Ἄν τὲ καλὲ ποὺ εἶναι μνημονιακὸς ὁ τΣΥΡΙΖΑ…

Ἄν τὲ καλὲ ποὺ εἶναι μνημονιακὸς ὁ τΣΥΡΙΖΑ...Μοῦ τὸ ἔλεγαν λοιπὸν καὶ δὲν τὸν πίστευα.
Ἄκουγα, διάβαζα, ἀντιλαμβανόμουν… Μὰ ἐπίσημο παραδοχὴ πουθενά…
Κι ἔτσι, ἐγώ, καθῶς κι ὅλη ἡ χώρα, περίμενα ἀπὸ τὸν τΣΥΡΙΖΑ νὰ ὑπερασπιστῇ τὸ ἀντίθετον, αὐτοῦ ποὺ ἀντιλαμβανόμασταν. Νὰ ὑπερασπιστῇ δῆλα δὴ ἐξόδους ἀπὸ μνημόνια, ἀκύρωσι τοῦ πλασματικοῦ χρέους, μηδενισμό…

Ἀλλά ποῦ; 
Ἐλπίδες φροῦδες… Ἤ ἄλλως, ὄνειρα θερινῆς νυκτός…

Και επισήμως μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Και επισήμως ενιαίο και μνημονιακό κόμμα είναι από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε όλες τις “ριζοσπαστικές” προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, εκφωνώντας ένα ηχηρό “οχι” στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη καθώς και οιοδήποτε ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.

H συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων τάχθηκε υπέρ της κεντρώας στροφής του κόμματος, απομονώνοντας τις προτάσεις του “Αριστερού Ρεύματος” και καταφέρνοντας ένα ισχυρό ράπισμα στην ομάδα Λαφαζάνη.

Οι αποφάσεις του Συνεδρίου συνοπτικά:
1. διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ΄ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

2. απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

3. απορρίφθηκε τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας.

νοθεία στὸ ψέμμα

Ἤ ἄλλως… 
Πρέπει νὰ τὸ ζήσουμε ὅλο τὸ παράλογον τῆς παραστάσεως. Νὰ τὸ ἀπολαύσουμε ὅλο τὸ σκηνικό. Ἀπὸ τὴν ἀρχή του ἔως τὸ τέλος του. Μόνον ἔτσι θὰ καταλάβουμε καὶ θὰ μάθουμε…

Φιλονόη.

(Visited 23 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἄν τὲ καλὲ ποὺ εἶναι μνημονιακὸς ὁ τΣΥΡΙΖΑ…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄν τὲ καλὲ ποὺ εἶναι μνημονιακὸς ὁ τΣΥΡΙΖΑ… | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄν τὲ καλὲ ποὺ εἶναι μνημονιακὸς ὁ τΣΥΡΙΖΑ… | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply