Ἡ «πράσινη ἀνάπτυξις» ποὺ χρεωκοπεῖ τὴν ΔΕΗ!

Αὐτὸ τὸ ἐπίτευγμα μόνον ὁ GAP καὶ τὰ λοιπὰ κουδουνισμένα θὰ μποροῦσαν νὰ δημιουργήσουν! 

Καί τί νά ποῦμε; Ἔτσι κι ἀλλοιῶς αὐτοὶ ἁλωνίζουν!

Μόνον ποὺ ξεχνοῦν κάτι… Ξεχνοῦν πὼς τὸν τελικὸν λόγο τὸν ἔχουμε ἐμεῖς! Κι ἐμεῖς πλέον δὲν ἀστειευόμαστε! Οὔτε ἀναγνωρίζουμε κάτι ἀπὸ ὅσα ἔχουν ὑπογράψει!

Βέβαια, δὲν τὸ πιστεύουν… Δὲν πειράζει… Θὰ εἶναι καλλίτερα νὰ τοὺς ἔλθῃ στὸ …ξαφνικό!

Φιλονόη. 

Δυστυχώς…Δικαίωση! Η “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” τελικά Ακρίβυνε το ρεύμα και χρεωκόπησε (;) την ΔΕΗ!

netakias.wordpress.com

Αθλος του ΓΑΠ!

Γράφαμε από πέρυσι 10/2010 ΔΕΗ : Θα πληρώσουμε το κόστος της “Πράσινης” Απάτης;”

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…συγγνώμη…Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ, μαζί με την πολιτική του μνημονίου, κατάφεραν μέσα σε 18 μήνες να κάνουν μια εταιρεία με ΚΕΡΔΗ 1 δις € (2008-2009) ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ! ! !

Για να καταλάβετε, είχε κέρδη 2009 και κατάφερε να έχει ζημιές με ακριβότερο Τιμολόγιο ! που θα το ακριβύνει για να έχει…κέρδη!

Οι “δωρεάν ενέργεια” δεν είναι τόσο “δωρεάν”, για την ακρίβειαο Ηλιος δεν αποδίδει καλά με την δροσερή Αυγούλα, περιμένουμε να ανεβει κάλα, το απόγευμα το ίδιο, το βράδυ για να αποτραπεί το blackout ο λιγνίτης δουλεύει φουλ. Για τους ανεμιστήρες είναι λίγο καλύτερα αρκεί να…φυσάει….αλλά όχι και πολύ, γιατί…πάλι σταματάνε….

Αλλά, μας πουλάνε οι Γερμανοί πανάκριβα Ανεμιστήρες και Φωτοβολταϊκά, αλλά οι ίδιο βάζουν χέρι στο λιγνίτη του Κοσσόβου και σε λίγο θα πάρουν τσάμπα της ΔΕΗ, ίσως πιο φθηνά από τον ΟΤΕ.

Σεβασμός στο Περιβάλλον ή … μαλακία;

Η ΔΕΗ πουλάει 0,09 έως 0,12 το “Πράσινο Ρεύμα”, που αγοράζει με … 0,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα ! (Διαβάστε εδώ)

Θα μου πείτε και το CO2;

Να σας θυμίσω από το Δημοτικό, ότι το CO2 είναι το μοναδικό συστατικό της φωτοσύνθεσης, χωρίς φωτοσύνθεση, δεν υπάρχουν φυτά, χωρίς φυτά δεν υπάρχει οξυγόνο και τροφή…

….χωρις CO2 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !…!…!

Αντί να πληρώνουμε χρυσό την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ, να φυτέψουμε καλύτερα μερικές ρίζες παραπάνω, είναι και πιο όμορφο από τους Ανεμιστήρες της Μπιρμπίλης…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και το καταπληκτικό άρθρο του Αρχαιοπτέρυγα… (νετάκιας)

Ανανεώσιμη Ενέργεια: Όνειρο ή Οφθαλμαπάτη;Η Scientific Alliance και το Ινστιτούτο Adam Smith δημοσίευσανμία μελέτη (και εδώ το pdf), για τις ΑΠΕ (στην Αγγλία), με εισαγωγή εδώ, και παραθέτω περίληψη σε μετάφραση:

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η αιολική ενέργεια, η μόνη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε θεωρητικά μεγάλη κλίμακα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των πολιτικών, είτε για μείωση ορυκτών καυσίμων είτε για μείωση CO2 (το “Ευρωπαϊκό” 20-20-20).

Οι περιορισμοί στην χρήση ΑΠΕ, είναι 1) το κόστος, 2) πρακτική δυνατότητα πραγματικής ηλεκτροπαραγωγής (και όχι οι στατιστικές αρλούμπες “χ κιλοβατώρες σε ένα χρόνο”), 3) η ανάγκη αδιάλειπτης λειτουργίας, και 4)  η στοχαστικότητα (που, από όλες τις ΑΠΕ, είναι χειρότερη για τα αιολικά).Η ιδέα του “δωρεάν” αέρα πάντα ακούγεται ελκυστική (μόνο δωρεάν δεν είναι, αλλά ακούγεται όμορφα), αλλά η αιολική ενέργεια δεν είναι αυτό που νομίζουν οι πολλοί. Και ο λόγος είναι ότι δεν είναι σταθερή.   Υπάρχει όταν φυσάει και δεν φυσάει πάντα, και καμιά φορά όταν φυσάει, δεν χρειάζεται το ρεύμα.  Ακόμα και με πολλές συνδεδεμένες Α/Γ, επειδή το αιολικό ρεύμα είναι ανάλογο με τον αέρα στην τρίτη (στον κύβο, ^3), ΄το ρεύμα που παράγεται δεν είναι σταθερό, ακόμα και σε μικρά χρονικά διαστήματα.  Σε ένα υπάρχον, μεγάλο, δίκτυο, και με λίγα αιολικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά γίνεται πρόβλημα όσο αυξάνει ο αριθμός των Α/Γ (το έχει πει και η Ε.ΟΝ από το 2005, και αξίζει να την διαβάσετε).

Επίσης συμβαίνει συχνά να υπάρχουν μέρες ή εβδομάδες με άπνοια σε περιόδους υψηλής ζήτησης ρεύματος, όπως τον χειμώνα, στην Αγγλία (ή στους καύσωνες του καλοκαιριού στην Ελλάδα). Το αντίθετο επίσης είναι πρόβλημα. Με αέρα πάνω από 80 χλμ την ώρα, οι Α/Γ πρέπει να σταματάνε για να μην γίνουν …πυροτεχνήματα.
Επειδή οι καταναλωτές δεν θέλουν ρεύμα μόνο όταν φυσάει, τα αιολικά συνεπάγονται παράλληλη εφεδρεία, συχνά θερμή, από αναποτελεσματικές τουρμπίνες αερίου. Εξ ου και η όποια υποκατάσταση καυσίμου είναι πολύ μικρότερη από την θεωρητική.

Ο ενεργειακός “οδικός χάρτης” της (Γερμανικής) Ε.Ε., αναφέρεται σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά αντιοικονομικών ΑΠΕ. Αυτό είναι, σε μεγάλο βαθμό, ευχολόγιο. Ακόμα και η Δανία που αναφέρεται σαν παράδειγμα χώρας με μεγάλο ποσοστό ρεύματος από ΑΠΕ, στην ουσία παράγει ρεύμα από ΑΠΕ επειδή το διοχετεύει σε γειτονικές χώρες, αλλά σε χαμηλή και ζημιογόνα τιμή (για την δήθεν ανανεώσιμη Δανία έχω γράψει εδώ).

Η μελέτη καταλήγει ότι αντί να “υπνοβατούμε” προς ένα ακριβό,  αβέβαιο και περιβαλλοντικά ατελέσφορο ενεργειακό μέλλον, ήρθε η ώρα να δούμε τα στοιχεία για το ποια τεχνολογία δουλεύει.

Τι πλάκα… Έχει γεμίσει ο τόπος αρχαιοπτέρυγες. Μόλις αρχίσουν τέτοιες μελέτες να υπογράφονται από Έλληνες και να δημοσιεύονται στην Καθημερινή, το Βήμα και το Έθνος, εγώ θα κλείσω την ιστοσελίδα αυτή.   Και εάν κάποια από αυτές τις εφημερίδες θέλει επώνυμη μελέτη (αλλά για βεβαιωμένη δημοσίευση), την γράφω εγώ δωρεάν και επωνύμως, χαχαχαάααα! (ἀρχαιοπτέρυξ)

Leave a Reply