Θυμηθήκαμε καὶ τὴν Γιαννακάκη…

Ποιά εἶναι; Ξεχάσαμε;

Μαρία Γιαννακάκη (=τΣΥΡΙΖΑ καὶ τὴν Τουρκία ΣτΥΡΙΖΑ!!!)

Ἀπὸ τὸ βιογραφικό της:

Η Μαρία Γιαννακάκη είναι πολιτικός, πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ τοῦ Κουβέλη) και νυν γενική γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (τοῦ Ἀλέκση – ΣΥΡΙΖΑ).
Γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Νίκαια. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.Ήταν ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αυτού του κόμματος.
Εξελέγη βουλευτής Β’ Πειραιά με την Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», υποστηριζομένη από την Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος.
Στο 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Ιούνιο του 2015 ήταν υποψήφια πρόεδρος του κόμματος (μετὰ τὴν παραίτηση Κουβέλη). Βγήκε δεύτερη πίσω από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Απεχώρησε από την Δημοκρατική Αριστερά τον Αύγουστο του 2015, λόγω της διαφωνίας της με την απόφαση του κόμματος για εκλογική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, διότι αὐτὴ γουστάριζε Ἀλέκση καὶ ΣΥΡΙΖΑ καὶ Γενικὴ Γραμματεία Ὑπουργείου!
Από τον Δεκέμβριο του 2016 είναι γενική γραμματέας Διαφανείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφανείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τον Ιούνιο του 2017 ως γενική γραμματέας Διαφανείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνέταξε την τροπολογία-τροποποίηση των νόμων 187 και 187Α (νόμος περὶ «ἐγκληματικῶν ὀργανώσεων» καὶ «Τρομονόμος»).

Ἡ ἐν λόγῳ τροποποίησις ἐπεχειρήθη νὰ ψηφισθῇ μέσῳ τροπολογίας σὲ ἄσχετο μὲ τὸν Ποινικὸ Κώδικα νομοσχέδιο, ἐνᾦ ἐδέχθη ἔντονη κρτική, ὡς ἀπόπειρα ποινικοποιήσεως τοῦ Δημοσίου Λόγου.
Ἡ ἐν λόγῳ τροπολογία τελικῶς ἀπεσύρθη προσωρινῶς γιὰ περαιτέρω ἐπεξεργασία.

Πρόσφατα, τὴν 1η Σεπτεμβρίου 2017, ἀνήρτησε προβοκατόρικη προδοτικὴ ἀναγνώριση τοῦ τουρκοκυπριακοῦ ψευδοκράτους, προπαγανδίζοντας ὑπὲρ τῆς ὁμοσπονδιακῆς «ἑνώσεως» δύο ἀνεξαρτήτων κρατῶν στὴν Κύπρο!!!

Εἶναι αὐτή, τῆς ὁποίας ὁ σύζυγος εἶχε διῳρισθῇ Δημοτικὸς Ὑπάλληλος μὲ …πλαστὸ πτυχίο!!!

Στὴν φωτογραφία ὅπως τὴν εἶδε νὰ προδίδῃ ὁ φίλος μου «Αὐτόλυκος».

Μπαρμπανῖκος Ἀρβανίτης

 

(Visited 161 times, 1 visits today)
Leave a Reply