Πρῶτα οἱ δανειστὲς καὶ μετὰ μισθοὶ καὶ συντάξεις!

Τελικά στις εκλογές είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε προδότες που ήταν δηλωμένοι μνημονιακοί και σε προδότες που ήταν δηλωμένοι …επαναστάτες κι αντιμνημονιακοί.

Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις δεν θα άλλαζε καθόλου.
Η «επαναστατική» κυβέρνηση σκουπίζει και μηδενίζει τα Δημόσια ταμεία για να πληρώσει το ΔΝΤ.
Πρώτα οι δανειστές και μετά …μισθοί και συντάξεις.

Σίγμα

Περνούν στην ΤτΕ τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τις αυξημένες ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου αυτόν τον μήνα. Η αξιοποίηση της επιπλέον ρευστότητος που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τα κοινοτικά προγράμματα επιδοτήσεως των Ελλήνων αγροτών, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκροτήσεως, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Με αυτήν την απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ -που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών- μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Αν τα χρειαστεί ξανά ο φορέας για πληρωμή δικαιούχων, θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει από την ΤτΕ άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του ΕΓΤΕ-ΕΓΤΑΑ και ΕΑΘΑ σε λογαριασμό ταμειακής διαχειρίσεως που θα ανοιχθεί επ’ ονόματι του στην ΤτΕ.

Στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποιήσεως των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων η ΤτΕ υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημερώσεως από τον υπόλογο του λογαριασμού να μεταφέρει όλο ή μέρος του ποσού άμεσα και χωρίς καθυστέρηση εντός δυο εργασίμων ημερών και χωρίς περαιτέρω όχληση σε λογαριασμό στην Τράπεζα του Οργανισμού Πληρωμών που έχει αναλάβει την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ.

Όπως όλα δείχνουν, η πρακτική αυτή θα ακολουθηθεί και για άλλους κρατικούς φορείς.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Πρῶτα οἱ δανειστὲς καὶ μετὰ μισθοὶ καὶ συντάξεις!

Leave a Reply