Μαθήματα …ἐξυπνάδος!!!

Αυτό το γελοίο υποκείμενο, εξ απαλών ονύχων τρόφιμος του κρατικού ταμείου, θεωρείται μέλος του εκσυγχρονιστικού μπλοκ της χώρας. Και φορέας της ευρωπαϊκής της προοπτικής.

Μαθήματα ...ἐξυπνάδος!!!

Συμμετείχε από θέσεις εξουσίας σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις και τα σχήματα που οδήγησαν την χώρα εδώ που είναι σήμερα, δεν ομολόγησε λάθη ή παραλείψεις και όλως παραδόξως αποτελεί μέρος της λύσεως για το αύριο. Είναι αυτό που συνηθίζεται να λέγεται στους κύκλους των ρεαλιστών «από τις σοβαρές παρουσίες». Α, είναι και ανυποχώρητος εχθρός του λαϊκισμού. Του αριστερού λαϊκισμού ασφαλώς, μια και ψεκασμένοι υπάρχουν άφθονοι και από την άλλη πλευρά και ο φιλελεύθερος λαϊκισμός, αυτός της πολιτικής ορθότητας που καταναλώνουν οι από εκει σανοφάγοι, πάει σύννεφο…

Στο συγκεκριμένο κελάϊδισμά της η καλή κυρία μας κάνει μαθήματα εξυπνάδος. Διότι αυτοί που ήταν πρώτα κομμουνιστές και μετά φωτίστηκαν και έγιναν «φιλελεύθεροι» και «ευρωπαϊστές» είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που από την αρχή ήταν φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές. Ισχύει γενικώς. Αν κοιτάξει κάποιος τα βιογραφικά, οι πιο φανατικοί, αυτοί που κουνούν με μεγαλύτερο πάθος το δάκτυλο στην αριστερά είναι οι παλαιοί δικοί της, που ανένηψαν και διεκδικούν την εκπροσώπηση αυτών που πολεμούσαν και χλεύαζαν στα νιάτα τους.

Τώρα πώς γίνεται αυτό; Ανεξήγητο. Δουλειά του Χαρδαβέλλα να το βρει.

Θέμης Καζαντζίδης

(Visited 200 times, 1 visits today)
Leave a Reply