Διάλογοι …παραμορφωμένων!!!

Διάλογοι ...παραμορφωμένων!!!

Μετὰ τὸν ΓΑΠ καὶ ἄλλοι ἀπόφοιτοι τῶν ἀμερικανικῶν ἰδιωτικῶν πανεπιστημίων (=στουρνάρια ποὺ δὲν θὰ πέρναγαν οὔτε ἔξω ἀπὸ τὰ ΤΕΙ Ἄνω …Κωλοπετεινίτσας, ἀλλὰ ὁ μπαμπὰς ἐπιμένει νὰ τοὺς ἀγοράσῃ μερικὰ κωλόχαρτα) συνεχίζουν νὰ χαρίζουν ἀνεπανάληπτες στιγμὲς γέλιου σὲ ὅλο τὸ πανελλήνιο:

«…Κούλης: «Δεν νομίζω ότι καταλάβατε τι είπατε. Διότι, ίσως ο Ρουσσώ και η έννοια της διακρίσεως των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένη, ξέρετε όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας, αλλά η χώρα αυτή δεν θα γίνει λαϊκή δημοκρατία, λαϊκά δικαστήρια εδώ πέρα δεν θα στηθούν, την λύσαμε ιστορικά αυτήν την εκκρεμότητα, κ. Τσίπρα, και δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν.»

Υπέροχη συνέχεια αυτού του λόγου δόθηκε με τον Κούλη να αναφέρεται στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις». Ο Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε την ημιμάθεια του Κούλη για να του απαντήσει:

-«Δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια, δεν έχω 3 πτυχία, αλλά γνωρίζω ότι ο Ρουσσώ δεν μίλησε για διάκριση των εξουσιών, ο Ρουσσώ μίλησε για το κοινωνικό συμβόλαιο. Εγώ σε δημόσιο πανεπιστήμιο πήγα, αλλά τουλάχιστον αυτό το ξέρω.»…»

πηγὴ

Καλὸς κι ὁ Ρουσσῶ, κι ὁ Μοντεσκιέ, ἀλλὰ σὰν τὰ τρία πτυχία τοῦ Κούλη δὲν ἔχει…

Φρούριον

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply