Ἡ ἐπανάστασις ἐξαντλήθηκε στὸ …Γιάννης μὲ ἕνα «Νί»…

Ο Βαρουφάκης έγινε Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, παρόλο που δεν του περνούσε καν από το μυαλό λίγο χρόνια νωρίτερα.
Δεν είχε προφανώς και κάποια σχετική προετοιμασία.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν είχε ΣΧΕΔΙΟ εξόδου από την κρίση ανέθεσε στον Βαρουφάκη την Ελληνική Οικονομία κι αυτός προσέλαβε με την σειρά του την Lazard.

Ο Βαρουφάκης πηγαινοέρχεται στην Ευρώπη σαν …τουρίστας, χωρίς χαρτιά και νούμερα, ζητώντας δανεικά και μια δεύτερη ευκαιρία, με φόβητρο την στάση πληρωμών.
Ο Τσίπρας χαίρεται με το ρητό: «Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αλλά ξεχνάει ότι στην πραγματικότητα οι τοκογλύφοι είναι που δεν χάνουν ποτέ δεκάρα, έστω κι αν αυτό κοστίσει πολύ αίμα…
…και τότε ποιος χέζει την Δημοκρατία.

Η Ελλάδα κατεστράφη για να μην χάσουν μερικά δισεκατομμύρια οι τοκογλύφοι κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι παίζει.
Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Τσίπρα ότι οι ξένοι  θα τον «γα…..ουν» κι αυτός στέλνει τον απροετοίμαστο Βαρουφάκη να διαπραγματευθεί και παίρνει μαζί του τον καροτο-Σακελλαρίδη για να …«τρομάξουν» οι Ευρωπαίοι απ’ το …«εκτόπισμα» των προσωπικοτήτων τους.

Ο Βαρουφάκης αντί να τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτικών της Ευρώπης με τα επιχειρήματά του, κάνει τα πάντα για να μην τον πάρουν στα σοβαρά και να ασχολούνται με τα ρούχα του.
Ενώ γνωρίζει ότι οι τηλεοράσεις της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, είναι στραμμένες επάνω του, κατάφερε να μην τον παίρνουν στα σοβαρά ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι πολίτες.

Η επανάσταση εξαντλήθηκε στο Γιάννης με ένα Ν, στο πουκάμισο έξω από το παντελόνι και στο τεράστιο κασκόλ Burberry.
Από την μία ο κόσμος θέλει να βλέπει ανθρώπους σαν τον Τσόμσκι, που κανένας δεν θυμάται τι φοράει, κι από την άλλη έχεις τον Βαρουφάκη με το φανταχτερό κασκόλ να τριγυρνάει στας Ευρώπας  σαν την …μαντάμ Σουσού σε λάθος πάρτι.
Μαγκιά , κλανιά κι εξάτμιση όλο το στιλάκι…
Σαν γνήσιος Ελληνάρας με άγνοια κινδύνου…

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply