Μᾶς καταστρέφει τήν ὑγεία ὁ λιγνίτης ἤ κι ἐδῶ μᾶς …ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ;

Ὁ λιγνίτης κατὰ κύριον λόγον εἶναι ἄνθραξ. Καθαρὸς ἄνθραξ.
Ὄχι ὁ γνωστὸς ἄνθραξ ποὺ φτιάχνει ἕνα διαμάντι… Εἶναι ὅμως πλούσιος σὲ ὑγρασία, ἄφθονος στὴν φύσιν καὶ ΠΟΛΥ φθηνός.
Ἐπίσης μὲ τὴν καύσιν του παράγει Διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος. Δῆλα δὴ παράγει τὴν ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ γιὰ τὴν ζωή…
Διότι δίχως διοξείδιον τὰ φυτὰ ΔΕΝ ἀναπτύσσονται καὶ φυσικὰ ὁ Ἄνθρωπος ΔΕΝ δύναται νὰ βρῇ τροφὴ ἀλλὰ οὔτε καὶ νὰ …ἀναπνεύσῃ!!!

Τὸ ἀπολύτως ἄσχετον μὲ τὴν «κλιματικὴ ἀλλαγὴ» διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος.

Ὁ λιγνίτης κατηγορήθηκε ὡς ὁ κύριος παράγων …καταστροφῆς τοῦ περιβάλλοντος καὶ τῆς ὑγείας μας…
Ἀλλὰ μᾶλλον αὐτοὶ ποὺ ξεκίνησαν νὰ τὸν κατηγοροῦν εἶχαν ἤδη …ἐπενδύση σὲ φωτοβολταϊκά, σὲ ἀνεμογεννήτριες ἀλλὰ  καὶ σὲ ἄλλες, πιὸ …«πράσινες» μορφὲς ἐνεργείας.
Κι ἐπεὶ δὴ κάποιοι θὰ ξενίζονται γιὰ τὰ ὅσα γράφω σήμερα, ἄς ῥίξουμε μίαν (ΣΟΒΑΡΗ) ματιὰ στὰ ὅσα ἡ Ἑλληνικὴ Πνευμονολογικὴ Ἑταιρεία κατέθεσε, κατόπιν ἐρεύνης.

Οι γιατροί καταρρίπτουν άλλο ένα ψέμα για το λιγνίτη

Λένε συχνά ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο 1000 λέξεις. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε σήμερα είναι από την πρώτη Πανελλαδική Επιδημιολογική για το Άσθμα, που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Ομάδα Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Όπως με μια ματιά μπορείτε αμέσως να δείτε, η κατ’ εξοχήν λιγνιτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, η Δυτική Μακεδονία, παρουσιάζει τη μικρότερη συχνότητα εμφάνισης άσθματος σε όλη την Ελλάδα!

Δεν τα λέει αυτό το ιστολόγιο, τα λένε οι Έλληνες ειδικευμένοι στο θέμα γιατροί:  “Στο χάρτη της γεωγραφικής κατανομής της νόσου, φαίνεται ότι το άσθμα είναι συχνότερο στην Αττική, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, με …
μικρότερα ποσοστά να παρατηρούνται στη Βόρεια Ελλάδα και τις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι διαφορές αυτές πιθανώς οφείλονται στις κλιματολογικές συνθήκες των διαφόρων περιοχών, αλλά και τη διαφορετική έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες και αλλεργιογόνα του περιβάλλοντος“.

Με την πρώτη Πανελλαδική Επιδημιολογική για το Άσθμα προσδιορίστηκε, για πρώτη φορά με στατιστικά αποδεκτό τρόπο, η συχνότητα εμφάνισης του άσθματος στον Ελληνικό πληθυσμό. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένη εταιρία ερευνών για την επιλογή τυχαίου και αντιπροσωπευτικού δείγματος του πληθυσμού της Ελλάδας, τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων και τη συγκέντρωση και στατιστική επεξεργασία των δεδομένων.

Η πραγματοποίηση της έρευνας έγινε με ένα πλήρως δομημένο ερωτηματολόγιο, μέσης διάρκειας 5-10 λεπτών, το οποίο περιλάμβανε κλειστές ερωτήσεις. Το ερωτηματολόγιο στηρίχτηκε στις υποδείξεις της Ομάδας Άσθματος και βασίστηκε σε διεθνώς αποδεκτά ερωτηματολόγια αυτού του τύπου.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.632 άτομα και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 8,6% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει άσθμα. Το δείγμα είναι σημαντικά μεγαλύτερο απ’ τα δείγματα που χρησιμοποιούν συνήθως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις εκλογές.

Μετά από 60 χρόνια λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχή της Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, παρά τα επανειλημμένα επεισόδια υπέρβασης των ορίων σε αιωρούμενα σωματίδια, παρά τη σκόνη απ’ την έντονη δραστηριοποίηση τροχοφόρου εξοπλισμού στην περιοχή, η κατ’ εξοχήν λιγνιτοπαραγωγός περιοχή της χώρας έχει την πιο χαμηλή συχνότητα άσθματος. Το εύρημα έχει εντυπωσιάσει τους ερευνητές και διατηρούν το θέμα υπό επιστημονική διερεύνηση. Επίσης, θα πρέπει να μελετηθεί καλύτερα πώς τα νησιά του Αιγαίου, με την αυξημένη υγρασία που τα χαρακτηρίζει, έχουν λιγότερους πάσχοντες από τη νόσο.

Η διαπίστωση για το άσθμα έρχεται σε συνέχεια της διαπίστωσης και για τους καρκίνους: όπως σας είχαμε ενημερώσει το Μάρτιο, η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο στην Ελλάδα. Μετά από 60 χρόνια λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχή της Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, μετά από 45 χρόνια λιγνιτικής δραστηριότητας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, οι περιοχές αυτές δεν εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις κρουσμάτων καρκίνου. Η επίδραση της έκρηξης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ τον Απρίλιο 1986,  σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις εκείνων των ημερών στην Ελλάδα, ήταν μάλλον πολύ πιο καθοριστική.

Τα προβλήματα στο αναπνευστικό και η πρόκληση καρκίνου ήταν η μόνιμη κινδυνολογική προπαγάνδα των ψευτοοικολογικών ΜΚΟ ενάντια στο λιγνίτη. Να δούμε τώρα, τι άλλο θα βρουν να πουν; Ή μήπως, παραφράζοντας τον Καβάφη, βρεθούν να μονολογούν “Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς καρκίνους και άσθμα ; Τα ψέματά μας ήσαν μια κάποια λύσις“. 

ΥΓ. Λέγεται Ελεάνα Ζιάκου, κατάγεται απ’ τη Δερβιτσάνη Β.Ηπείρου και είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα “Πράσινοι – Αλληλεγγύη – Δημιουργία – Οικολογία”. Άλλη μια υποψήφια σωτήρας μας, που ενώ -όπως προκύπτει απ’ τις σπουδές της- δεν έχει ιδέα για τι μιλάει, θεώρησε καλό να χτίσει πολιτικό προφίλ γράφοντας ένα άρθρο ενάντια στο λιγνίτη, αναπαράγοντας τα γνωστά αναμασήματα περί “καθαρών τεχνολογιών”. Αν λοιπόν την πετύχετε κάπου, ρωτήστε την αν έχει ιδέα τι της γίνεται και με ποιο τρόπο θα έχει η Ελλάδα ρεύμα το 2020. Όχι το 2150, το 2020, αύριο το πρωί δηλαδή. Αρκετά ανεχτήκαμε τις βλακείες που χρεωκόπησαν τη χώρα.

Λιγνήτης
Ὁ δικός μας μαῦρος χρυσός

Τί λέγαμε λοιπόν;
Τί; Στήν Δυτική Μακεδονία,πού δραστηριοποιεῖται ἡ ΔΕΗ, ΔΕΝ ὑπάρχει σοβαρό πρόβλημα σέ θέματα πνευμονολογικά;
Μά γίνεται; Συμβαίνουν αὐτά;
Δῆλα δή καμμία ἐπιβάρυνσις;
Τς τς τς…
Παρὰ τὶς ἐντολὲς ἀπὸ τὴν Γερμανία, τὴν τρόικα, τὴν «Ἡνωμένη Εὐρώπη» ὁ λιγνίτης ἀκόμη ΔΕΝ ἄλλαξε τὶς διαθέσεις του.
Ἀκόμη, ὅπως δῆλα δὴ ἔπραττε ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, καίγεται καὶ ἀφήνει τὸ πολύτιμον διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος ἐλεύθερον…
Οὐσιαστικῶς λειτουργεῖ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!!
Ἐν ἀντιθέσει φυσικὰ μὲ ὅλα αὐτὰ τὰ ἄθλια καὶ στὴν ὄψιν καὶ στὸ κόστος καὶ στὸν τρόπο λειτουργίας, φωτοβολταϊκά, ποὺ γέμισαν τὶς ἐξοχές μας… Μαζὺ μὲ τὶς ἀκόμη πιὸ ἄθλιες ἀνεμογεννήτριες…

Τό διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος δροσίζει; Δέν θερμαίνει;

Νὰ τὰ χαιρόμαστε….

Πάντως… Ἄς ἐξετάσουμε καὶ τὴν περίπτωσιν νὰ εἶναι ….σημαντικὸν κι ἀπαραίτητον τὸ διοξείδιον!!!

(Προσοχή!!! Ούδέποτε πίστεψα πὼς ὁ πλανήτης …προστατεύεται κι ἐπιτηρεῖται ἀπὸ ἐξωγενεῖς παράγοντες!!! Αὐτὸ εἶναι ἄλλη ἱστορία, ποὺ δὲν θὰ τὴν ἀναλύσω σήμερα!!!)

Φιλονόη

Ἡ ἀπάτη τοῦ διοξειδίου τοῦ ἄνθρακος καὶ τὰ παπαγαλάκια τῶν παγκοσμιοποιητῶν.

Περὶ ὑπερθερμάνσεως κι ἄλλων ἀνοησιῶν.

Ἡ πολιτικὴ τῆς Ε.Ε. γιὰ τὴν κλιματικὴ ἀλλαγὴ εἶναι σωστή, ἀκόμη κι ἐὰν δὲν ὑπάρχει κλιματικὴ ἀλλαγή!

Ἡ «Ὑπερθέρμανσις» ποὺ ἐξελίχθηκε σὲ …«Κλιματικὴ Ἀλλαγή»…

Δὲν ἔχουμε οὔτε φαινόμενο θερμοκηπίου οὔτε τὸ διοξείδιο ἄνθρακος!

Ἡ ἀπάτη πίσω ἀπὸ τὴν στοχοποίησιν τῶν καυσοξύλων.

Νά μᾶς ἔλεγε κάποιος γιά τό πῶς εὑρέθη ἐκεῖ τό μεθάνιον;

Τὸ ἀπολύτως ἄσχετον μὲ τὴν «κλιματικὴ ἀλλαγὴ» διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος.

Κατὰ πῶς φαίνεται, δὲν θὰ καταστραφοῦμε ἀπὸ τὸ πολὺ διοξείδιον τοῦ ἄνθρακος!

Ἔρχεται ἐποχή παγετώνων!

Ὁ πλανήτης πρασινίζει ἀλλὰ τὸ Διοξείδιον τοῦ Ἄνθρακος εἶναι κακό!

Παγετῶνες μᾶς ἔρχονται ἀν τί τοῦ …ψησίματος;

 

 

Leave a Reply