Πῶς φαίνονται οἱ πειθαρχημένοι λαοί!

Πῶς φαίνονται οἱ πειθαρχημένοι λαοί!Πῶς φαίνονται οἱ πειθαρχημένοι λαοί!
Διὰ νὰ ἀνοίξουν οἱ συμπαθεῖς Οὐκρανοὶ τὰς εὐλογημένας θύρας τοῦ παραδείσου τοῦ ΔΝΤ, ἔκαμαν τὴν χώραν των λαμπόγυαλον.
Ὁ σώφρων Ἕλλην τὸ ἐπέτυχε μὲ μιὰν ἀπλῆν ἐμφάνισιν ἑνὸς ἐκ τῶν πλέον μεγαλοφυῶν του ἡγετῶν εἰς τὸ Καστελόριζον!
Αὐτὰ ὁ ἐπιλήσμων καὶ ἀγνώμων λαουτζῖκος νὰ τὰ ἐνθυμῆται. Ἐκλογαὶ ποὺ ἔρχονται…

Φρεάντλης

Βοήθεια από το ΔΝΤ ζητάει η Ουκρανία για την κατάρτιση προγράμματος βοήθειας

Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.
«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», πρόσθεσε ο Κούμπιφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης θα υιοθετηθεί «αύριο ή μεθαύριο» και ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος για να εμποδίσει την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, του γρίβνα, τις επόμενες ήμερες.
Το γρίβνα έπεσε νωρίτερα σήμερα στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο.

Εξάλλου ο Κούμπιφ σημείωσε ότι τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Ουκρανίας έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από 17,8 δισεκατομμύρια που ήταν την 1η Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος απέδωσε την πτώση στις προσπάθειες να συγκρατηθεί η πτώση της γρίβνα. «Τελευταία η κεντρική τράπεζα υποστήριζε τη συναλλαγματική αξία (της γρίβνα) αντλώντας από τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος, τα οποία έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Κούμπιφ.

καθημερινή

(Visited 8 times, 1 visits today)
Leave a Reply