Ἄρης, Ἑρμῆς… Ποιός ἔχει σειρά εἴπαμε;

Ἄρης, Ἑρμῆς... Ποιός ἔχει σειρά εἴπαμε;Ἡ πείνα στὸν πλανήτη ἐξαπλώνεται ὥς γάγγραινα!
Ἀλλὰ οἱ κρατοῦντες ἀν τὶ νὰ κάνουν κράτει στὰ διαστημικά τους προγράμματα, πασχίζουν μὲ κάθε τρόπο νὰ μᾶς ἐξοντώσουν!
Ἡ μία ἀνακοίνωσις ἀκολουθεῖ τὴν ἄλλην.
Σελήνη, Ἄρης, Ἑρμῆς… Δισεκατομμύρια δολάρια στὸ …(ἄς ποῦμε) κενό, πρὸ κειμένου νὰ ἀνακαλύψουν… Ἀλήθεια, τί ἀκριβῶς θέλουν νά ἀνακαλύψουν;
Τήν ἀρχή τῆς ζωῆς; Τήν ἀρχή δημιουργίας τοῦ πλανητικοῦ μας συστήματος;
Τούς …ἐξωγηΐνους; Τί στό καλό;

Μὲ τόσες βόλτες στὸ διάστημα θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχουν μάθει τὰ πάντα.
Ἀντὶ αὐτοῦ ὅμως, ἀκόμη στὴν ἐξερεύνησιν εἶναι…
Μόνον γιὰ τὰ ἐξωγήϊνα μᾶς προετοιμάζουν…
Νὰ τοὺς δῶ πῶς θὰ μᾶς τὸ φέρουν… Διότι κι αὐτὸ ἕτοιμο τὸ ἔχουν!

Φιλονόη.

Ιπτάμενο «ψυγείο» θα χαρτογραφήσει τον Ερμή

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος παρουσίασε την αποστολή BepiColombo
Δείτε ένα βίντεο για την αποστολή BepiColombo

Λονδίνο

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της αποστολής BepiColombο. Η αποστολή θα έχει ως στόχο την εξερεύνηση και χαρτογράφηση του πλανήτη Ερμή. Το σκάφος θα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον πλανήτη. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το BepiColombο θα μπορεί να αντέχει και να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασίες 430 βαθμών Κελσίου.

Η αποστολή
Η κατασκευή του σκάφους την οποία έχει αναλάβει ο ευρωπαϊκός κολοσσός αεροδιαστημικής τεχνολογίας EADS Astrium ολοκληρώθηκε και το BepiColombo παρουσιάστηκε πριν από λίγα 24ωρα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Αυτό που απομένει είναι τοποθετηθούν στο σκάφος ορισμένα από τα όργανα που θα το εξοπλίσουν.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ESA το BepiColombο θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Ερμή το 2014. Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος στον Ηλιο πλανήτης. Είναι ο λιγότερο εξερευνημένος βραχώδης πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος γι αυτό και η αποστολή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.Το σκάφος-ψυγείο

Το BepiColombο είναι το τρίτο σκάφος που θα ταξιδέψει στον Ερμή για να τον μελετήσει. Η προσπάθεια των κατασκευαστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού το σκάφος θα δέχεται θερμότητα τόσο από τον Ηλιο όσο και από τον ίδιο τον Ερμή. Ετσι είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες θα είναι εκτεθειμένο να διατηρεί στο εσωτερικό του θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου για να μην υποστούν κάποια ζημιά τα όργανά του.

Το BepiColombο θα φέρει ένα μεγάλο σύστημα ψύξης (η διάμετρος του οποίου θα είναι περίπου 4 μέτρα) ώστε να διατηρεί χαμηλά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Το BepiColombο θα κάνει πλήθος ερευνών στον Ερμή. Ανάμεσα στα άλλα θα τραβήξει μεγάλης λεπτομέρειας φωτογραφίες της επιφάνειας του Ερμή (τις πιο λεπτομερείς μέχρι σήμερα) και θα προσπαθήσει να διαπιστώσει από τι είναι φτιαγμένη η επιφάνεια του πλανήτη. Το BepiColombo θα κουβαλάει μαζί του και έναν μικρό Ιαπωνικό δορυφόρο που θα απελευθερωθεί μόλις το σκάφος μπει σε τροχιά στον Ερμή. Ο δορυφόρος θα μελετήσει το μαγνητικό πεδίο του Ερμή.

βῆμα

(Visited 19 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἄρης, Ἑρμῆς… Ποιός ἔχει σειρά εἴπαμε;

Leave a Reply