Τελικῶς τὸ ἄλογο δὲν ἔχασε τὸν δρόμο του!!!

 

Κι ὄχι μόνον δὲν τὸν ἔχασε, ἀλλὰ μᾶλλον ἤξερε τὸ ποῦ ἤθελε νὰ πάῃ.
Γιὰ τὴν ἀκρίβεια, τὰ φουκαριάρικα τὰ ἀλογάκια, ἰδέα δὲν εἶχαν. Τὰ καθάρματα ὅμως ποὺ θεωροῦν πὼς ὁ πλανήτης εἶναι τσιφλίκι τους, ναί, καὶ ἰδέα εἶχαν καὶ στόχους.
Ψόφια ἄλογα στὶς τροφές μας. Ψόφια! Ἐν τελῶς ψόφια!
Φυσικά, γιὰ νὰ φᾶς κάτι ποὺ ψόφησε καὶ νὰ μὴ ψοφήσῃς κι ἐσύ, πρέπει νὰ τὸ στουμπώσῃ στὰ ἀντιβιοτικά. Ἀλλὰ αὐτὸ τώρα εἶναι ἄλλη ὑπόθεσις.
Ἐδῶ συζητᾶμε γιὰ κέρδος. Τί; Θά χάσουν τό κέρδος τά ἠλίθια κατασκευάσματα; Γιατί; Γιά νά ζήσουμε ἐμεῖς;

Ἔλα μωρέ..
Τί ἀξία ἔχουν μερικά ἐκατομμύρια λιγότερα στόν πλανήτη; Τόσα δισεκατομμύρια γίναμε.

Γαλλία: Τρεις από έξι σορούς αλόγων κατέληξαν στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων

Τρεις από τις έξι σορούς αλόγων που είχαν σταλεί από τη Βρετανία στη Γαλλία και που περιείχαν ίχνη φενυλοβουταζόνης έχουν καταλήξει στην αγορά κρέατος και «πιθανότατα» έχουν εισέλθει στην διατροφική αλυσσίδα, υποστήριξε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας.

Ο βρετανικός συναγερμός σήμανε εξαιρετικά αργά και αυτές οι σοροί, που έφθασαν στην χώρα τον Ιανουάριο, «έχουν μετατραπεί» σε διατροφικά προϊόντα, επεσήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα προϊόντα αυτά που μπορούσαν να αποσυρθούν έχουν όντως απομακρυνθεί από τα ράφια, όμως αρκετά άλλα πιθανότατα έχουν καταναλωθεί ήδη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, υποστηρίζοντας πως «οι κίνδυνοι» από την κατανάλωσή τους «είναι ελάχιστοι για την ανθρώπινη υγεία».

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να εφαρμοσθεί η υποχρεωτική αναγραφή στις ετικέτες και η εξειδικευμένη αναφορά των στοιχείων του κρέατος στα προπαρασκευασμένα εδέσματα, ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός της προέλευσής του, εξασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση κρέατος αλόγου.

«Καθίσταται αναγκαία η δυνατότητα εντοπισμού της προέλευσης, αυτό είναι που εγώ απαιτώ από τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Ολάντ σήμερα, ενώ τη Δευτέρα οι ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας θα προσπαθήσουν στις Βρυξέλλες να συμφωνήσουν στην αναγραφή των σχετικών στοιχείων στην ετικέτα.

«Χρειαζόμαστε την υποχρεωτική αναγραφή στην ετικέτα των κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ετοίμων εδεσμάτων», πρόσθεσε ο Ολάντ, κατά την ομιλία του στην ετήσια Γεωργική Έκθεση στο Παρίσι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εν αναμονή μίας πανευρωπαϊκής νομοθεσίας, η Γαλλία από την πλευρά της θα ενθαρρύνει τις αυτόβουλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης στην αναγραφή στοιχείων στις ετικέτες.

Η ΕΕ επιθυμεί να εφαρμοσθεί μία αυστηρή νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο σκάνδαλο με αυτό του εντοπισμού κρέατος αλόγου, αντί για βωδινό, σε διατροφικά προϊόντα στις αγορές της.

ἔθνος

Ὅμως ἔχει καὶ συνέχεια ἡ ὑπόθεσις. 
Τὰ γερμανὰ σκέπτονται νὰ ταΐσουν πεινασμένους μὲ αὐτὰ τὰ ψοφίμια!!!
Τί καλλίτερο; 
Μὲ ἕνα ψοφίμι ἀλόγου, θὰ ἀποκτήσουν μία κατοστάρα ψοφίμια πεινασμένων. Κι ἔτσι καὶ οἱ πεινασμένοι θὰ μειωθοῦν καὶ τὰ ψοφίμια δὲν θὰ πιάσουν χῶρο στὶς χωματερές. 

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

“Το κρέας αλόγου να το … σπρώξουμε στους φτωχούς για να μην πάει χαμένο»!

Τη σοκαριστική πρόταση να μοιραστούν σε φτωχούς τα κατεψυγμένα προϊόντα, τα οποία εικάζεται ότι προέρχονται από άλογο, ώστε να μην πάνε χαμένα, έκανε ο γερμανός βουλευτής, Χάρτβιχ Φίσερ. Μάλιστα έφαγε και ο ίδιος μπροστά στην κάμερα. Την ίδια άποψη εξέφρασε και υπουργός, αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική, Ντιρκ Νίμπελ (των Φιλελεύθερων).

Ενώ η υπόθεση στην ΕΕ με τον κιμά αλόγου που βρέθηκε σε κατεψυγμένα προϊόντα με βοδινό κρέας συνεχίζεται στην ΕΕ, ο γερμανός βουλευτής Χάρτβιχ Φίσερ πρότεινε μία λύση για όσα προϊόντα έχουν αποσυρθεί προληπτικά από τα ράφια. “Για να μην πάνε χαμένα, θα ήταν καλύτερα να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη », είπε.

Για να δείξει μάλιστα και εμπράκτως ότι δεν τα θεωρεί επικίνδυνα, έφαγε μπροστά στην κάμερα της γνωστής εφημερίδας Bild το περιεχόμενο μίας συσκευασίας που αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ μία ημέρα πριν την απόσυρση της παρτίδας.

Την άποψη του Φίσερ συμμερίστηκε και ο υπουργός αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική Ντιρκ Νίμπελ (των Φιλελεύθερων). «Υπάρχουν και στη Γερμανία άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά να αγοράσουν τρόφιμα, και έτσι δεν πιστεύω ότι μπορούμε απλώς να πετάμε φαγητό », ανέφερε.

Αρκετοί συνάδελφοι των δύο πολιτικών επέκριναν τις θέσεις τους . Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν χαρακτήρισε την πρόταση απλώς «αλλόκοτη»: «Πλούσιος ή φτωχός, ο καθένας θέλει να ξέρει τι τρώει », σημείωσε.

«Πίσω από την πρόταση του Φίσερ κρύβεται η άποψη ότι υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων στο φαγητό», τόνισε Η. Ρενάτε Κούναστ Των Πρασίνων, ενώ το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο Φίσερ.

Στη Φινλανδία , εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Pοuttu ανακοίνωσε την Παρασκευή πως αποσύρει από την αγορά περισσότερους από πέντε τόννους έτοιμων εδεσμάτων με κεμπάμπ, μετά την διαπίστωση από τους υγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν ότι περιείχαν ίχνη αλογίσιου κρέατος.

Η ιδέα διανομής των τροφίμων που περιέχουν ίχνη αλογίσιου κρέατος στους φτωχούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας προήλθε από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η ταφή τέτοιων προϊόντων με τη συσκευασία τους.

«Σκεφτήκαμε πως ήταν μία καλή και χρήσιμη ιδέα κι εάν οι αρχές μας το επιτρέψουν, εμείς είμαστε πρόθυμοι να δωρίσουμε τα φαγητά αυτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της φινλανδικής εταιρείας μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο. Σύμφωνα με τον ίδιον, πολλές από τις οργανώσεις αυτές ήδη έχουν έλθει σ ‘επαφή με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια της πηγής απ’ όπου προμηθεύθηκε το αλογίσιο κρέας και ότι απλώς η αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα ήταν εσφαλμένη.

Ο Γάλλος Προέδρος ωστόσο ζητά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί στην Ευρώπη ανάλογο διατροφικό σκάνδαλο: «Θέλω να υπάρχει υποχρεωτική αναγραφή στις ετικέτες σε όλα τα προϊόντα κρέατος που προορίζονται για μαγείρεμα».

Στο μεταξύ, ΤΟ σκάνδαλο χτύπησε ΤΗΝ Πόρτα Της Ιταλίας , όπου εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι τόνους κιμά καθώς και σε 2,400 πακέτα από «λαζάνια μπολονέζ», στην εταιρεία Primia κοντά στην Μπολόνια. Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν ίχνη DNA αλόγου σε έτοιμα γεύματα ζυμαρικών με βοδινό της ελβετικής γιγαντιαίας εταιρείας τροφίμων Nestle, τα οποία τη Δευτέρα αποσύρθηκαν από την αγορά.

πηγή

 Φτοῦ σας ξεφτίλες!!!
Ντροπὴ τοῦ ἀνθρωπίνου γένους!
Ἀνθρωποειδὴ ποὺ οὐδέποτε ξεφύγατε ἀπὸ τὰ πρωτόγονα ἔνστικτα τῆς κατσαρίδας.
Βέβαια, οἱ κατσαρίδες εἶναι εὐπρεπέστερες… Ἀλλὰ τέλος πάντων…

Φιλονόη. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply