Μία μεγάλη νίκη κατὰ τῶν κοσμοεξουσιαστῶν!!!

Μία μεγάλη νίκη κατὰ τῶν κοσμοεξουσιαστῶν!!!Τὸ νὰ μᾶς σέρνουν πίσω ἀπὸ μίαν «Ἀτζέντα 21», ἡ ὁποία θὰ μᾶς ὁδηγήσῃ βεβαιωμένα στὴν ἐξαθλίωσιν λόγῳ ἀσιτίας, εἶναι γνωστό.
Ὁ ἔλεγχος τῶν σπόρων εἶναι τὸ ἄλφα καὶ τὸ ὠμέγα, γιὰ μίαν ἐξουσία ποὺ θέλει νὰ ἔχῃ τὸν πρῶτο καὶ τὸν τελευταῖον λόγο, σὲ ὅσα ἀφοροῦν στὴν ἐπιβίωσίν μας. Ἀπὸ ἐκεῖ ξεκινᾷ ὁ ἀπόλυτος ἀποπληθυσμός, ἀλλὰ ὑπὸ τρομακτικὲς συνθῆκες διαβιώσεως, γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ θὰ ἐπιβιώσουν, ἐφ΄ ὅσον ἐλεγχομένη τροφὴ σημαίνει αὐτομάτως καὶ ἐλεγχομένη ὑγεία.

Ὁ ἀνεξάρτητος εὐρωβουλευτὴς ποὺ συμμετεῖχε σὲ ὅλην αὐτὴν τὴν προσπάθεια, λέγεται Κρίτων Ἀρσένης. (Ὄχι τῆς γνωστῆς οἰκογενείας τῶν Ἀρσένηδων… Τῆς γνωστῆς μΠατΣοΚικῆς οἰκογενείας φαντάζομαι…!!!)
Ξεκίνησε ἀπὸ τὸ μΠατΣοΚ καὶ συνεχίζει μόνος του…
Καὶ πολὺ καλὰ κάνει… Ἐλπίζω κι εὔχομαι νὰ μὴν πατήσῃ σὲ αὐτήν, τὴν πράγματι μεγάλη νίκη, καὶ νὰ ἐπαναπαυθῇ.
Τοὺς εὐρωβουλευτὲς τοὺς στέλνουμε στὸ εὐρωκΥνοβούλιο γιὰ νὰ προασπίζουν τὰ δικά μας συμφέροντα… Ὄχι γιὰ νὰ ἐξυπηρετοῦν τὰ δικά τους.
Σὲ κάθε περίπτωσιν ὀφείλουμε νὰ τοῦ ἀναγνωρίσουμε πὼς ἔκανε καλὰ τὴν δουλειά του…
Τίποτα περισσότερο. Γιὰ αὐτὸ πληρώνεαται…

Φιλονόη

Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας. Όταν το Δεκέμβριο κατέθεσα την τροπολογία απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτή θα υπερψηφιζόταν από όλους τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής. Η πρώτη αυτή νίκη είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη αυτή δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών. Απομένει τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κρίσιμη ψήφος της Επιτροπής Γεωργίας, στην οποία επίσης έχω καταθέσει πρόταση απόρριψης. Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγες ημέρες θα ‘μπλοκάρουμε’ οριστικά τη νομοθετική αυτή πρόταση, που έθετε σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους παραδοσιακούς σπόρους, επιβάλλοντας τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».

INFO

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει προτείνει τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων. Οι νέοι κανόνες θα είναι ένα από τα τελευταία θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν τις ευρωεκλογές.

Στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής στα 9 δισ. δολάρια ετησίως. Παράπλευρος στόχος, η απαλλαγή δια παντός από τους «ανταγωνιστές» της (αγρότες, βιολογικούς κτηνοτρόφους, παραγωγούς παραδοσιακών σπόρων – ελεύθεροι από δικαιώματα ιδιοκτησίας).

Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι 10 μεγαλύτερες το 73% και τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω ‘παράνομης αναπαραγωγής’, αλλά και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».

Κρίτων Ἀρσένης

Υ.Γ.1. Καὶ μόνον ποὺ συμμετεῖχε σὲ αὐτὴν τὴν δράσιν, τοῦ χαλαλίζω τὰ χρήματα ποὺ λαμβάνει ὡς μισθό… Γιὰ αὐτὸ καὶ μόνον φυσικά… Διότι μεγάλες μπουκιὲς νὰ τρῶμε… Μεγάλα λόγια ὅμως…

Υ.Γ.2. Θὰ μᾶς τὰ φέρουν… Ἁπλῶς μίαν παράτασιν μᾶς ἔδωσαν… νὰ τὸ χωνέψουμε!!!

φωτογραφία

(Visited 25 times, 1 visits today)
Leave a Reply