Θυσία γιά ἕνα ἐνιαῖο ἀγαθό πού λέγεται …κράτος;

Θυσία γιά ἕνα ἐνιαῖο ἀγαθό πού λέγεται ...κράτος;Ένα ακόμη επιχείρημα των κρατιστών, έναντι ημών των «νεοφιλελέ» είναι ότι αν το κράτος δεν πληρώσει τους υπαλλήλους του θα μείνουμε χωρίς γιατρούς, τροχονόμους και δασκάλους.

Πρόκειται για το δόλιο (ή και αφελές, για να γίνουμε λίγο πιο επιεικείς) τσουβάλιασμα του κράτους, σαν κατι καθολικά αγαθό, χωρίς διακρίσεις. Όταν μας συμφέρει θεωρούμε ότι το κράτος αποτελείται 100% από γιατρούς, τροχονόμους και δασκάλους.

Οι χιλιάδες υπάλληλοι των λαθρόβιων οργανισμών τύπου Κωπαϊδας αποκρύπτονται. Τα βουλευτικά αυτοκίνητα αποκρύπτονται. Οι υπερτιμολογήσεις στις δαπάνες υγείας αποκρύπτονται. Τα επιδόματα βιβλιοθήκης των δικαστών αποκρύπτονται. Οι χιλιάδες κομματικοί μετακλητοί αποκρύπτονται. Οι συντάξεις των 45άρηδων αποκρύπτονται. Και τόσα άλλα.

Κάθε θυσία λοιπόν γι’ αυτό το «ενιαίο» αγαθό κράτος θεωρείται εύλογη.
Δυστυχώς όμως δεν είναι.

Ἕρμιππος Ἑρμιππίου

φωτογραφία

(Visited 61 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Θυσία γιά ἕνα ἐνιαῖο ἀγαθό πού λέγεται …κράτος;

 1. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΥΛΙΑΣ, ΦΕΥ Ω ΦΕΥ, ΕΙΝΑΙ EΡΜΑΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ . ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ : ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ . ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ … ΤΖΙΦΑ … ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ . ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ . ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ . ΘΑΜΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ . ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ . ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ :

  ΜΠΡΟΣ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ :

  ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ

  ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ … ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙΤΕ !

  ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ … Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ …ΤΟ
  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ … ΣΑΜΑΡΑ .
  ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ … ΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ …ΤΟ
  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ … ΤΣΙΠΡΑ . DR SPIRO APOSTOLOU

Leave a Reply