Δὲν ἔτυχε …πέτυχε!!

Νομίζατε πως ο Μέργος, τα όσα είπε προχθές περί κατωτάτου μισθού, ότι  παραμένει ακόμα υψηλός στην Ελλάδα κι αυτό εμποδίζει την…ανάπτυξη, τα είπε όλως τυχαίως ή του ξέφυγαν;;

Τίποτα δεν λέγεται  τυχαία…


Το έδαφος προετοιμάζουν από τώρα, ώστε όταν θα έρθει η ώρα να έχουν αμβλυνθεί οι όποιες αντιδράσεις και να είμαστε έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση!!

Η επιβεβαίωση ήρθε από το στόμα ενός από τα αφεντικά του, του  Όλι Ρεν,πως το 2014,είναι ΉΔΗ προγραμματισμένο και η κυβέρνηση-παρωδία Σαμαρά το ξέρει αυτό, πως ο κατώτατος μισθός θα επανεξεταστεί και όχι προς τα πάνω φυσικά!

Μιλούν για ανάπτυξη, αλλά με βάση αριθμούς κι όχι βιοτικό επίπεδο και δεν θα πάψω να απορώ πραγματικά,με την αποχαύνωση μας ως  λαού …!!
Απελπιζόμαστε,αυτοκτονούμε,επαιτούμε,πεινάμε,αλλά για αντίδραση ουσιαστική ούτε λόγος..

Ούτε οι ίδιοι που σχεδίασαν όλο το έγκλημα που ζούμε ,δεν περίμεναν τόσο εύκολη δουλειά…

Σεμέλη 

Επιβεβαίωση Μέργου μέσω Βρυξελλών

-Το 2014 αναθεωρείται ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν – Έκθετη η κυβέρνηση, δεν την πιστεύει πια κανείς

Όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι ο κ. Μέργος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις, λέγοντας ότι είναι πολύ υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν , μετά την ξεκάθαρη και έγγραφη δήλωση του κ. Όλι Ρεν.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών Πουπάκη και Χουντή, ανέφερε επακριβώς ότι θα αναθεωρηθεί το σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, προκειμένου  να γίνει πιο αποτελεσματικό για την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας”. 

Με πολύ απλά λόγια, ο κ. Μέργος ήξερε απόλυτα τι έλεγε.

Απλά το είπε πριν ετοιμάσει το Βερολίνο και η τρικομματική κυβέρνηση το πακέτο συσκευασίας της μείωσης , ακόμα περισσότερο, του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Μέσα από αυτό το μπαράζ φόβου, στόχος είναι να παραλύσει κάθε αντίδραση. Να είναι ευχαριστημένος ο καθένας αρκεί να έχει ένα μισθό και να δουλεύει.

Έστω και αν αυτός ο μισθός είναι 350 και 400 ευρώ το 2015.

Ο κ. Σαμαράς είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τα σχέδια των δανειστών για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

Η χθεσινή αντίδρασή του είναι χαρακτηριστική. Αντί να πάρει σαφή θέση, αντί να αποπέμψει τον κ. Μέργο, επέβαλε…. απαγόρευση δηλώσεων από όλους τους γενικούς γραμματείς.

Θα επιβάλλει ανάλογη απαγόρευση και για τους υπουργούς άραγε;

Γιατί τα όσα είπε ο κ. Βρούτσης για νόμο που θα επιβάλλει περιορισμούς στις απεργίες, δεν ήταν καθόλου τυχαία

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply