Νύχια δὲν ἔχουμε νὰ ξυσθοῦμε, τὸ τέμενος μᾶς ἐμάρανε!

Ἐδῶ ὁ κόσμος καίγεται, πεθαίνει ἀπὸ πείνα, σωριάζονται παιδιὰ ἀπὸ ἀσιτεία, καὶ ἡ χἌννα καίγεται μόνον γιὰ τὸ τέμενος. 

Δὲν ντρέπεται αὐτὴ ἡ γυναίκα; Δὲν ἀντιλαμβάνεται τίποτα; 

Ἂντί νὰ δοθοῦν τὰ χρήματα γιὰ συσσίτια, ἐμεῖς φτιάχνουμε τέμενη.

Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν. 

Ἀλλὰ εἴπαμε.. Ἡ ἀχλάδα ἔχει μεγάλην οὐρά…

Πολὺ μεγάλη…

Καὶ κοντεύουμε νὰ τὴν φθάσουμε.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Γιατί δὲν ἀγοράζουν ἕναν χῶρο καὶ νὰ τὸ φτιάξουν μόνοι τους; Τϊ κωλοπιλάλα εἶναι αὐτή νὰ πληρώνουμε ἐμεῖς καὶ τίς παρανομίες, καὶ τήν ΛΑΘΡΟείσοδό τους ἀλλὰ καὶ τὸ θεοκρατικά τους; Πᾶμε καλά; Καί τά παιδιά πού πέφτουν κάτω; Σκασίλα μας;

Την Άνοιξη θα είναι έτοιμο το προσωρινό τέμενος στον Ελαιώνα.

Και ενώ η χώρα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και κινδυνεύει να κατακρημνιστεί η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατασκευή του προσωρινού τεμένους για τους μουσουλμάνους νόμιμους και μη κατοίκους της χώρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο ανάδοχος του έργου θα χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχων κτίριο που βρίσκεται στους χώρους του ΠΝ στον Ελαιώνα το οποίο θα μετασκευαστεί.  Ο φέρων οργανισμός θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό, που θα συνάδει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής.

Το εμβαδόν του τεμένους δεν θα ξεπερνά τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα, η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 350 άτομα, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές. Η υλοποίησή του θα γίνει με ειδικούς πολεοδομικούς όρους, ενώ η μελέτη προβλέπει «συμμάζεμα» των υπαίθριων χώρων, που έχουν σημαντική λειτουργική σημασία στην ισλαμική πίστη.

Το κόστος αυτής της κατασκευής θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ. Το κανονικά τέμενος θα κατασκευαστεί αργότερα λόγω της οικονομικής στενότητας. Το τέμενος θα παραχωρηθεί δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που συστάθηκε με νόμο του 2006, ενώ θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. (defencenet)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Νύχια δὲν ἔχουμε νὰ ξυσθοῦμε, τὸ τέμενος μᾶς ἐμάρανε!

  1. Τῆς ἱστορίας μας φέγγουν τρεῖς χιλιάδες χρόνια,
    Ὀρθοί! Καὶ πρόβαλε ἀπὸ τώρα τὸ παλάτι
    στὸν τόπο ἐκεῖ ποὺ λύθηκαν τὰ κακὰ μάγια,
    κι ὁ φοίνικας ξαναγεννιέται ἀπὸ τὴ στάχτη.
    Στὶς ἀμμουδιὲς τῆς Μέκκας διῶξέ το ἥλιε,
    τὸ μισοφέγγαρο μακριὰ ἀπ᾿ τὸν οὐρανό μας…
    Ἂν πρέπει νὰ πεθάνουμε γιὰ τὴν Ἑλλάδα,
    θεία εἶν᾿ ἡ δάφνη! Μία φορὰ κανεὶς πεθαίνει.

Leave a Reply