Φραγὴ ἀπὸ τὴν ΕΕ στὴν ἔκδοσιν τῶν αἰτούνων ἄσυλο!!!

Φραγὴ ἀπὸ τὴν ΕΕ στὴν ἔκδοσιν τῶν αἰτούνων ἄσυλο!!!

Θυμᾶστε πού λέγαμε πώς δέν θά τολμήσουν νά τούς ἐκδόσουν;

Χάσαμε κάποιους αἰτοῦντες ἄσυλο;

Θυμᾶστε πού λέγαμε πώς ἐάν τολμήσουν, γιὰ τοὺς ὅποιους λόγους, νά παραδόσουν οἱ …«δικοί» μας κεμαλιστές στόν Ἐρντογάν, θά ἀνάψη τέτοια φωτιά πού θά σβήση μόνον ἐάν καοῦν τά πάντα;

Περὶ ἀσύλου κι …«ἀσύλου»!!!

Θυμᾶστε πού λέγαμε πώς ἀνάμεσα στά δύο κακά θά προτιμήσουν νά  μᾶς παραδόσουν, ὡς λαό, στό μένος τοῦ σουλτάνου;
Ἔ… ἰδοῦ:

Δικαιοῦνται ἤ ὄχι ἄσυλο οἱ «ὀκτώ»;

Απαγορευτική η έκδοση Τούρκων αιτούντων άσυλο

Σημερινή, καταδικαστική για την Ελλάδα, ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάζει φραγμό στην έκδοση Τούρκων αντιφρονούντων, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια ή και θάνατο, αν επιστραφούν στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή, που είναι τελεσίδικη και πρέπει να εφαρμοσθεί από την Ελλάδα, δημιουργεί «δεδικασμένο» για παρόμοιες περιπτώσεις, όπως εκείνη των οκτώ Τούρκων «πραξικοπηματιών» πού ζήτησαν πρόσφατα άσυλο στην Ελλάδα και περιορίζει τα όποια περιθώρια διαπραγματεύσεως, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, για την έκδοσή τους.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των δικαστών που εξέδωσαν την σχετική απόφαση, περιλαμβάνεται και ο Ελληνας δικαστής στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος!

Η υπόθεση αφορούσε στην περίπτωση του Τουρκου BAC, πολιτικού ακτιβιστή, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές το 2000, κατηγορούμενος για υπονόμευση της συνταγματικής τάξεως του τουρκικού κράτους, κρατήθηκε σε απομόνωση και πραγματοποίησε απεργία πείνας για 171 ημέρες, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί από τις τουρκικές αρχές, για να μην επιδεινωθεί έτι περαιτέρω η υγεία του.

Το 2002 ο BAC εγκατέλειψε την Τουρκία και ήλθε και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδο αλλά η αίτηση του απερρίφθη, με συνοπτικές διαδικασίες, από τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπήρξε, ωστόσο, μετέπειτα θετική γνώμη για την παροχή ασύλου στον Τούρκο ακτιβιστή, από την Γνωμοδοτική Επιτροπή Ασύλου και εξαιτίας αυτής θά έπρεπε, εντός 90 ημερών από την υποβολή της αιτήσεως του για άσυλο, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως να αποφασίσει για το αν θα μπορούσε ή όχι να χορηγηθεί στον αιτούντα διεθνή προστασία.

Τέτοια απόφαση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης δεν υπήρξε και στο διάστημα 2003 – 2015, ο BAC παρέμεινε στην Αθήνα, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται, κάθε έξη μήνες, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να …ανανεώνει την κάρτα αιτούντος ασύλου.!

Εξετάζοντας, σήμερα, την προσφυγή του, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ένοχη, για σωρεία παραβιάσεων της Συμβάσεως Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Ελλάδα, επειδή απέτυχε να εξετάσει, μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, την αίτηση ενός Τούρκου πολιτικού ακτιβιστή που ευρίσκετο σε αβέβαιη κατασταση και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απελάσεως.

Το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι υπήρξε: παραβίαση του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, παράβαση του άρθρου 8, σε συνδυασμό με το άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) και ότι θα μπορούσε να υπάρξει, παραβίαση του άρθρου 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχειρίσεως) σε συνδυασμό με το άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής ) αν ο BAC απελαύνετο στην Τουρκία.

Με την ίδια απόφαση η Ελλάδα, υποχρεούται να καταβάλλει και 4.000 ευρώ αποζημίωση στον Τούρκο ακτιβιστή, για ηθική βλάβη.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τὸ πανηγῦρι, ἐπισήμως ξεκίνησε.

Κεμαλιστῶν ἄσυλο…

Ἐχθρικὴ ἐνέργεια κατὰ τῆς γείτονος θεωρεῖται ἡ  μὴ παράδοσις τῶν …«φιλοξενουμένων» μας.
Καὶ τώρα πράγματι μᾶς βλέπω ὅλους νὰ τρέχουμε σὰν …Βέγγοι!!!

Φιλονόη

Υ.Γ. Ναί, θὰ μᾶς μπλέξουν ἄσκημα καὶ ἡ «Ἡνωμένη Εὐρώπη» μας τὸ θέλει ὅσο ποτὲ ἄλλοτε…!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply