Ὅλα θέατρο εἶναι…

Η παροχή του Τρίτου Μνημονίου που επίκειται δεν ειναι χρήματα.

Η παροχή δεν είναι καν λογιστικές εγγραφές. Οι λογιστικές αυτές εγγραφές ήδη υπάρχουν!
Η παροχή που ζητάμε είναι απλώς η αλλαγή της ημερομηνίας λήξεως σε κάποιες υπάρχουσες λογιστικές εγγραφές στον ESM και το ΔΝΤ.

Τα χρήματα που λέμε ότι θα μας δώσουν δεν είναι καν χρήματα.

Είναι απλά λογιστικές εγγραφές. Βρέθηκαν εκεί μετατρεπόμενες σε ιδιοκτησία ESM από ιδιοκτησία ιδιωτικών τραπεζών που ήταν πριν τα μνημόνια 1&2.

Το χρήμα που χρησιμοποιείται δεν ειναι καν χρήμα. Είναι αερόχρημα.

Αυτό που λένε οι «δανειστές», δηλαδή εκείνοι που αλλάζουν τις λογιστικές εγγραφές κατά βούλησιν, είναι πως δε θέλουν να κάνουν άλλες λογιστικές εγγραφές για την Ελλάδα, αν η Ελλάδα δεν βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της.

Η Ελλάδα όμως έχει κόκκινες γραμμές,!που είναι η διατήρηση των απαράδεκτων προνομίων των πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων, των 23.000 δημοσίων οργανισμών, όταν η Γερμανία έχει 1.300, και άλλα πολλά που όλοι τα ξέρουν.

Αντίθετα στην αύξηση των φόρων κανείς τους δεν έχει κόκκινη γραμμή. Το αντίθετο. Θέλουν να τους αυξήσουν για

να συνεχίσουν να το ξύνουν φαίνεται ως υπάλληλοι του δημοσίου. Αυτό παίζεται στην διαπραγμάτευση. Προστασία πελατών.

Αν και τα κρατικά χρέη δεν αποπληρώνονται. Απλά ανακυκλώνονται και εξυπηρετούνται. Είναι γελοίοι όποιοι αφαιρούν €4 δις ρευστότητα για αποπληρώσουν 4 δις ακόμα χρέους.

Γι’αυτό σας λέω: όλα είναι ένα θέατρο.

Ἀγησίλαος Βερούτης

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ὅλα θέατρο εἶναι…

Leave a Reply