Σημαιοφόρος Θανάσης Τσακάλης. Τὸ στρατιωτικό, πολιτικὸ καὶ δικαστικὸ κατεστημένο ἐναντίον του!

Σημαιοφόρος Θανάσης Τσακάλης. Τὸ στρατιωτικό, πολιτικὸ καὶ δικαστικὸ κατεστημένο ἐναντίον του!1Ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Αθανάσιος Τσακάλης επέλεξε να μην κρατήσει το στόμα του κλειστό, τόλμησε να αγνοήσει τους «αγράφους νόμους» της Υπηρεσίας του και κατήγγειλε μεγάλες υπερκοστολογήσεις για έργα και αγορά υλικών στο Ν.Ο. Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε δημοσίως ότι στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων γινόταν έργο στο οποίο το μπετόν χρεωνόταν προς 850 ευρώ αντί για 140 ευρώ που είχε στην αγορά! Αντί να του δώσουν τα εύσημα, για τις αποκαλύψεις που έκανε, μπήκε στην μαύρη λίστα! Το γεγονός, αντί να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους, για όσα γίνονταν μέσα στους κόλπους του Ναυτικού, είχε σαν συνέπεια να καθίσει ο Θανάσης Τσακάλης στο εδώλιο του Ναυτοδικείου, επειδή βγήκε και τα είπε στην τηλεόραση! Όταν δε στο facebook έγραψε την λέξη «γυψωμένος Σύνδεσμος», το κατηγορητήριο «δέθηκε» και του απήγγειλαν την κατηγορία ότι με την λέξη «γυψωμένος» έκανε… αναφορά στην χούντα! Έτσι του έριξαν 4 μήνες φυλακή!

Από τότε άρχισε ο Γολγοθάς του αξιωματικού, ο οποίος, παρ’ όλα αυτά, δεν σταμάτησε τον αγώνα του. Μπήκε μπροστά στην προσπάθεια να αποτραπεί η δημιουργία του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό γιατί, εκτός των άλλων, έβλεπε ότι η ναυτική βάση που υπάρχει μέσα στον Βοτανικό θα θιγεί άμεσα με την παρουσία του τεμένους. Και ενώ ο Θανάσης Τσακάλης φώναξε «όχι» στην δημιουργία του τεμένους, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στην διακοπή λειτουργίας της Ναυτικής Βάσεως στην Κασιόπη Κερκύρας, για να πουληθεί στους δανειστές, φανερώνοντας τις προθέσεις του να πει «ναι» και στο ξήλωμα της Ναυτικής Βάσεως του Βοτανικού, ελέω τεμένους!

Αυτή η σθεναρή στάση του σημαιοφόρου Θανάση Τσακάλη τον τυλίγει τελικώς σε μια κόλλα χαρτί και τον καρατομεί, οδηγώντας τον στην οριστική απόταξη από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού! Τελικώς αθωώνεται στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο της 16ης Απριλίου 2013, αλλά παρ’ όλα αυτά η απόταξή του είναι οριστική! Αιτιολογικό; «Επιδεικνύει απόλυτο τρόπο σκέψεως και δεν διαθέτει ευελιξία πνεύματος, ώστε να αντιλαμβάνεται πλήρως την ουσία του προβλήματος. Ο απόλυτος τρόπος σκέψεως και η εμμονή του σε ορισμένες αντιλήψεις, επηρεάζει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό κυρίως των ανωτέρων του, ενώ ορισμένες ενέργειές του αντίκεινται στην στρατιωτική δεοντολογία και του δίνουν εικόνα αξιωματικού με μειωμένο αυτοσεβασμό (!)». Και το σκεπτικό του Γενικού Ναυτικού Επιτελείου κατέληγε ως εξής: «Δεν ενεργεί πάντα με τους αγράφους νόμους, ενώ κάποιες ενέργειές του κρίνονται αντιδεοντολογικές».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το κατεστημένο, που ενοχλήθηκε από την καταγγελτική στάση του Θανάση Τσακάλη, αποφασίζει να τον εκδικηθεί απαγορεύοντάς του να βλέπει τα παιδιά του, ακόμη και κατά την διάρκεια των διαλλειμμάτων από τα μαθήματά τους! Συγχρόνως, όπως λέει ο ίδιος, καταβάλλει με δικαστική απόφαση 700 ευρώ τον μήνα, σαν διατροφή στην σύζυγό του, ενώ οι συνολικές αποδοχές του δεν υπερβαίνουν τα 1.100 ευρώ!

Και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ιδού τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευάτων με αριθμό Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010 σχετικώς με το θέμα που αφορά στον διαζευγμένο πατέρα Θανάση Τσακάλη :

«Η περιστασιακή επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα που δεν μένει μαζί του, αλλά διατηρεί την γονική μέριμνα αυτού, δεν μπορεί να απαγορευθεί εντός του σχολικού χώρου, κατά μείζονα δε λόγο δεν μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος του γονέα αυτού στο σχολείο. Η επικοινωνία αυτή θα γίνεται με τρόπο ώστε το σχολείο να μη μετατρέπεται σε χώρο ασκήσεως επικοινωνίας γονέα-μαθητή παρεμποδίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία».

Σημαιοφόρος Θανάσης Τσακάλης. Τὸ στρατιωτικό, πολιτικὸ καὶ δικαστικὸ κατεστημένο ἐναντίον του!2Οι περιπέτειες όμως του Θανάση Τσακάλη δεν έχουν τέλος. Προσφάτως πέφτει στην αντίληψή του, ανηρτημένη σε κάποιους ιστοτόπους, σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, και συγκεκριμένα στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης με την οποία ζητούν από τις Κρατικές Υπηρεσίες να παρέμβουν για να βάλουν στη θέση του τον «δικομανή» Θανάση Τσακάλη, ο οποίος μηνύει (σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι τρεις βουλευτές) καθημερινά (!;) τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρουπόλεως για ανύπαρκτα θέματα!

Και είναι πράγματι να απορεί κάποιος με την «ευαισθησία» των τριών βουλευτών του Κ.Κ.Ε., οι οποίοι ξεσηκώνουν την Βουλή με ερώτηση για την «απαράδεκτη» (υποτίθεται) συμπεριφορά ενός πατέρα, χωρίς να διερευνήσουν τα πραγματικά περιστατικά, την στιγμή κατά την οποία ποιούν την νήσσαν σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, όπως είναι η υπογραφή των μνημονίων και η εκχώρηση της λαϊκής και εθνικής μας κυριαρχίας!

Ακούστε τι κατέθεσε μπροστά στην κάμερα του «Rib and Sea», χωρίς περιστροφές, ο Απόστρατος Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Αθανάσιος Τσακάλης.

Ἰωσὴφ Παπαδόπουλος
ἀπὸ Rib and Sea

(Visited 40 times, 1 visits today)
Leave a Reply