Ὁ φράχτης ἀποτροπῆς ἐξόδου, πότε;

 

Εἶναι γιά γέλια ἡ ὑπόθεσις. Πόσα χρόνια τό ἀκοῦμε αὐτό τό παραμύθι; Ἐάν εἶχαν προγραμματίσῃ νά φτιάξουν ἕνα φράχτη ἀποτροπῆς ἐξόδου, σίγουρα, θά ἦταν σήμερα ἕτοιμος!

Ὁ φράχτης, λοιπόν,  γιά τήν μή εἰσβολή τῶν λαθρομεταναστῶν – μέχρι νεωτέρας – θά εἶναι ἕτοιμος τόν Ὀκτώβριο.

Μή στενοχωριέστε, ἔχουμε νησιά, παραλίες, τούρκους, ἀλλοδαπούς (καί «ἕλληνες» λαθρεμπόρους). Κάτι θά σκεφτοῦν …..

Μινώταυρος

……….

Έβρος:Ο φράχτης αποτροπής εισόδου θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο

Ο πρόεδρος της  κατασκευάστριας εταιρείας, Πέτρος Δαγρές, εκτίμησε ότι ο φράχτης αποτροπής εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης στήριξης του πλαισίου της περίφραξης, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πλαισίων της περίφραξης και στη συνέχεια η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος.

 Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μέτρα, με τοποθέτηση πασάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα.
 
Το έργο, ύψους 3.200.000 ευρώ, θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που θα έχει μήκος 1,20 μ. θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας «ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ», η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου οφείλεται στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στην οριστικοποίηση της χάραξης, που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου. Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσαν να εκτελεστούν εργασίες, καθώς απαιτείτο να προηγηθούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί. Η ολοκλήρωση του έργου μέσα στις προθεσμίες, έχει ως προϋπόθεση την ομαλή ροή της χρηματοδότησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγρές.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply