Τηλεοπτικῶν ἀδειῶν …παρελκόμενα!!!

tileoptik%e1%bf%b6n-%e1%bc%80di%e1%bf%b6n-parelk%e1%bd%b9menaΜίλα ρε, υπογράφεις;
Τι, για όνομα του Θεού, τι;

Το χαρτί μπροστά σου ρε.
1. Ο Μαρινάκης δεν διώκεται και είναι επιχειρηματίας-κρύσταλλο.
2. Ο Αλαφούζος, δεν είναι ο ίδιος που έβριζε σαν διαπλεκόμενο η τσιπροπαρέα.
3. Ο Καλογρίτσας έδωσε τα 500 εκατομμύρια που τού είχε δανείσει εν λευκώ ο Κοσκωτάς και δεν «ξέπλυνε», αγοράζοντάς την, κάποιαν τεχνική εταιρεία του Τσίπρα.
4. Ο Κυριακού είναι ωραίος μάγκας και πηδάει ωραίες γκόμενες, που συμβαίνει να είναι και πολύ ικανές δημοσιογραφίνες και τηλεπερσόνες.
Εντάξει, να υπογράψω, δουλειά θα μου δόκετε;

Για κάνε σλούουρπ, σλούουρπ στο διαδίκτυο και θα δούμε.!

 ——————————————————

Εδώ τόχω και θα το πώ…

Αυτό το «υπερθεματιστές», λέξη με την οποία χαρακτηρίζονται, από τα ηλίθια δημοσιογραφίδια, αυτοί που πλειοψήφισαν στο κυβερνητικό καραγκιοζιλίκι για τις τηλεοπτικές άδειες, μου θυμίζει το «οι θεσμοί», που εφευρέθηκε για να μην αναφέρεται η …«τρόϊκα»!

Μην λέω πολλά και σας κουράζω, βαριέμαι να αντιπαρατίθεμαι στην μαλακία και στην ηλιθιότητα.

 ——————————————————

Έχει γούστο…

Αυτός ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κανάλι του Μαρινάκη, να είναι ο ίδιος που ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, επί Ντόρας Μπακογιάννη;

 ——————————————————

Τώρα,δηλαδή, αφού ο Αλαφούζος πήρε την άδεια, ο Σκάϊ θα συνεχίσει κανονικά να εκπέμπει, μέχρι να οριστικοποιηθεί το γεγονός. Έτσι;
Και γιατί δεν πηγαίνουν στον Πορτοσάλτε, η π@υστροβασίλω και ο αρχιδ@παπάς, να συνεντευξιασθούν και να εξηγήσουν στο φιλοθέαμον κοινόν, το πώς κτύπησαν σαν κταπόδι την διαπλοκή;
Πιο δυνατά ρε συριζογκαγκανόβλαχοι, δεν ακούω….

 ——————————————————

Δεν μπορώ-με το φτωχό μου το μυαλό- να το κατανοήσω

Πώς γίνεται να υπόβάλει η Νέα Δημοκρατία ερώτηση, ζητώντας διευκρινίσεις για το αν ο νέος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας εμπλέκεται σε ξέπλυμα και διακίνηση μαύρου χρήματος και να μην υποβάλλει ανάλογη ερώτηση, συνοδευομένη με συντριπτικά στοιχεία, το ΚΚΕ;
Αυτοί του Περισσού τουλάχιστον τον ήξεραν, του τάχαν χώσει στο εγχείρημα της ΠΡΩΤΗΣ και όσο νάναι, μπορούν να υπολογίσουν τα ρούβλια που «ξέπλενε» ο Χρηστάρας, ο συγχωριανός του Φλωράκη, για να πληρώνονται «μαύρα» τα κομματικά στελέχη τους.
Οι …κούληδες, από που τον ξέρουν, δεν ξέπλενε μαύρα από την Ζήμενς ο άνθρωπος.
Μην τρελλαθούμε κιόλας…

 ——————————————————

ΓΡΙΦΟΣ;
Δεν θάλεγα.!!!
Εκτός από τα κανάλια που εκπέμπουν πανελλαδικά και περιορίσθηκαν, μετά το γνωστό καραγκιοζιλίκι, στα τέσσερα, υπάρχει και η συνδρομητική τηλεόραση.
Κι’ ένας από τους μεγαλυτέρους «παίκτες» πανευρωπαϊκά, σ’ αυτή την αγορά, είναι και η RTL, στην οποία ο Κοντομηνάς του Άλφα χρωστά 40 εκατομμύρια ευρώ.
…και σε μια τέτοια περίπτωση (αντιλαμβάνεσθε πιστεύω) το μόνο που μπορεί να κάνουν οι …Παπαδότσιπρες, είναι να πάρουν την κλασαρχίδ@ ανά χείρας και ν’ αρχίσουν την δουλίτσα, που ξέρουν πολύ καλά.
Γιατί η Ελλάδα δεν είναι η Αλβανία του Χότζα…
Γιατί η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης
Γιατί και το ελληνικό μιντιακό κεφάλαιο έχει πανευρωπαϊκές και, γιατί όχι, και υπεραντλαντικές διασυνδέσεις και τέλος…
Γιατί αυτά τα σούργελα, είναι άχρηστα, αμόρφωτα, κωλογ@μημένα, ηλίθια και μέσα στην άγνοιά τους, επικίνδυνα.
Αυτά προς το παρόν και πολλά είπα….

 ——————————————————

Ύστερα από διεξοδική μελέτη των στοιχείων…
«Μήπως αυτοί που έδωσαν τα εκατομμυριάκια τους για ν’ αγοράσουν τις τηλεοπτικές άδειες, δεν φτιάξουν κανάλια αλλά πουλήσουν τις άδειες;
Στους Αμερικανούς ας πούμε…;
Λεπτομέρειες αύριο!!!

Πάει η ….«μανέστρα»!
Χάλασε….

Αποκλειστικό: Οι νέοι καναλάρχες υποψήφιοι… πωλητές των καναλιών τους

Για την «τύχη», την οποία μπορούν νά έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες αδειών τηλεοράσεως στην Ελλάδα και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν ακόμη τηλεοπτικό σταθμό,  μέσα σ’ ένα πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό τοπίο, που συνεχώς μεταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, ρωτήθηκαν, εξειδικευμένοι παρατηρητές των ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών δρωμένων, που κατοικοευδρεύουν στο Στρασβούργο.

Η απάντησή τους, σαφής και τεκμηριωμένη με βάση τα στοιχεία του «European Audiovisual Observatory» (Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο) για το 2016:

«Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση επεδίωξε, μέσω της γνωστής διαδικασίας δημοπρασίας για την εκχώρηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών, να βάλει νέους «παίκτες» στο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, όχι όμως για να ανταγωνισθούν τους 13 κολοσσούς που κυριαρχούν, πανευρωπαϊκά, στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και ειδικά σ’ εκείνο της συνδρομητικής τηλεοράσεως αλλά για να αφομοιωθούν απ’ αυτούς, που έχουν τα μέσα και το χρήμα, έναντι κάποιου σοβαρού τιμήματος, που θα αφορά στην απόκτηση της τηλεοπτικής αδείας και μόνον».

Προς απόδειξη των «ισχυρισμών» τους, οι εξειδικευμένοι παρατηρητές, παραπέμπουν στην τελευταία έκθεση του «Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου» ( Ιούλιος 2016), στην οποία διαπιστώνεται ότι:

  • Το 68% των αναγκών της συνδρομητικής τηλεοράσεως πανευρωπαϊκά, καλύπτεται από 15 μεγάλες πανευρωπαϊκές ομάδες (Deutsche Telekom, Liberty Global, Orange, Sky, Viasat και Vivendi), οι οποίες και συγκεντρώνουν το 50% των συνδρομητών συνδρομητικής τηλεοράσεως στην ΕΕ.
  • Το μεγαλύτερο μέγεθος ακροαματικότητας σε 17 ευρωπαϊκές χώρες έχουν τρείς «πολυεθνικοί» Όμιλοι, η Media Enterprises στην Κεντρική Ευρώπη, η Modern Times Group και ο όμιλος RTL.
  • Από τους 13 πανευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς που (άμεσα ή μέσω θυγατρικών) κατέχουν τα σημαντικότερα κανάλια εθνικής εμβελείας και τα συνδρομητικά σ’ όλη την Ευρώπη, ΕΝΝΕΑ απ’ αυτά, συνδέονται ή ελέγχονται οικονομικά, από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού υλικού.

Η εν λόγω έκθεση, που φέρει τον ενδεικτικό τίτλο «Οδεύουμε προς την δημιουργία τηλεοπτικών γκρούπ πανευρωπαϊκής εμβελείας», σκιαγραφεί το ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως εξελίσσεται, γεγονός που, όπως μας επισημάνθηκε, δεν αφήνει περιθώρια αναπτύξεως, σε κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες, στην οποιανδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, οι οποίοι το μόνο ανταγωνιστικό όπλο που θάχουν στα χέρια του, θα είναι μία… νόμιμη άδεια για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Από την άλλη και όπως προκύπτει από τα στοιχεία του «Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου», η Ελλάδα φαίνεται να πηγαίνει «κόντρα» στις τάσεις που κυριαρχούν στην υπόλοιπη ραδιοτηλεοπτική Ευρώπη όπου:

  • Από το 2009 μέχρι το 2013 η ευρωπαϊκή τηλεοπτική αγορά (τηλεοπτικά γκρούπ κ.κ.π) συρρικνώθηκε κατά 5.3% και γενικά ο τομέας έμεινε χωρίς ανάπτυξη και το 2013, με μόνη παρατηρούμενη αύξηση, στην ζήτηση για ζητούμενες οπτικοακουστικές υπηρεσίες.
  • Τα εθνικής εμβελείας κανάλια που έχουν έδρα σε ευρωπαϊκή χώρα ανέρχονται στις 5.370 (χωρίς να συνυπολογίζονται τα περιφερειακά) από 3.615 το 2009
  • Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία είναι οι χώρες που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβελείας.
  • Υπάρχει μία αξιοσημείωτη παρουσία αμερικανικών καναλιών που απευθύνονται σε αγγλόφωνο κοινό σε Αγλλία, Τσεχία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Σουηδία.
  • Τα χρήματα που επενδύονται στην παραγωγή ταινιών για την τηλεόραση και τηλεοπτικού περιεχομένου αυξήθηκαν κατά 13.4% την τετραετία 2010-14 ενώ, το ίδιο διάστημα, οι εθνικές κυβερνήσεις προχώρησαν σε διπλασιασμό των πιστώσεων επιβολής φόρου και των εκπτώσεων φορολογίας των ιδιοκτητών.
  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των τηλεοπτικών κολοσσών, δεν είναι καθαρό, καθόσον υπάρχουν γκρούπ ιδιοκτητών που βρίσκονται, μέσω θυγατρικών, σε άλλα μεγαλύτερα γκρούπ κ.ο.κ

Στόχος, επισημαίνει το Παρατηρητήριο, διαφαίνεται ότι είναι «Ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε πολλές χώρες.»!!!

Είναι καθ’ όλα προφανές, καταλήγουν οι ερωτηθέντες εξειδικευμένοι παρατηρητές των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δρωμένων, ότι στόχος της ελληνικής κυβερνήσεως ήταν και είναι, να νομιμοποιήσει, μέσω της χορηγήσεως τηλεοπτικών αδειών, κάποιους νέους «παίκτες», προκειμένου ν’ αποκτήσουν υπόσταση, όχι ως νέοι ανταγωνιστές αλλά ως υποψήφιοι …πωλητές των προϊόντων τους!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Ῥούσσης Νῖκος

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Τηλεοπτικῶν ἀδειῶν …παρελκόμενα!!!

  1. Γερμανικός Σχεδιασμός αντικατάστασης των αναλώσιμων και λοιπών καναλαρχών μεσω Μνημονιακής υποχρέωσης;. Τα έσοδα από τηλεοπτικές άδειες «Θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων»
    Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/09/blog-post_99.html#ixzz4JhrHEv7s

Leave a Reply