Μά ποιός εἶναι αὐτός πού μᾶς δίδει συμβουλές …«μαγειρικῆς»;

Γιά νά ρίξουμε μιά ματιά , τί πορεία ἔχουν τά «ἄξια παλληκάρια» πού κάνουν τό σκατό τους … παξιμᾶδι !
Γιά νά δοῦμε τί πορεία ἔχουν …. πώς δρομολογεῖται … ἀπό ποῦ παίρνουν αὐτά τά «μαθήματα μαγειρικῆς»
Τίς τομάτες νά μαζεύετε …. «παλληκάρια» ! γιά νά κάνετε καμμιά «κρητική κουκουβάγια» !!!! Μήν πᾶνε στόν βρόντο !!!
Μά ποιός εἶναι αὐτός πού μᾶς δίδει συμβουλές ...«μαγειρικῆς»;1

«Γιά νά δοῦμε ΤΙ ΛΕΕΙ ὁ ἴδιος στό βιογραφικοῦλι του … ὁ πολύς κ. Τζαμτζῆς ….
Γεννήθηκε τό 1961 … ἕνα χρόνο πρίν ἀπό μένα !
Τό 1979 πέρασε στό πανεπιστήμιο …
ΑΛΛΑ … τό 1977 εἶναι στήν ΟΝΝΕΔ (ἀπό τά ἱδρυτικά μέλη – ὅπως λέει ὁ ἴδιος -)
Τό 1979 ὄντας στήν Ἀθῆνα … σπουδάζει … ἐργάζεται …. καί ταὐτόχρονα κάνει ΚΑΙ τήν στρατιωτική του θητεία …
Δέν πιστεύω νά εἶχε καμμιά σχέση ὁ κομματικός σωλῆνας μέ ὅλες αὐτές τίς ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ δράσεις !!!
Πᾶμε παρακάτω …
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ἕνα σημεῖο τῆς πορείας του … πού δέν ἔχει σχέση μέ τήν κομματική μηχανή … ΟΥΤΕ ΕΝΑ ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ! ΟΥΤΕ μία χρονική περίοδος πού δέν εἶναι ἄρρηκτα συνδεδεμένη μέ τό …. κόμμα !
Ἔ ! τόσο ἄξιος ἄνθρωπος … ἔχει μάθει πώς κάνουν τό σκατό τους παξιμᾶδι !!! Νά προσέξῃ μόνο νά μήν σπάσῃ τά δόντια του … τρώγοντας αὐτό τό … παξιμᾶδι ! »

Ἑλένη

Βιογραφικὸ Ἰορδάνου Τζαμτζῆ:

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής γεννήθηκε στο Μαυροβούνι Πέλλας στις 2 Φεβρουαρίου 1961. Οι γονείς του Συμεών και Παρασκευή Τζαμτζή ήταν αγρότες. Από πολύ νεαρή ηλικία, μόλις δέκα ετών, ανέλαβε τα ηνία της οικογένειάς του λόγω της απώλειας του πατέρα του. Όλα αυτά τα χρόνια έζησε από πολύ κοντά τις αγωνίες των αγροτών, γεγονός που καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Μαυροβούνι και συνέχισε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκύδρας.

Σπουδές: Το 1979 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα,  όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, εκπλήρωσε και τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης στα τεθωρακισμένα. Νέος, ενθουσιώδης, με οράματα, ανησυχίες και διάθεση προσφοράς στον τόπο, θέτει στόχους. Η πολιτική του πορεία ξεκινά. 

Μά ποιός εἶναι αὐτός πού μᾶς δίδει συμβουλές ...«μαγειρικῆς»;3Πολιτική Δράση: Το 1977 είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ Σκύδρας. Το 1979, πρωτοετής φοιτητής, οργανώθηκε στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ Κ.Πατησίων. Από το 1982 ήταν Γεν. Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Κ. Πατησίων και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής. Από το 1983 ως το 1985 διετέλεσε Πρόεδρος της Α1 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ και ταυτόχρονα μέλος της Γραμματείας Λεκανοπεδίου Αττικής. Από το 1985 ως το 1988  υπήρξε ενεργό μέλος του Εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος Λεκανοπεδίου Αττικής πραγματοποιώντας για πρώτη φορά εκλογές σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης στην Αθήνα. Το 1987 και το 1989 εκλέχθηκε δύο φορές μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1989 ορίσθηκε πολιτικό στέλεχος στο Νομό Πέλλας.

 Μά ποιός εἶναι αὐτός πού μᾶς δίδει συμβουλές ...«μαγειρικῆς»;2Τοπική αυτοδιοίκηση: Γεμάτος εμπειρίες και γνώσεις συνεχίζει την προσφορά. Το Νοέμβριο του 1989 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο Δήμο Σκύδρας ο οποίος προήλθε από εθελούσια συνένωση έξι (6) Κοινοτήτων. Ήταν ο νεότερος Δήμαρχος πανελλαδικά, ηλικίας τότε 28 ετών. Το 1990 και το 1994 ο λαός του Δήμου Σκύδρας ανανεώνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Εκλέγεται Δήμαρχος για δύο ακόμη 4ετίες. 0 Δήμος Σκύδρας μπήκε στη λεωφόρο της ανάπτυξης. Τα Έργα Πνοής, έκαναν τον Δήμο Σκύδρας από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Αναγνωρισμένος ακόμα και από τους αντιπάλους του, χαρακτηρίστηκε ο «αναμορφωτής του Δήμου Σκύδρας». 

Ακόμη διετέλεσε:

 • Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας τα έτη 1988-1989 στους Νομούς Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας.
 • Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στην Αθήνα από το 1989-1992 με απόφαση του τότε προυπουργού Τζανή Τζανετάκη. Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πέλλας από το 1990 έως το 1994.
 • Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας από το 1990-1994 και μέλος της ΤΕΔΚ από το 1994-1998.
 • Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ την τετραετία 1994-1998. Μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας από το 1990. Πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Σκύδρας από το 1995. Μέλος της ΟΚΕ Εσωτερικών, Αθλητισμού και Δημοσίων Έργων από το 1997. Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Έδεσσας το 1990-1994

Ελληνική Βουλή

Το 2000 ο Ιορδάνης Τζαμτζής με την στήριξη των πολιτών της Πέλλας εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 και το 2007 επανεξελέγη Βουλευτής.

Στις εκλογές του 2009 δεν εκλέχθηκε παρά το γεγονός ότι αύξησε τις ψήφους του. 

 Από τα έδρανα του Κοινοβουλίου άσκησε έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο επιτυγχάνοντας λύσεις για τα πλείστα προβλήματα της Πέλλας. Αγωνίστηκε για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργάτες, τις επιχειρήσεις, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους νέους και τους συνταξιούχους. Μίλησε δεκάδες φορές για τα προβλήματά τους στην Ολομέλεια και στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής. Υπήρξε 4ος βουλευτής ανάμεσα στους 300 της Βουλής και 1ος μεταξύ των βουλευτών του Ν. Πέλλας σε ερωτήσεις και ομιλίες (σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το περιοδικό Βουλή και Ευρωβουλή).
Από τα τέλη του 2004, με απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ορίστηκε Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συμμετείχε στις

 • Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
 • Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημ. Τάξεως και Δικαιοσύνης.
 • Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.
 • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ανάπτυξης Περιφερειών.
 • Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.Ήταν μέλος της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ.
 • Από τον Απρίλιο του 2004 έως το 2009 ήταν Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας στη νίκη των ανεξάρτητων  Δημάρχων και Νομαρχών που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία το 2006.
 • Απο το 2007 εως 2009 ηταν Υπευθυνος του Κοινοβουλευτικου Τομεα Αγροτικησ Αναπτυξης και Τροφιμων

 

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης:
α) του ΚΠΕΕ,
β) του ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση για την Ειρήνη)
γ) του Ιδρύματος Αντενάουερ (Γερμανίας),
δ) της ΚΕΔΚΕ,
ε) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.
Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά ταξίδια, ως Δήμαρχος και Βουλευτής στις ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Δανία, στον Καναδά, στην Σερβία, στην Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, στην Γερμανία και την Ταϊβάν για θέματα Αστικής Ανάπτυξης, Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτουρισμού. 

Έχει αρθρογραφήσει: στα περιοδικά “ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”, “ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”,  “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”, “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” και σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες. 

Επαγγελματικά: Είναι Πολιτικός Επιστήμων-Αγρότης.

Προσωπικά: Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Σαββάκη από το Μαυροβούνι Πέλλας και έχουν μία κόρη την Παρασκευή Τζαμτζή.

(Visited 161 times, 1 visits today)
Leave a Reply