136 ὑποθέσεις ἀνομίας ὑπουργῶν …ἀρχειοθετήθηκαν!!!

Μόνο γιὰ τὸ χρονικὸ διάστημα ἀπὸ τὸ 2009 μέχρι σήμερα, τὸ ἄρθρο 86 τοῦ Συντάγματος (περὶ εὐθύνης τῶν ὑπουργῶν) φρέναρε τὴν διεξαγωγὴ ἀνακρίσεων ἀπὸ τοὺς δικαστικοὺς λειτουργοὺς σὲ (κρατηθεῖτε) 136 ὑποθέσεις, στὶς ὁποῖες ἐμπλέκονται ὑπουργοί.

«Σίγμα»

Απίστευτο. Δεκάδες δικογραφίες για ποινικές ευθύνες υπουργών στοιβάζονται στη Βουλή.

Η παραπομπή του πρώην υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο, αν τελικά αυτή γίνει, θα είναι η δεύτερη στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Η πρώτη ήταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Κι όμως, ο λαός δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.

Μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στοιχεία τα οποία μας αφήνουν όλους άφωνους. Μόνο για…  το χρονικό διάστημα από το 2009 μέχρι σήμερα, το άρθρο 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης των υπουργών) φρέναρε τη διεξαγωγή ανακρίσεων από τους δικαστικούς λειτουργούς σε (κρατηθείτε) 136 υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί.
Για όλες αυτές τις υποθέσεις, σταμάτησαν οι ανακρίσεις, όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος και στάλθηκαν οι δικογραφίες στη Βουλή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ενώ όλες αυτές οι δικογραφίες, που αφορούν ποινικές ευθύνες υπουργών, έχουν σταλεί στη Βουλή, εντούτοις αυτές στοιβάζονται στα συρτάρια της «Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου».
Η Βουλή, ως μέρος του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί να ασχοληθεί έγκαιρα με τις υποθέσεις που αφορούν υπουργούς, όμως, άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, κινούνται ταχύτατα όταν πρόκειται να κατάσχουν τα σπίτια δύστυχων πολιτών για οφειλές ολίγων ευρώ, από αντισυνταγματικές φορολογίες.

Δεν υπάρχει, ούτε ένας πολίτης που να μην πιστεύει ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως και οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται πλέον από τη Δικαιοσύνη όπως οι απλοί πολίτες και όχι ως ανεύθυνοι ημίθεοι.

προεδρικὴ δημοκρατία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “136 ὑποθέσεις ἀνομίας ὑπουργῶν …ἀρχειοθετήθηκαν!!!

  1. Μία επαίσχυντη, εθνοκαταστροφική αλητοπαρέα «πολιτικών» απατεώνων της Νέας Εποχής, μιά σεσημασμένη αιμοβόρα συμμορία διεθνών μαφιόζων της Νέας Τάξης που παριστάνουν τους Έλληνες, μια εμετική σέχτα φτωχομπινέδων ανάξιων λακέδων των ιμπεριαλιστών και του παρακράτους, ανεπάγγελτοι στην πλειονότητά τους, που αναζητεί τον πλουτισμό της προσφέροντας Γη και ύδωρ, με ομφάλιο λώρο τις αμερικανικογερμανικές πρεσβείες και τις υπόγειες ανήλιαγες στοές του διεθνούς σιωνισμού, υπό το βδελυρό σφυχταγκάλιασμα μίας ανίερης λυκοφιλίας κυριαρχεί και κυβερνάει διαχρονικά τούτον τον ιερό τόπο προδίδοντας συστηματικά τον ελληνισμό και δεν αφήνει να ανθίσει το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό του Έλληνα ανθρώπου.
    Οδυσσέας Τηλιγάδας

Leave a Reply