Ψάχνοντας γιὰ …νταλίκες!!!

Από αύριο, ψάχνω για …νταλίκες.

Ψάχνοντας γιὰ ...νταλίκες!!!

Όταν, λοιπόν, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, επρόκειτο να συζητηθεί η έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ, όλες οι «διπλωματικές πένες» της εποχής προδίκαζαν ότι, η Ευρωβουλή αποκλείετο να συναινέσει με την ψήφο της, σε απόφαση για να θεωρηθεί η Τουρκία υποψήφιο προς ένταξη μέλος στην ΕΕ, μ’ όση κονόμα για τους γείτονες αυτό συνεπάγετο.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών εμφανίζονταν αποφασισμένη στα «γκάλοπ» και στα δημοσιογραφικά γκαλά, να μην επιτρέψει σε μία …ανατολική χώρα, να πάρει το χρίσμα της υπό εντάξεως χώρας στην ΕΕ και εγώ, το προηγουμενο βραδάκι, κάνοντας μια βόλτα έξω από το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, είδα παρκαρισμένες γύρω στις πέντε τούρκικες νταλίκες και ένα σωρό Τούρκους να κουβαλούν, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο κάτι τεράστια χαρτόκουτα.

Ανήσυχο πνεύμα, από τότε, προσπάθησα να μάθω τι ακριβώς περιείχαν αυτές οι κούτες και για ποιούς προορίζοντο….
Από το πρωτόκολλο της Ευρωβουλής με διαβεβαίωσαν ότι οι κούτες, περιείχαν …δίσκους με «κομμάτια» κλασικής μουσικής, εκτελεσμένα όμως από την τουρκική συμφωνική ορχήστρα, οι οποίες παραδόθηκαν σ’ όλους τους τότε ευρωβουλευτές, σε μία διπλωματική προσπάθεια της Τουρκίας να τους πείσει ότι, στην τουρκική κουλτούρα υπάρχει ευρωπαϊκό υπόβαθρο.

Ρε τους μπαγάσηδες, σκέφθηκα και πήγα απρόσκλητος να δώ τον τότε ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και παλιό μου διευθυντή στον Οικονομικό Ταχυδρόμο Γιάννη Μαρίνο στο γραφείο του, για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και τον βρήκα σε …άθλιο χάλι.
Είμαι υποχρεωμένος, μου είπε, αύριο να το καταγγείλω στην Ολομέλεια.
«Μέσα σε μία απ’ αυτές τις κούτες που άφησαν και στο δικό μου γραφείο, εκτός από τους δίσκους κλασικής μουσικής της τουρκικής συμφωνικής ορχήστρας, υπάρχουν και δύο τίτλοι ιδιοκτησίας οικοπέδων στα …κατεχόμενα της Κύπρου»

Εγώ είδα τα χαρτιά, έστειλα το ρεπορτάζ μου την ίδια ώρα στα «ΝΕΑ» που δούλευα τότε, αυτός το κατήγγειλε στην Ολομέλεια την επομένη ημέρα αλλά, με ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο, απεφάσισε να θεωρηθεί η Τουρκία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και ν’ αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με την συνεπαγόμενη καταβολή, από τότε μέχρι τώρα, των προβλεπομένων κονδυλίων.

Κάτι ανάλογες ιαχές, περί του καθεστώτος Ερντογάν και της αναγκαιότητας να διακοπούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ακούγονται και σήμερα.
Φαίνεται δε ότι, μαζί με τους Αυστριακούς ευρωβουλευτές και τους ξενοφοβικούς της Λεπέν, που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις, τάσσονται και άλλοι ευρωβουλευτές του λεγομένου και ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.
Όλα δε συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι μεθαύριο η Ολομέλεια της Ευρωβουλής θ’ αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία διότι δεν σέβεται τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και να διακοπούν οι προενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

Γι’ αυτό λέω….
Από αύριο ν’ αρχίσω να ψάχνω για τουρκικές νταλίκες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο και να διερευνήσω το περιεχόμενό τους και σε ποιούς θα επιδοθεί.

Ῥούσσης Νῖκος

(Visited 177 times, 1 visits today)
Leave a Reply