Οἱ χατζηαβάτηδες ΠΡΟΔΟΤΕΣ τῆς ἑπτα-κομματικῆς συγκυβερνήσεως…

Οι χατζηαβάτηδες ΠΡΟΔΟΤΕΣ της επτα-κομματικής συγκυβέρνήσεως….
Σύσσωμοι και οι 300 Προδότες περνούν το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια…..

Οι 300 δούλοι των δούλων του Θεού έχουν πέσει στα τέσσερα συνολικά και μάλιστα προ πολλού.

Όμως σήμερα πλέον είναι απολύτως κατανοητό, ακόμα και στον πιο χαζό νεο-Έλληνα.Με την Χώρα διαλυμένη η Βουλή λειτουργεί και ψηφίζει κατεπειγόντως για την ανάγκη σιτίσεως των λάθρο (στο 32.17 και στο 44.36) Με τις τράπεζες να έχουν ληστέψει την Ελληνική κοινωνία που αναγκάζεται να ζει με 120€ και δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται στην Βουλή από τους 300 προδότες αυτοί συνεχίζουν να παίζουν την θεατρική τους παράσταση….

Η δήθεν κυβέρνηση του μαλάκα Καμμένου – και του μαλάκα Axel διαπραγματεύεται ενώ έχει χαθεί η δεδηλωμένη Και επί της αρχής και σήμερα 08.07.2015 η ΑΝ.ΕΛ δεν ψήφισαν αλλά ψήφισαν οι ΠοταμοΠασόκοι…..Βέβαια οι Προδότες των ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζουν τα στηρίζουν την Προδοτοκυβέρνηση του μαλάκα Axel……Και οι δήθεν πατριώτες της Χ.Α. Δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κυβερνήσεως που ψηφίζει υπέρ των Λάθρο….Ούτε βέβαια οι ΜΑΛΑΚΕΣ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα έκαναν πρόταση μομφής.
Αυτοί που τον κατηγορούν για το λόμπυ της δραχμής τον στήριξαν για το λαθρονομοσχέδιο…….
Αν βέβαια ανήκετε στα ζααααααααααα που νοιάζονται μόνο για τις Ραγιαδομισθοσυντάξεις τους η συνεδρίαση είχε πολύ πλάκα …… με φοβερές ατάκες…….αντιγράφω για όσους βαριούνται να διαβάζουν τα μακροσκελή…….. που σε λίγο θα τα τρώνε ……. και θα λένε πόσο δίκιο είχε ο Σαμαράκος που έλεγε στα τέσσερα….Το ζώον η προεδρεύουσα του Τσύριζα ονόματι Χαραλαμπίδου : Εγώ τον όρο «σπλάχνο» τον άκουσα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Οι υπηρεσίες αναφέρουν το σύνολο του νομοσχεδίου που έρχεται για ψήφιση ως «σπλάχνο» -«σπλάχνο  νομοσχεδίου» είπα- και υιοθετήθηκε από όλους χωρίς κανένα πρόβλημα….. Ο Guest star βέβαια ήταν ο Μιχαλολιάκος που σήμερα απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανείς από τους 300 που να είναι διαφορετικός.Αντί να κάνει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατονομάζει ως προδότες ή ακόμα και να πάρει τους Βολευτές του και να παραιτηθεί απέδειξε ότι όλοι τους είναι Προδότες…..:
Εδώ καταργείτε την αριθμητική. Το άρθρο 1 δεν περιέχει και το άρθρο 1Α και το 1Β; Ποια λογική είναι αυτή; 
Όσο για την ορολογία «σπλάχνο Ολομελείας», δεν την καταλαβαίνω. Τι γλώσσα είναι αυτή; Μας καταργείτε την λέξη «λαθρομετανάστης», γιατί είναι ρατσιστική. Βάζετε τώρα την έννοια «σπλάχνο Ολομελείας».
Τι σημαίνει «σπλάχνο Ολομελείας»;
 
Και όλα αυτά ενώ η πρόεδρος της Βουλής έχει πάρει στα χέρια της εξώδικο (link) που την καλεί να ενημερώσει τα υπόλοιπα προδοτικά ζώα του για τις συνέπειες που θα υποστούν σε περίπτωση που υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.Ακολουθούν τα πρακτικά από τη σημερινή συνεδρίαση του παραμάγαζου…….

………………………………………………………..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακολουθούν οι εισηγητές.  Παρακαλώ θερμά να μείνουμε στο θέμα του νομοσχεδίου. Τουλάχιστον οι εισηγητές να μείνουν στο θέμα που συζητάμε.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Εμείς δεν θέλουμε τον λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Κι εμείς παραιτηθήκαμε από το δικαίωμα δευτερολογίας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Δεν θέλετε; Εδώ έχω τον κατάλογο των εισηγητών με την υποχρέωση να σας καλέσω. Εάν δεν θέλετε, ακόμα καλλίτερα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Τον λόγο έχει ο κ. Λαμπρούλης.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, είχα ζητήσει τον λόγο, όταν απευθύνθηκε το Προεδρείο στους εισηγητές. 
Θα ήθελα να τοποθετηθούμε για τις τροπολογίες, όχι για όλες, αλλά τουλάχιστον γι’ αυτές που εμείς θεωρούμε πιο σημαντικές. Πρώτον, είναι απαράδεκτο -το είπαμε και χθες- να έρχονται τελευταία στιγμή βουλευτικές, υπουργικές -κυρίως βουλευτικές αυτήν την φορά- εκπρόθεσμες τροπολογίες.  Νομίζω ότι η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί την προηγούμενη κοινοβουλευτική Περίοδο την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζαμε και από την προηγούμενη Κυβέρνηση την οποία και καταγγέλλαμε, καταγγέλλατε, κατήγγελλαν κλπ. Την ίδια, όμως, ρότα ακολουθείτε κι εσείς ως Κυβέρνηση τώρα. Πολύ δε περισσότερο φέρνετε σε νομοσχέδιο άσχετες τροπολογίες για τις οποίες αποκλείετε την δική μας τροπολογία, που πάει να λύσει ζητήματα διακοσίων πενήντα χιλιάδων και πλέον αγροτών και η οποία, ναι, όντως δεν έχει σχέση με το νομοσχέδιο, ενώ οι άλλες –υποτίθεται- έχουν!
Κλείνω με αυτό.
Σε ό,τι αφορά την τροπολογία με γενικό αριθμό 172 και ειδικό 65 θέλω να πω ότι, αν και περιέχει ετερόκλητες ρυθμίσεις, διευκολύνει -έστω και ελάχιστα- κάποιους μετανάστες σε ορισμένα επιμέρους ζητήματα, με τα όποια μπαλώματα της τροπολογίας που αφορούν στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερα οξυμμένων, δραματικών προβλημάτων διαβιώσεως των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα και εμείς θα είμαστε θετικοί. 

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία για την εξόφληση των υποχρεώσεων των νοσοκομείων, κανένας λογικά δεν έχει αντίρρηση να εξοφληθούν οι δαπάνες αυτές. Αλλά για όποιον διάβασε την τροπολογία θέλουμε σε αυτή την κατεύθυνση να επισημάνουμε κάποια θέματα.
Πρώτον, είναι η έβδομη ή όγδοη φορά που έρχονται τέτοιες τροπολογίες για δαπάνες νοσοκομείων, όχι από την παρούσα Κυβέρνηση, εννοώ κι από την προηγούμενη συγκυβέρνηση. Και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε κριτική στην τότε κυβέρνηση για τους διαγωνισμούς.  Μέσω της τροπολογίας, τώρα, όπως αναφέρεται κιόλας, λόγω ελλείψεως δικαιολογητικών δίνεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση να ενταλματοποιηθούν και να πληρωθούν δαπάνες μόνο με το τιμολόγιο.  (Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ)
Εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα: Πρώτον, καλούμαστε να πάρουμε ή όχι την ευθύνη διεκπεραιώσεως ή πληρωμής, αν θέλετε, αυτών των δαπανών με αυτή την μορφή, των τιμολογίων; Κι εδώ τώρα αφορά σε εξωσυμβατικές δαπάνες των νοσοκομείων. Και μπαίνει ένα ζήτημα από την ίδια την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, που αναφέρεται μέσα και λέει ότι συγκεκριμένα το ύψος της δαπάνης δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθ’ όσον δεν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία από το αρμόδιο Υπουργείο. 

Άρα, εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα ποσό -το πόσο δεν ξέρουμε- προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αποπληρωμές των δαπανών των νοσοκομείων. Σε αυτό θα δηλώσουμε «ΠΑΡΩΝ», για να μην κατηγορηθούμε με το «ΟΧΙ» ότι δεν θέλουμε να πληρωθούν τα νοσοκομεία, γιατί τέτοια θα ακούμε.
Όπως ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα την σπέκουλα για την τοποθέτησή μας στο νομοσχέδιο, στον πυρήνα του νομοσχεδίου -να το πω έτσι- που συζητήσαμε και αυτές τις ημέρες αλλά και επί της αρχής πριν από δύο εβδομάδες.
Σε ό,τι αφορά στην βουλευτική τροπολογία με γενικό αριθμό 163 και ειδικό 62, εμείς συμφωνούμε με την τροπολογία, διότι δεν θα εκδίδονται αποφάσεις απελάσεως για μετανάστες-πρόσφυγες για τους οποίους ισχύει η λεγόμενη «αρχή της μη επαναπροωθήσεως», αλλά θα παίρνουν κατευθείαν βεβαίωση με την οποία δεν θα μπορούν να απελαθούν.  Προχωρώ εν τάχει στις τρεις, επίσης, βουλευτικές τροπολογίες. Την τροπολογία με γενικό αριθμό 226 και ειδικό αριθμό 73 για τις μετεγγραφές φοιτητών, η οποία ενσωματώνεται και σε άρθρο, βεβαίως, εμείς την καταψηφίζουμε, δεδομένου ότι είναι χειρότερη από το προϋφιστάμενο καθεστώς.
Περιμέναμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Δεν κατετέθη και έχουμε συγκεκριμένη τροπολογία που πιστεύουμε ότι λύνει αρκετά ζητήματα των μετεγγραφών των φοιτητών. 

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία με γενικό αριθμό 225 και ειδικό αριθμό 72, εμείς, επίσης, την καταψηφίζουμε.
Είναι σκέτη κοροϊδία, γιατί την ίδια στιγμή που βγαίνουν στα κεραμίδια όλοι ή, αν θέλετε.
Κόμματα μιλούν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.λπ., κ.λπ., την ίδια ώρα τι κάνετε με την τροπολογία; Στην πραγματικότητα -εμείς το λέμε ξεκάθαρα- πρόκειται για φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, στις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες. Με ποιον τρόπο; Όπως λέει η τροπολογία. 
Τι λέει; Λέει ότι παραβλέπουν -και εξάλλου η τροπολογία αυτό λέει αλλά και το άρθρο 9 του ν. 4171- ότι αν αναλαμβάνεται έργο στο εξωτερικό από ελληνική εταιρεία, η μελετητική επιστημονική εργασία, ο σχεδιασμός του έργου και η προετοιμασία της εκτελέσεως γίνεται στην Ελλάδα, όταν λέτε ότι το έργο εκτελείται στο εξωτερικό. Αναλαμβάνει μία εταιρεία ένα έργο στο εξωτερικό, για το οποίο, όμως -μελέτη, επεξεργασία κ.λπ.- εδώ στην Ελλάδα δεν πληρώνει φορολογία, ενώ η εκτέλεση του έργου, βεβαίως, είναι στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό φυσικά δεν φορολογείται γι’ αυτό το κομμάτι του έργου, δηλαδή για την εργασία που έχει προηγηθεί στην Ελλάδα.
Και εδώ λέμε ότι εάν πραγματικά θέλετε να κτυπήσετε την φοροδιαφυγή, κτυπήστε ή καταργήστε τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Εμείς αυτό σας βάζουμε. Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία με γενικό αριθμό 224 και ειδικό αριθμό 71, επίσης, την καταψηφίζουμε, διότι εντάσσεται στην λογική της παραχωρήσεως των αποθεματικών των Ταμείων και πρόκειται για διαχείριση στα πλαίσια αυτής της κατευθύνσεως. Είναι πάγια θέση μας να μην μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων στον τζόγο. Επίσης, διεκδικούμε να επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα των Ταμείων. Θέλω να κλείσω, κυρία Πρόεδρε, και σας ευχαριστώ για την ανοχή με το εξής: Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι δεκανίκι του συστήματος, ποιο είναι το δεκανίκι το οποίο δημιουργήθηκε και στηρίχθηκε από το ίδιο το σύστημα, για να τσακίσει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Σε ό,τι αφορά στην κοινοβουλευτική διαδικασία, έχει αποδείξει η Χρυσή Αυγή ποιον στηρίζει με μια σειρά επερωτήσεων, αναφορών, ερωτήσεων της προηγούμενης κοινοβουλευτικής Περιόδου, που αφορούσαν στο πώς θα βοηθηθούν, πώς θα ελαφρυνθούν οι εφοπλιστές, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μόνο.
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. (Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: (Δεν ακούστηκε).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: (Δεν ακούστηκε).

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Παρακαλώ να σταματήσουν οι φωνασκίες!  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας – Τροποποίηση του ν. 4251/2014 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 2011/98/ΕΕ σχετικά με ενιαία διαδικασία υποβολής αιτήσης για την χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους-μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος-μέλος και 2014/36/ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις» και η ψήφισή τους θα γίνει χωριστά.
Πριν προχωρήσουμε στην ψήφιση των άρθρων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει υποβληθεί αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας από Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή επί των άρθρων 1, 7, 8 και 10 του σχεδίου νόμου. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 13.00΄.

Για το άρθρο 1 έχει κατατεθεί αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 1α όπως προστέθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι».
Η Νέα Δημοκρατία; 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι. ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Η Χρυσή Αυγή;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όμως, κυρία Πρόεδρε, για το άρθρο 1 έχει κατατεθεί αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Για το 1α είπαμε
Για το άρθρο 1 έχει κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Έχει σπάσει το άρθρο, κυρία Πρόεδρε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Έσπασε, κυρία Πρόεδρε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Έχουμε 1α και 1β. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν είναι σωστό όπως το κάνατε. Με συγχωρείτε, αλλά τώρα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Αθανασίου, πείτε μου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Να βοηθήσω θέλω. Όπως είναι το άρθρο 1 τα περιλαμβάνει όλα. Συνεπώς, η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι σωστή όπως το βάζει. Το βάζει όλο το άρθρο. Εσείς σπάσατε το 1α και το 1β, αλλά μέσα στο 1. Δεν το διευκρινίζετε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δεν είναι μέσα στο 1. Είναι το άρθρο 1 του νομοσχεδίου. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κυρία Υπουργέ…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Η ονομαστική πρέπει να είναι για 1α ή 1β. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Η Χρυσή Αυγή που έχει καταθέσει το αίτημα θέλει κάτι να πει;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Να τηλεφωνηθούμε! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Με συγχωρείτε! Η Χρυσή Αυγή που έχει καταθέσει το αίτημα πώς θέλει να γίνει;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ψηφίσουμε αύριο για το άρθρο 1 ως σύνολο. Και για το 1α και για το 1β.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Το άρθρο 1 ως σύνολο. Ωραία.
Προχωράμε στο άρθρο 2 Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 2, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 2 έγινε δεκτό, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, κατά πλειοψηφία
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 3, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 3 έγινε δεκτό, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, κατά πλειοψηφία Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 4 ως έχει;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 4 έγινε δεκτό ως έχει κατά πλειοψηφία. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 5 ως έχει;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι. 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 5 έγινε δεκτό ως έχει κατά πλειοψηφία.
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 6, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 6 έγινε δεκτό, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, κατά πλειοψηφία. Για το άρθρο 7 έχει κατατεθεί αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας Για το άρθρο 8, επίσης Το άρθρο 9 διαγράφεται όλο και στη θέση του εντάσσεται η τροπολογία με γενικό αριθμό 173 και ειδικό αριθμό 66. Για το άρθρο 10, επίσης, έχει κατατεθεί αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
Προχωράμε στο άρθρο 11.  Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 11 ως έχει;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 11 έγινε δεκτό ως έχει κατά πλειοψηφία. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 12 ως έχει;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 12 έγινε δεκτό ως έχει κατά πλειοψηφία. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 13, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Παρών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Παρών.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Δεν περνάει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Γιατί δεν περνάει;
Συνεπώς, το άρθρο 13 έγινε δεκτό, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, κατά πλειοψηφία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Για να μην περάσει, πρέπει να καταψηφιστεί από όλους. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Προχωρούμε στις τροπολογίες.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Το 14; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Το άρθρο 14…
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Στο τέλος θα το πείτε, γιατί μπορεί να ενσωματωθεί κάποια τροπολογία. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Για ποιο λέμε τώρα;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Το άρθρο 14 του νομοσχεδίου θα το πείτε στο τέλος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Θα το πω στο τέλος. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Έτσι. Γιατί, αν γίνει μια τροπολογία δεκτή, παίρνει νούμερο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Απλώς θα εξηγήσω, κύριε Αθανασίου, το εξής: Το άρθρο 14 είναι η τροπολογία με γενικό αριθμό 172 και ειδικό αριθμό 65, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό Εμείς τώρα ψηφίζουμε την τροπολογία η οποία είναι το άρθρο 14 του νομοσχεδίου Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 172 και ειδικό αριθμό 65, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 172 και ειδικό αριθμό 65, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως άρθρο 14. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 173 και ειδικό αριθμό 66, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό, η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο ως άρθρο 9;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Είναι το άρθρο 9.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Λοιπόν, πάμε παρακάτω. 
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 178 και ειδικό αριθμό 67; Είναι η τροπολογία την οποία παρουσίασε και επιχειρηματολόγησε ο κ. Ξανθός χθες. Είναι υπουργική τροπολογία και αφορά ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη θητεία των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 178 και ειδικό αριθμό 67 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία ως έχει και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, στην τροπολογία 173 που αντικατέστησε το άρθρο 9, δεν ψηφίσαμε εκεί. Σε αντικατάσταση του άρθρου 9 είναι η τροπολογία με γενικό αριθμό 173 και ειδικό αριθμό 66. Την αναφέρατε, αλλά δεν ψηφίσαμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Θα την ψηφίσουμε στο τέλος. Το κρατάμε λίγο. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 182 και ειδικό αριθμό 69; Είναι η τροπολογία που αφορά ρύθμιση μεταβατικής ισχύος θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, τροποποίηση του ν. 4325/2015. Είναι η τροπολογία την οποία παρουσίασε χθες ο κ. Κατρούγκαλος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 182 και ειδικό αριθμό 69 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. Θα παρακαλούσα να περάσουμε τώρα στο άρθρο 9. Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 173 και ειδικό αριθμό 66, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 173 και ειδικό αριθμό 66 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, όπως τροποποιήθηκε από την κυρία Υπουργό και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως άρθρο 9.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κυρία Πρόεδρε, μία διευκρίνιση μπορώ να κάνω;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Σε ποιο θέμα; ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σε ένα από τα άρθρα που είναι για ονομαστική ψηφοφορία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Μετά, κυρία Υπουργέ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Νόμιζα ότι τελειώσατε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Όχι, έχουμε κι άλλα.
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 209 και ειδικό αριθμό 70; Είναι η τροπολογία την οποία εισήγαγε και ανέλυσε χθες ο κ. Ξανθός. Αφορά στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ΔΥΠΕ και νοσοκομείων του ΕΣΥ και εφοδιασμό υλικών δημοσίων δομών παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΠΕΔΥ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ναι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Παρών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρών.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Παρών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 209 και ειδικό αριθμό 70 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο
Πάμε στις βουλευτικές τροπολογίες.
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 163 και ειδικό αριθμό 62 ως έχει; Είναι τροπολογία την οποία έχουν καταθέσει η κ. Κατριβάνου, ο κ. Αραχωβίτης και άλλοι Βουλευτές. Η περίληψη είναι «προστασία από την απέλαση βάσει της αρχής της μη επαναπροωθήσεως».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 163 και ειδικό αριθμό 62 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 224 και ειδικό αριθμό 71 ως έχει; Είναι τροπολογία που έχει καταθέσει ο Βουλευτής κ. Σταθάς και αφορά σε ζητήματα των Ταμείων Επικουρικής Επαγγελματικής Ασφαλίσεως.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Παρών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Παρών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Παρών.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 224 και ειδικό αριθμό 71 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 225 και ειδικό αριθμό 72 ως έχει; Είναι βουλευτική τροπολογία που αφορά στους όρους υπαγωγής επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις του άρθρου 9 του ν. 4171/1961.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Παρών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 225 και ειδικό αριθμό 72 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 226 και ειδικό αριθμό 73 ως έχει; Είναι βουλευτική τροπολογία των κ.κ. Μαντά, Βίτσα, Παπαδόπουλου και της κ. Κατριβάνου, που αναπτύχθηκε και σήμερα και αφορά στις μετεγγραφές των φοιτητών στα ΑΕΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όχι. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Όχι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όχι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 226 και ειδικό αριθμό 73 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδια άρθρα.
Πριν να προχωρήσουμε στην λύση της συνεδριθάσεως και πριν να δώσω τον λόγο σε εσάς, κυρία Υπουργέ, για να κλείσετε, δίνω το λόγο στον κ. Αθανασίου που θέλει να αναφερθεί στο άρθρο 16.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Απλώς είπα ότι πήρε αριθμό 16. Θέλει μια επαναδιατύπωση το άρθρο 1. Πρέπει να σπάσει σε άρθρα
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Πριν λύσουμε την συνεδρίαση, να δώσουμε το λόγο στην κυρία Υπουργό. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως): Κανονικά τώρα θα έπρεπε να πάμε σε ψηφοφορία για το άρθρο 1A, δεδομένου ότι η αίτηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής είναι για ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 Όπως θα δείτε –σας έχει διανεμηθεί- το άρθρο 1 εισάγει την διάταξη 1Α του νομοσχεδίου και το άρθρο 1Α εισάγει την διάταξη 1Β του νομοσχεδίου, που την κατέτμησα για να την ψηφίσουν όσοι θέλουν και διαφωνούν με την πρώτη εκδοχή των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα
Εφόσον, λοιπόν, η αίτηση αφορά στο άρθρο 1, αυτό σημαίνει ότι αφορά μόνο στα παιδιά δεύτερης γενεάς που γεννήθηκαν στην χώρα μας Άρα, εάν είναι έτσι διατυπωμένη η πρόταση, κυρία Πρόεδρε, μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά στην ψήφιση του επομένου άρθρου, που είναι το άρθρο 1Α που θα ψηφίσουν και άλλα κόμματα, που περιλαμβάνει την ρύθμιση 1Β του νομοσχεδίου και του Κώδικα. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κυρία Πρόεδρε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Δεν σας έχω δώσει τον λόγο, κύριε Παππά. Μισό λεπτό, περιμένετε. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όσον αφορά στο άρθρο 1, το όλο περιέχει και το μερικό, δηλαδή όταν λέμε άρθρο 1, εννοούμε και το 1Α και το 1Β. Τώρα, την αριθμητική της κ. Χριστοδουλοπούλου δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κοιτάξτε λίγο, κύριε Παππά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Αν θέλετε διόρθωση στην αίτηση, το γράφουμε και έτσι, για να ικανοποιήσουμε και την κυρία Υπουργό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Όχι, δεν θα διορθώσουμε. 
Κοιτάξτε λίγο, κύριε Παππά…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Είναι χωριστά άρθρα. Τα κατέτμησα γι’ αυτόν τον λόγο. Το είπα τρεις φορές.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Το νομοσχέδιο, κύριε Παππά, το πήραν όλοι στα χέρια τους γύρω στις 15.00’ με 15.30’. Άρα, πριν να πάρουμε…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μπορεί να φανεί και από τις οθόνες. Εδόθη αφού είχαμε κάνει την αίτηση από τον κύριο που φέρνει τα νερά εδώ. Δεν είναι εδώ αυτήν τη στιγμή. Φωνάξτε τον λίγο απ’ έξω. Έφυγε; Εδόθη αφού κάναμε την αίτηση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Παππά, ακούστε με λίγο, σας παρακαλώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Υπάρχει μαρτυρία και από τις κάμερες της Ολομέλειας. Αυτά τα κολπάκια εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε. Αυτά είναι κολπάκια. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κύριε Παππά, διορθώστε την, δεν έχω πρόβλημα. Θα ψηφιστεί έτσι και αλλιώς

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Παππά, κατ’ αρχήν, δεν θα αναφέρεστε στην Έδρα με εκφράσεις όπως «κολπάκια». Δεν το επιτρέπω. Πρώτον, με συγχωρείτε, δεν σας έδωσα το λόγο.  Δεύτερον, όπως οι κάμερες κατέγραψαν πότε διενεμήθη το σπλάχνο, όπως το αναφέρουν οι Υπηρεσίες, έτσι οι κάμερες έχουν καταγράψει πολλές φορές –τρεις, αν θυμάμαι καλά, απ’ όσο έχω παρακολουθήσει- ότι η κυρία Υπουργός έκανε ακριβώς τρεις φορές αυτήν την ανάλυση και εξήγησε ότι θα κάνει αυτήν την κατάτμηση του άρθρου.  Επομένως, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην ψήφιση του άρθρου 1Α, όπως προστέθηκε από την κυρία Υπουργό.  Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο 1Α, όπως προστέθηκε από την κυρία Υπουργό;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ναι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κυρία Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Θα πείτε την γνώμη σας. 
Η Νέα Δημοκρατία…
(Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, όπως επενέβη η κυρία Υπουργός…
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τόσο πολύ βιάζεστε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Δεν σας έδωσα τον λόγο. 
Η Νέα Δημοκρατία, κύριε Γεωργαντά…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εμείς αλλάζουμε τελευταία στιγμή, αν θέλετε, την διατύπωση. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργαντά…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Παρών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Παρών.  Η Χρυσή Αυγή ψηφίζει «όχι». Το «Ποτάμι»;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Δεν ψηφίσαμε «όχι», κυρία Πρόεδρε. Δεν το καταλάβατε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Το ΚΚΕ; 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ναι. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ναι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: …(Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Παππά, δεν έχετε το λόγο.  Οι ΑΝΕΛ;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, γιατί τέτοια βιασύνη; 
Για ποιο λόγο, κυρία Υπουργέ (Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πρεμούρα είναι!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, να σας πω κάτι νομοτεχνικό, αν μου επιτρέπετε; (Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Θα μας δείρουν…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Αθανασίου, μισό λεπτό, δεν σας έχω δώσει τον λόγο. Έχω δώσει τον λόγο στον Εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ. 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κυρία Υπουργέ, για ποιο λόγο τέτοια βιασύνη; Σήμερα ο Πρωθυπουργός μίλησε για έθνη-κράτη στην Ευρωζώνη. Για ποιο λόγο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτἠσεως): Έτσι κι αλλιώς, αύριο θα ξαναγίνει η ψηφοφορία. Δεν έχω καμμία αντίρρηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, και αυτό αύριο στην ονομαστική μπορεί να πάει.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως): Για τους τύπους. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ωραία. Οι ΑΝΕΛ λέγουν «όχι» επομένως. 
Κύριε Αθανασίου, πείτε μας. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Δεν λένε «όχι», κυρία Πρόεδρε…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Άλλο λέει ο άνθρωπος! (Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Δεν έχω καταλάβει γιατί φωνασκείτε. Δεν έχω καταλάβει γιατί φωνάζετε με τέτοιο τρόπο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις! Γι’ αυτό!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Δεν έχω καταλάβει!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Δεν έχετε καταλάβει!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Και να μιλάτε λίγο καλλίτερα! Και δεν σας έχω δώσει τον λόγο!  (Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή) Και δεν σας επιτρέπω! Εντάξει;  Κύριε Αθανασίου, έχετε το λόγο. 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, θέλω να πω…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Με συγχωρείτε, κύριε Αθανασίου.  Δεν έχετε ολοκληρώσει, κύριε Κόκκαλη;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, για την ερμηνεία, όντως δεν είπα «όχι». Αύριο θα το πω το «όχι»
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Με συγχωρείτε. Ωραία. 
Ορίστε, κύριε Αθανασίου, έχετε τον λόγο. 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη, όσον αφορά στο άρθρο 1, βεβαίως η βούληση της κυρίας Υπουργού ήταν να «σπάσει» το άρθρο, δηλαδή το 1Α να γίνει 1Α και 1Β, αλλά με δυο διαφορετικές διατάξεις. 
Όπως είναι διατυπωμένο, στην παρατήρηση που έχει κάνει ο κ. Παππάς της Χρυσής Αυγής έχει δίκιο, διότι είναι ως ενιαίο άρθρο. Προσέξτε να δείτε, λέει «άρθρο 1» και κάτω από το άρθρο 1 αναφέρεται το 1Α και το 1Β. Είναι ενσωματωμένο στο άρθρο 1. Όπως είναι, λοιπόν, έχουν δίκιο. Έτσι έπρεπε να είναι. Έπρεπε να γίνει διαμόρφωση και να διαχωριστεί από την αρχή σε δύο διαφορετικά άρθρα, άρθρο 1, 2 και το 2 να γίνει 3 κ.ο.κ., πράγμα που δεν έγινε. Αυτό ήθελα να σας πω για να διευκολύνω την διαδικασία. Αν το προσέξετε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ωραία. Ευχαριστούμε τον κ. Αθανασίου. Κυρία Υπουργέ, παρακαλώ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως): Κύριε Αθανασίου, κάνετε λάθος. Είναι κανονικά τα άρθρα. Το βλέπετε. Ανοίξτε να δείτε. Άρθρο 1 και από κάτω άρθρο 1Α.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Είναι μέσα στο 1. (Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Ούτε! Για μισό λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ωραία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Εδώ καταργείτε την αριθμητική. Το άρθρο 1 δεν περιέχει και το άρθρο 1Α και το 1Β; Ποια λογική είναι αυτή;  Όσο για την ορολογία «σπλάχνο Ολομελείας», δεν την καταλαβαίνω. Τι γλώσσα είναι αυτή; Μας καταργείτε την λέξη «λαθρομετανάστης», γιατί είναι ρατσιστική. Βάζετε τώρα την έννοια «σπλάχνο Ολομελείας». Τι σημαίνει «σπλάχνο Ολομελείας»
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Εγώ τον όρο «σπλάχνο» τον άκουσα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Οι υπηρεσίες αναφέρουν το σύνολο του νομοσχεδίου που έρχεται για ψήφιση ως «σπλάχνο» -«σπλάχνο  νομοσχεδίου» είπα- και υιοθετήθηκε από όλους χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Είναι νομικά αυτά;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Εκαταργήσατε την ελληνική γλώσσα. Τι να πω τώρα;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Παρακαλώ, κύριε Μιχαλολιάκο. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είμαστε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέγει για το άρθρο 1Α.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ψηφίζουμε «ΝΑΙ» στο άρθρο 1Α.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Συνεπώς, το άρθρο 1 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Προδότες! Ό,τι θέλετε κάνετε. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Προδότες! ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Δεν είναι δημοκρατία αυτό! (Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε την συνεδρίαση;

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Αυτή τα δικά της!
(Στο σημείο αυτό φωνασκούντες αποχωρούν από την Αίθουσα οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
Με την συναίνεση του Σώματος και ώρα 17.08’ λύεται η συνεδρίαση για αύριο, ημέρα Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 9.30’ με αντικείμενο εργασιών του Σώματος: α) κοινοβουλευτικό έλεγχο, ανακοίνωση αναφορών και συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και β) νομοθετική εργασία, ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1, 7, 8 και 10 του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας – Τροποποίηση του ν. 4251/2014 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 2011/98/ΕΕ σχετικά με την ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους-μέλους και σχετικά με το κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος-μέλος και 2014/36/ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις».

 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply