Ἡ παγίδα τῆς πρασίνου ἀναπτύξεως!!!

Νέοι φόροι, νέες ἐπιβαρύνσεις καὶ νέοι ἔλεγχοι μὲ τὴν «πράσινη» ὑπ-ἀνάπτυξι…
Δῆλα δή, ὅσοι μπῆκαν, μπῆκαν, στὸ παιχνίδι. Ἀλλὰ γιὰ νὰ βγοῦν δὲν προβλέπεται…
Καὶ μὴ πιστεύετε πὼς οἱ «μεγάλοι» θὰ γλυτώσουν… Τς τς τς… Ἀποκλείεται…
Αὐτὴν τὴν στιγμὴ ἀκόμη καὶ οἱ ἐπιστάτες πρέπει νὰ πέσουν στὰ γόνατα…
Ἐάν κι αὐτοί δέν πέσουν στά γόνατα, πῶς θά καταφέρουν οἱ ἄλλοι νά μᾶς ἐλέγξουν ἀπόλυτα;
Διότι ὅσο πιὸ προσκυνημένος εἶναι κάποιος, τόσο σκληρότερος γίνεται…

Ἄν τέ…
Νὰ δοῦμε πόσο πιὸ πολὺ πρέπει νὰ πληρώσουμε γιὰ νὰ βάλουμε ἐπὶ τέλους σὲ τάξι τὰ ὅσα μᾶς συμβαίνουν μέσα στὸ κεφάλι μας.

Φιλονόη.

Φωτοβολταϊκά: νέα μέτρα φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Νέα περιοριστικά μέτρα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ενώ από τον Ιούλιο και κάθε εξάμηνο θα πρέπει να αυξάνεται το τέλος υπέρ ΑΠΕ (ΕΜΕΑΡ), με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ ως το τέλος του 2014.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η έκθεση της Κομισιόν προβλέπει τον τριπλασιασμό στα 27 ευρώ/MWh από 9,32 ευρώ/MWh, που έχει σήμερα μεσοσταθμικά το τέλος ΑΠΕ.

Για την εκταμίευση του δανείου, το επικαιροποιημένο μνημόνιο για τις ΑΠΕ προβλέπει:

-Διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία του κλάδου και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά, για την αναπροσαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων πώλησης ενέργειας με στόχο την ευθυγράμμιση των αποδόσεών τους στα επίπεδα του ευρωπαϊκού βιώσιμου μέσου όρου. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ληφθούν νέα μέτρα για την κάλυψη του ελλείμματος ύψους 400 εκατ., που θα προκύψει το 2015, όταν σταματήσει η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των ΑΠΕ.

Αναπροσαρμογές στους όρους σύμβασης πώλησης της ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, αύξηση της εισφοράς που ήδη έχει επιβληθεί στις λιγντικές μονάδες και επιβολή εισφοράς στα μεγάλα υδροηλεκτρικά.

Προσαρμογή της εισφοράς που έχει επιβληθεί στον τζίρο των ΑΠΕ κάθε έξι μήνες,  αλλαγές στον μηχανισμό βάσει του οποίου συνεισφέρουν οι προμηθευτές ηλεκτρισμού στον λογαριασμό ΑΠΕ και δημοσίευση αναλυτικής έκθεσης με τα κίνητρα για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες κ.λπ.

-Νέα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αδειών ΑΠΕ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με την εισαγωγή οικονομικών αντικινήτρων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεσοπρόθεσμα, από την 1η Ιανουαρίου 2014 προβλέπεται η εφαρμογή μέτρων που θα περιορίζουν περαιτέρω την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών βάσει κινήτρων.

Εφέτος τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο όλων των μονάδων ΑΠΕ, ενώ από τον Ιούλιο προβλέπεται η αύξηση του τέλους ΑΠΕ κάθε έξι μήνες.

πηγή

Υ.Γ. Τίποτα δὲν γίνεται γιὰ τὴν πράσινη ἀνάπτυξι. Ὅλα γίνονται γιὰ τὸν ἀπόλυτο ἔλεγχο μέσῳ τῆς ὑπερφορολογήσεως καί, μὲ τελικὴ κατάληξιν τὴν ἀπομείωσιν τοῦ ἀναγκαίου γιὰ τὴν ἐπιβίωσιν χώρου, ποὺ ὁδηγεῖ, βεβαιωμένα στὸν ἀποπληθυσμό!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *