Ἑλλάδα καί Κύπρος ἀργοπεθαίνουν

Ἄλλη μία ἄποψις γιά τό ζοφερό μέλλον τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους. Τό μέλλον πού – μέ τήν ἐκούσια συνεργασία τῶν λάκεδων πού μᾶς «κυβερνοῦν» – προγραμμάτισαν καί μᾶς ἐπεφύλαξαν οἱ ἐπικυρίαρχοι καί οἱ διεθνεῖς τοκογλύφοι τοῦ πλανήτου.

Ἡ Ἑλλάδα χάνεται, τό Ἑλληνικό ἔθνος, ἐπίσης καί ὅλοι ἀσχολοῦνται – τυχαῖο; – μέ τά μνημόνια, τά χαράτσια καί τήν τσέπη τους, γενικῶς. Σέ λίγα χρόνια ἑλληνικές τσέπες δέν θά ὑπάρχουν, πάντως! 

Μινώταυρος

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Στην εξαρτημένη Ελλάδα των μνημονίων έρχεται ο χειρότερος εφιάλτης: η δημογραφική σμίκρυνση τρέχει τόσο γρήγορα, που σε λίγα χρόνια θα είμαστε έθνος και κοινωνία γερόντων, οπότε όλα θα είναι (ακόμα) πιό εύκολα για όσους επιβουλεύονται τούτη εδώ τη γωνιά. Θέλουν -το ξέρουμε όσοι παλεύουμε να κρατήσουμε τη συνειδησιακή μας αυτονομία- την χώρα μας. Πακέτο, Ελλάδα και Κύπρο! Για να τις μετατρέψουν σε “χώρο”. Και θέλουν τον χώρο εν τέλει ”καθαρισμένο”, χωρίς εμάς, νόμιμους (ακόμα…) αλλά ανάξιους διαχειριστές τούτης της γης. Σε απλά μαθηματικά, και σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες, το 2100 οι απόγονοι των σημερινών Ελλήνων θα είναι περίπου 2.3 εκατομμύρια!!!  Αυτό, αν παραμείνουν σταθερές οι σημερινές συνθήκες, αν δηλαδή οι αριθμοί των λαθρομεταναστών που δεχόμαστε δεν μεγαλώσουν κι άλλο (το καράβι γέμισε!), αν τα ηλικιακά όρια δεν συνεχίσουν την κάθοδο, αν…αν…αν…τότε θα έχουμε πετύχει τον ”άθλο” να κρατηθούμε στα 2 εκατομμύρια και κάτι σε 70 περίπου χρόνια.

Το πρόβλημα αυτό, ουδέποτε απασχόλησε το εξαρτημένο και μεταπρατικό ”κράτος των Αθηνών”, όμως τώρα πάμε από το τετράγωνο στον κύβο: Ο δημογραφικός εφιάλτης είναι παρεμφερής περίπτωση με αυτή του κρατικού χρέους ή της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Το αφήναμε να εξελίσσεται, το αφήναμε, και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για βόμβα στα έτσι κι αλλιώς σαθρά θεμέλια του ψευδοκράτους που στήσαμε. Και σήμερα, είναι το τελευταίο που απασχολεί μια κοινωνία εγκλωβισμένη στο πεντάγωνο ανεργία-τηλεόραση-καναπές-δάνειο-πιστωτική.

Αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα 4-5 χρόνια, οι δυνατότητες αντιμετώπισης του δημογραφικού θα λιγοστεύουν όλο και πιό πολύ, αφού η πτώση αυτή λειτουργεί κάπως όπως ο μεταστατικός καρκίνος: Αν δεν προλάβεις τις μεταστάσεις, χαίρετε! Σε λίγα χρόνια, οι αριθμοί καταδεικνύουν πως η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψμη, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα άλλοτε κραταιό έθνος που θα σέρνεται πλέον με αργά βήματα προς το τέλος του…

Ο πλέον τρομακτικός αριθμός της τρέχουσας καθόδου, είναι αυτός που καταγράφει μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατα 1.000.000 ανθρώπους, σε σύγκριση με την απογραφή του 2001! Μιλάμε για μια τρομακτική συρρίκνωση, μέσα σε μόνο μια δεκαετία, που είναι ”γνήσιο” αποτέλεσμα μιας νόθας, αντεθνικής και εν τέλει ανθελληνικής πολιτικής, που τώρα βρήκε και άλλοθι: Τα μνημόνια!

Η γήρανση του πληθυσμού αυξάνεται αδιάλειπτα. Αρκεί να πούμε πως ο πληθυσμός της Ελλάδας που είχε ηλικία άνω των 65 ετών το 1991, έφθανε το 14%. Το 2025 θα φθάσει το όμως το 25%, ίσως και περισσότερο. Ως προς τους ηλικιωμένους και την αναλογία τους στο σύνολο του πληθυσμού, η Ελλάδα κατέχει στην Ευρώπη των 50 σχεδόν κρατών την πέμπτη θέση, και στον κόσμο την δωδεκάτη! Ασύλληπτα ρεκόρ για μια Ελλάδα που μεταλάσσεται βίαια. Κι από κοντά, η Κύπρος, που ναι μεν είχε υψηλότερους δείκτες γεννητικότητας από την μητροπολιτική Ελλάδα, όμως άρτι εισελθούσα στον αστερισμό των μνημονίων και στον οικονομικό στραγγαλισμό, μάλλον θα ακολουθήσει κι αυτή τον δημογραφικό κατήφορο.

Θυμίζω πως η Τουρκία, σε 25 χρόνια από σήμερα, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 100.000.000 κατοίκων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα είναι νέοι. Η δημογραφική αυτή έκρηξη, σε συνδυασμό με τις ιδιόρρυθμες τάσεις που ακολουθεί με μαζοχιστική εμμονή κυρίως η Ελλάδα (”ανοιχτή” κοινωνία, ”χαλαρά” σύνορα, πολυπολιτισμικά πρότυπα, μετανάστευση Ελλήνων νέων κτλ) θα φέρουν πιό κοντά το τέλος της πατρίδας όπως την γνωρίσαμε, κι όπως την αγαπήσαμε…

Το δεύτερο ελληνικό κράτος, η Κύπρος, που πολύ πρόσφατα εισήλθε στον μνημονιακό ”παράδεισο”,  πρέπει τουλάχιστον στο δημογραφικό να ”σπάσει” την προσκόλλησή της στο να υιοθετεί κάθε ελλαδικό ”κουσούρι”. Ο χρόνος για μια συνολική πολιτική αναστροφής του δημογραφικού προβλήματος ως απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική είναι πάρα, μα πάρα πολύ περιορισμένος. Τελειώνει! Κι αν παραμείνουμε αδρανείς, θα τελειώσει μαζί μας μια υπέροχη ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων σ’ αυτή την (ακόμα;) ελληνική έπαλξη, εδώ, ”στες άκρες των ακρών” της Μεσογείου…
 πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply