Τά ὅπλα τοῦ Σόρος

Τά ὅπλα τοῦ ΣόροςΗ τρομοκράτηση της κοινής γνώμης όπλο στα χέρια των κερδοσκόπων

Μπορεί το χοντρό παιχνίδι της κερδοσκοπίας να παίζεται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων και στις ευκαιρίες που δίνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ωστόσο το σύστημα των διεθνών κερδοσκόπων δεν επικεντρώνεται μόνο εκεί προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Καμία κρίση άλλωστε, δε θα λάμβανε τις διαστάσεις που τελικά πήρε, αν κερδοσκόποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος δεν έκαναν παράλληλες ψυχολογικές επιχειρήσεις εις βάρος των λαών, διότι όση οικονομική επιφάνεια και αν διαθέτει κάποιος, ο πανικός των πολιτών ανοίγει μεγαλύτερα ρήγματα στις οικονομίες του κόσμου.

Βασικό ρόλο σ’αυτό το ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο παίζουν τεχνοκράτες, δημοσιογράφοι αλλά και οι λεγόμενοι opinion makers, οι οποίοι στρατεύονται έναντι παχυλού τιμήματος στην προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης αλλά και παρουσίασης των γεγονότων ως το αποτέλεσμα μιας απόλυτα αντικειμενικής κατάληξης των πραγμάτων, για τα οποία συνήθως μας παρουσιάζουν πως βάδιζαν επί χρόνια λάθος με την ανοχή μας.

Στην Κύπρο ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν πως ήταν πλυντήριο, βομβαρδίζοντας την πληροφόρηση μας με πληροφορίες περί του αναπόφευκτου της κρίσης ενώ στην Ελλάδα η παρουσία και οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμού του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου λειτούργησαν ως ο ιδανικότερος “πολιορκητικός κριός” για τις συνειδήσεις των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες του λαού, μεγέθυναν την επιρροή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και μέσω της ψευδαίσθησης περί “ελληνικής κρίσης” που κατασκεύασαν επέβαλαν την κυριαρχία των μεγάλων χρηματοοικονομικών στρατηγών στην περιοχή.

πηγή

(Visited 18 times, 1 visits today)
One thought on “Τά ὅπλα τοῦ Σόρος

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τά ὅπλα τοῦ Σόρος | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply