Γιατί βιάζονται νά καταργήσουν τό bonus τῶν πενήντα ἑδρῶν;

Με την φόρα που έχει πάρει η Χρυσή Αυγή, οι επικυρίαρχοι έδωσαν το σύνθημα, στις υπηρέτριες της Βουλής, να ενωθούν απέναντί στους «εγκληματίες». 

Η επαναφορά του θέματος με το bonus των 50 εδρών, που ήταν ανέκαθεν αίτημα ΜΟΝΟΝ των μικρών κομμάτων, γίνεται πλέον από τα πρώην μεγάλα κόμματα, κάτι που φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Ξαφνικά, έπαψε να τους νοιάζει η …σταθερότητα της κυβέρνησης, ο κίνδυνος της ακυβερνησίας  και τους ένοιαξε η …αναλογική αντιπροσώπευση. 

Ο μοναδικός λόγος που συμφώνησαν όλοι στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του bonus είναι ο ορατός «κίνδυνος»  να επωφεληθεί από αυτό η Χρυσή Αυγή,  που ήταν το μόνο κόμμα με ουσιαστική δυναμική ανόδου στα ποσοστά του και με τους μισούς βουλευτές του στη φυλακή.Γιατί βιάζονται νά καταργήσουν τό bonus τῶν πενήντα ἑδρῶν;9

   Καταργώντας το bonus των 50 εδρών, κάτι που δεν έκαναν για τις δημοτικές και περιφεριεακές εκλογές, για να προλάβουν να επωφεληθούν από αυτό τα παιδιά του Soros, οι υπηρέτριες μπορούν άνετα να συστεγασθούν στην ίδια κυβέρνηση και να αποκλείσουν έτσι την άνοδο της ΧΑ στην εξουσία.
Χωρίς το bonus είναι αυτονόητο ότι ΜΟΝΟ κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι η ΧΑ θα είναι πάντα στην «απ’ έξω»…

Αυτό μέχρι να …«στρογγυλέψει» τις θέσεις της και να γίνει σαν το κόμμα της Λεπέν.

Επειδή ίσως πάρει χρόνο να «καθαρίσει»… την θεματολογία της και να πάψει να στοχοποιεί τους επικυριάρχους, οι τοκογλύφοι παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους, αλλάζοντας γρήγορα τον εκλογικό νόμο, ώστε να έχει τα αποτελέσματα που βολεύει αυτούς,  με τους ψηφοφόρους να πιστεύουν ότι …δήθεν αυτοί επέλεξαν την ηγεσία της χώρας.

Και παλιότερα, κάθε φορά που το σύστημα ήθελε να πετύχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, άλλαζε τους εκλογικούς νόμους, τις κατανομές εδρών κλπ κάθε τόσο.

Οι ηγέτες του «συνταγματικού» τόξου  άρχισαν να σκίζουν τα …καλσόν τους,  για να μας πείσουν ότι η κατάργηση του Bonus των 50 εδρών «δεν» είναι εντολή των ηγεμόνων, αλλά αποτέλεσμα «σκληρών» διαπραγματεύσεων, μεταξύ των φλώρων που μας επιβάλλουν ως πολιτικούς αρχηγούς.

 Οι επικυρίαρχοι μιλούν χρησιμοποιώντας τα στόματα των ανθρώπων τους, που αντιπροσωπεύουν τα ξένα συμφέροντα κι εξασφαλίζουν το να είμαστε πάντα εμείς τα θύματα.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply