Θέλουν νά μᾶς …«διώξουν» ἀπό τά μνημόνια;

Θέλουν νά μᾶς ...«διώξουν» ἀπό τά μνημόνια;1 Ἐδῶ καὶ τρία περίπου χρόνια μᾶς ἔχουν, διὰ τῆς βίας, θέσῃ ὑπὸ τὸν ἔλεγχο τοῦ ΔΝΤ, τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως καὶ τῆς τρόικα. Βέβαια, ἐὰν τὸ καλοεξετάσουμε, πάντα ἄλλοι ἀπεφάσιζαν γιὰ τὸ μέλλον αὐτοῦ τοῦ τόπου. Ὅμως εἰδικῶς τὰ τελευταῖα χρόνια τὰ παιχνίδια εἶναι πολὺ χοντρὰ καὶ οἱ μεθοδεύσεις ἀπολύτως ξεκάθαρες, ἀκόμη καὶ γιὰ τοὺς πλέον δυσπίστους. 
Δὲν ἰσχυρίστηκα πὼς εἴχαμε ὑγιὴ οἰκονομικὴ διαχείρισι ἔως σήμερα… Ἀντιθέτως μάλλιστα…
Τὸ ὅ,τι οὐδέποτε κάποιος τιμωρήθηκε φυσικὰ  εἶναι ἡ μεγίστη ἀπόδειξις γιὰ τὸ πόσο ἀλληλένδετα εἶναι τὰ συμφέροντα αὐτῆς τῆς τάξεως ὑπαλλήλων.
 Ἰσχυρίζομαι ἐπίσηςπὼς ἦταν πάντα μεθοδευμένες οἱ δανειοδοτήσεις, οἱ ἐνοχοποιήσεις, οἱ «ἐνοχοποιήσεις», οἱ ἀπαλλαγές, οἱ ἀθωώσεις, οἱ παραπομπές μας σὲ διαχειρίσεις τρίτων καὶ οἱ τωρινές τους παράτες. Ἀν τὶ νὰ ἐπιστρέψουμε μὲ τὴν μία στὴν δραχμή, ἐμεῖς κυνηγᾶμε χίμαιρες. Ἤ τέλος πάντων πασχίζουν κάποιοι νὰ κυνηγήσουν χίμαιρες κι ἄς μὴν βγαίνουν τὰ κουκιά, ὅσο κι ἐὰν τὰ μετροῦν.

Τὰ φερόμενα ὡς λάθη τοῦ ΔΝΤ, τῆς τρόικα, τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως, τοῦ GAPατου, τοῦ Ἀντωνάκη, τοῦ Μπενοβούβαλου καὶ τῶν λοιπῶν τῆς συμμορίας εἶναι ἀναγνωρίσιμα ἀκόμη κι ἀπὸ ἕναν ἄσχετο πλέον. Τὰ λάθη θὰ πολλαπλασιάζονται ἔως τῆς στιγμῆς ποὺ θὰ διαπιστώσουν «ἀδιέξοδα» καὶ ἐξαντλημένους θὰ μᾶς πετάξουν. Καὶ τότε θὰ μποροῦμε νὰ παραιτηθοῦμε τοῦ «ἐθνικοῦ  μας νομίσματος», κατὰ τὸν Ἀλέξη. 
Τότε ὅμως πῶς ἀκριβῶς θά εἴμαστε; Σέ τί κατάστασι; Θά μποροῦμε νά πάρουμε τά πόδια μας ἤ θά μᾶς ἔχουν τελειώσῃ;

Φιλονόη. 

 Υ.Γ. Μὴν πιστέψετε πὼς ἔκαναν λάθη. Ἤξαιραν πάντα τὶ ἔκαναν καὶ τὸ ποῦ ἤθελαν νὰ ὁδηγήσουν κι ἐμᾶς ἀλλὰ καὶ κάθε λαὸ τῆς Εὐρώπης. Περιμένετε καὶ θὰ τὸ διαπιστώσουμε. 

Γιατί μας ωθούν να «τελειώσουμε» με το μνημόνιο;Θέλουν νά μᾶς ...«διώξουν» ἀπό τά μνημόνια;2

 

Ο Γιούνκερ σήμερα είπε ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την Ελλάδα»! Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε:  «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους».

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία.
Είχαν προηγηθεί οι αναφορές του ΔΝΤ για τον λάθος πολλαπλασιαστή που η ΕΕ έλεγε και ξανα-έλεγε ότι δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα και ότι οι όποιες αλλαγές στο πρόγραμμα έγιναν στο τέλος του 2012, ενώ η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν έχουν παραδεχθεί τα λάθη.

Γιατί, όμως, υπάρχουν αυτές οι συνεχείς ομολογίες αποτυχίας και την ίδια στιγμή δεν προχωρούν στις απαραίτητες διορθωτικές οικονομικές και πολιτικές κινήσεις εκείνοι που επέβαλαν την εξαθλίωση στην Ελλάδα;

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Επειδή –εκτός του ότι είναι μικρόψυχοι, ιδιοτελείς και πρωταθλητές στην διαφθορά και στις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα- δεν θέλουν να φορτωθούν την ομολογία του εγκλήματος που έκαναν, αφού μία τέτοια ομολογία θα τους τοποθετούσε στην θέση του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προτιμούν, λοιπόν, μέσω των δηλώσεών τους να υποδαυλίζουν μία «επανάσταση», η οποία θα έχει ως καταληκτικό αποτέλεσμα την ούτως ή άλλως επερχόμενη ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, αλλά θα επιταχύνει και τις διαδικασίες επαναφοράς των οικονομιών εκείνων των χωρών που έγιναν στόχοι των «λάθος» επιλογών. Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, οι υπεύθυνοι θα μπορέσουν να μετακυλήσουν τους ευθύνες και στη συνέχεια ίσως και να αναδειχθούν ως τελικοί σωτήρες των χωρών της νότιας Ευρώπης που σήμερα βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη εξαθλίωση των λαών και στην κατάλυση – κατάργηση των πολιτευμάτων.

Όμως, ενδέχεται οι «ινστρούχτορες» της Ευρώπης να επιθυμούν μέσα από τις συγκεκριμένες δηλώσεις να ενεργοποιήσουν τον καταλύτη της ολοκληρωτικής καταστροφής, την οποία στη συνέχεια θα φορτώσουν στους εξεγερθέντες λαούς, αλλά και θα προσφέρουν την λύση (που πολλοί λένε ότι προϋπήρξε του οικονομικού προβλήματος) της απόλυτα ενοποιημένης Ευρώπης, δηλαδή την λύση της προωθημένης παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν τα νεοταξικά κέντρα αποφάσεων.

Τι από όλα αυτά ισχύει; Το μόνο βέβαιο είναι πως το επόμενο βήμα είναι πολύ οδυνηρό και οι «εγκέφαλοι» δεν τολμούν να το επιχειρήσουν, αφού νιώθουν μία σχετική ανασφάλεια πως η μεθεπόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για τους λαούς, αλλά πάρα πολύ άσχημη για τους ίδιους…

(Visited 40 times, 1 visits today)
One thought on “Θέλουν νά μᾶς …«διώξουν» ἀπό τά μνημόνια;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Θέλουν νά μᾶς …«διώξουν» ἀπό τά μνημόνια; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply