Ἀπλήρωτοι, ἀκόμη, οἱ ἀπογραφεῖς τοῦ Μαΐου!

Ἡ ΕΛΣΤΑΤ πετάει τό μπαλάκι στό ὑπουργεῖο οἰκονομικῶν. Οἱ ἄχρηστοι πού μᾶς κυβερνοῦν καί οἱ σύν αὐτοῖς παίρνουν τό μισθό τους κανονικότατα καί δέν προσφέρουν κανένα ἔργο. Ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι στό πῦρ τό ἐξώτερον; Μᾶλλον ὅτι περισσέψει. Σέ λίγο καιρό θά παίρνουμε δάνεια γιά νά πληρώνονται τά δάνεια, οἱ προδότες πού μᾶς κυβερνοῦν καί αὐτοί πού τούς στηρίζουν (ἤ ἐκβιάζουν). Οἱ ἀπογραφεῖς τοῦ Μαΐου εἶναι ἀκόμη ἀπλήρωτοι. Τόν ἄλλο μῆνα, ἀκούγεται, θά ἀφήσουν ἀπλήρωτους μισθωτούς καί συνταξιούχους γιά νά πληρωθοῦν οἱ ὑποχρεώσεις τοῦ κράτους. Μέσα σέ αὐτές εἶναι καί οἱ μισθοδοσία τῶν βουλευτῶν καί τῶν πραιτοριανῶν τους. Σίγουρα πράγματα. Ὁ παππᾶς εὐλογᾶ πρῶτα τά γένια του.

Μινώταυρος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) πραγματοποίησαν νέοι και νέες που εργάστηκαν στην γενική απογραφή πληθυσμού που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο. Οι απογραφείς, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι ή φοιτητές ανά την Ελλάδα δεν έχουν πληρωθεί ως σήμερα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση κι εξ’ ολοκλήρου καταβολή των δεδουλευμένων τους με την διοίκηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να απαντά στους διαμαρτυρόμενους ότι την ευθύνη για την πληρωμή δεν έχει πλέον η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αλλά το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο έχουν σταλεί τα ποσά για να σταλούν μετά στις εφορίες.

Όπως καταγγέλλουν οι απογραφείς «όλοι εμείς δανείσαμε ακούσια και άτοκα το ελληνικό κράτος μέσω μιας ‘ανεξάρτητης αρχής’, αφού το κονδύλι το οποίο είναι κατά 80% χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προεισπραχθεί εδώ και μήνες, ενώ αυτή την στιγμή για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας, επικαλούνται άδεια ταμεία.».

Οι απογραφείς μίλησαν και με τον πρόεδρο του ΔΣ των μόνιμων εργαζομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που είναι επίσης απλήρωτοι εδώ και μήνες και έχουν καταλάβει το κτίριο ευρισκόμενοι σε 48ωρη απεργία, ζητώντας τόσο τα δεδουλευμένα τους, όσο και διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της «εργασιακής εφεδρείας»/απολύσεων προσωπικού. Μόνιμοι και προσωρινοί εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι οι αιτίες της κατάστασης τους είναι κοινές, ενώ από τους δεύτερους έγινε κάλεσμα στους πρώτους να υπάρξει συνεννόηση ώστε να είναι κοινοί και οι αγώνες. Η επόμενη συνέλευση των απογραφέων/τομεαρχών για συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων καθορίστηκε για την Κυριακή 2/10, 13:00, στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη). (πρῶτο θέμα)  

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply