιγκιρλή Κουλέ (Πύργος του δαχτυλιδιού) και τελειώνοντας με τον Λευκό Πύργο, ο οποίος είναι έργο Βενετών τεχνιτών μετά την κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους το 1430 μ.Χ. Η πόλη μεγαλούργησε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Ήταν η πιο σημαντική πόλη του Βυζαντίου μετά την Κωνσταντινούπολη. Οι Βυζαντινοί χρονογράφοι χαρακτηρίζουν την θεσσαλονίκη σαν πόλη “πολυάνθρωπον”, “Θεοφύλακτον”, “κήπον μουσών και χαρίτων”, “βασιλεύουσα πόλιν” και “μαρμάρων γην”.

Από εκείνα τα χρόνια σώζονται στην πόλη πάρα πολλές Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με υπέροχα καλλιτεχνήματα κυρίως θρησκευτικού περιεχομένου. Προσφέρει στ’ αλήθεια στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε μια σειρά μοναδικών και λαμπρών μνημείων την εξέλιξη της Βυζαντινής Τέχνης.

Εδώ ο χρόνος και οι άνθρωποι, μ’ όλες τις καταστροφές που ακολουθούν τους πολέμους, δεν μας στέρησαν τα έργα και πριν από 500 ή 1000 χρόνια ήταν το καμάρι των κατοίκων της. Οι εκκλησίες της χρονολογούνται από τον 3ο ως τον 14ο αιώνα και διαθέτουν εικόνες και ψηφιδωτά ανεκτίμητης αξίας.

Μετά από την τελευταία απελευθέρωση της από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1944 η Θεσσαλονίκη άνθισε και δημιούργησε και πάλι τους δικούς της ρυθμούς καταφέρνοντας να αυτονομηθεί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της και να δημιουργήσει παράδοση στην ήρεμη και ανέμελη ζωή καθώς επίσης στην ξέφρενη διαρκή διασκέδαση.

Θέατρα, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, κινηματογράφοι, μπουάτ, αίθουσες συναυλιών και διαλέξεων προσφέρουν πλούσια και ποικίλη ψυχαγωγία. Οι ξένοι που την επισκέπτονται την ονομάζουν Δεύτερο Παρίσι. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι οι νύχτες στην Θεσσαλονίκη είναι κάτι διαφορετικό. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!!! (Θεσσαλονίκη)

Η Θεσσαλονίκη έχει ωραιότατες δύσεις ηλίου, κυρίως το φθινόπωρο!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ μεγάλη νίκη τοῦ GAP!

Leave a Reply