Φωτιές γιά νά καλύψουν τί;

Εσείς, λοιπόν, οι ψύχραιμοι αναλυτές, να το προσέξετε αυτό που κάνετε και ρίχνετε ευθύνες για την τραγωδία στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και στον κοσμάκη, πρώτον διότι έτσι παίζετε το παιχνίδι της κυβέρνησης των αχρήστων και δεύτερον διότι δεν αποκλείεται καθόλου, να βρούμε εσάς καμένους στην επόμενη πυρκαγιά.
…και δεν θα κλάψει κανένας πάνω στις σορούς των ρουφιάνων.

Δεν θέλω να σας κουράζω αλλά, μόλις άρχισαν να μετρούν σορούς από τις φονικές πυρκαϊές, έγραψα δημόσια εδώ ότι, για να βρούμε τους υπαιτίους αυτής της καταστροφής θα πρέπει να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και κυρίως εξετάζοντας το ποιοί ωφελήθηκαν.

Καλό θα είναι, πάντως, μετά από καμμιά εβδομάδα και αφού κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, να δούμε ποιούς «βόλεψε» αυτή η τραγωδία.

Δημοσιοκάφρων ὑπέρ-παραγωγὴ (παρά)πληροφορήσεως…

Σήμερα, λοιπόν, που οι καταμετρημένοι νεκροί (γιατί υπάρχουν κι’ άλλοι στην καβάτζα) έφθασαν τους 90 και όλο το ελληνικό σύμπαν ασχολείται με τις τραγωδίες των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, τις περιουσίες τους, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΕΞΗ και ούτε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ….

  • Για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και για την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών.
  • Για την μεθόδευση αλλαγής συνόρων με την Αλβανία.
  • Για τις κατραπακιές στην κυβέρνηση, από ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανειστές, που απεδόμησαν το αφήγημα του Τσίπρα περί καθαρής εξόδου στις αγορές και αναίμακτη έξοδο από τα μνημόνια.
  • Για τα «παιδιά μας» (sic) που εξακολουθούν να σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές.
  • Για την «ανεξαρτησία”» της Θράκης και την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην περιοχή, που προωθείται σ’ όλα τα ευρωπαϊκά φόρα.
  • Για το επικείμενο κούρεμα των συντάξεων

….και αναρωτιέμαι:

Ποιοί ωφελήθηκαν από το πέπλο της λήθης, που λόγω των φονικών πυρκαϊών, εξαπλώθηκε επάνω σ’ αυτά τα ζέοντα, για το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της, ζητήματα;

Για μ@λάκα, πάντως, δεν με …κόβω.

Ῥούσσης Νῖκος

Σημειώσεις

ALERT
Ξεκίνησε ήδη η προπαγάνδα, μεσω του καθεστωτικού ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕ, για να «γλυκάνει» ο πόνος σας, να ξεχασθούν σιγά-σιγά οι φρεσκοψημένοι και να καλλιεργηθούν οι προσδοκίες για κονόμα, επάνω στὶς σορούς τους.

Μέχρι 95% θα φθάσει η συγχρηματοδότηση της ανοικοδομήσεως των πυροπλήκτων περιοχών από την ΕΕ, διαλαλεί το ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕ ότι τους είπε η Κρέτσου.

Αποκρύπτει, όμως, το ΑΝ και ΠΟΤΕ, καθόσον δεν συμφέρει το γκοβέρνο…
Διότι, η «καπάτσα» η Ρουμάνα Επίτροπος λέει:

«Επί του παρόντος, οι ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαἱές, βάσει των οποίων θα αποστείλουν την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε αυτό το ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταβάλουμε προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.»

Πιο λιανά, δηλαδή, για να υπάρξει συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να τελειώσει το έργο της εκτιμήσεως των ζημιών (άραγε τις ανθρώπινες ζωές πόσο θα τις εκτιμήσουν;), να υποβληθεί αίτηση στην Κομισιόν και ΑΝ αυτή πληρεί τις προϋποθέσεις, θα εξετασθεί, για να εγκριθεί κάποια προκαταβολή.

Α, να μην το ξεχάσω
Η Αμερικανική Πρεσβεία, λέει στους εν Ελλάδι ευρισκομένους αμερικλάνους, μακρυά από την Αττική και εγκαταλείψτε την Ελλάδα.

Η Αμερικάνικη Πρεσβεία δεν …άκουσε για τους καμένους!

Με ανακοίνωσή της, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, ενημερώνει τους εν Ελλάδι  ευρισκομένους Αμερικανούς, για τις πυρκαϊές που ξέσπασαν στην Αττική και τους συμβουλεύει να αποφύγουν ή να εγκαταλείψουν την περιοχή αλλά δεν λέει ούτε λέξη, για τον αριθμό-ρεκόρ των νεκρών, που είχαν ως συνέπεια αυτές οι πυρκαϊές.

Σύμφωνα με «εξηγήσεις» εγκύρων αναλυτών, η …παράλειψη αυτή της Αμερικανικής Πρεσβείας, που έχει αποδείξει πως γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα συνήθως λέει, είτε οφείλεται σε «λόγους αβρότητος» προς την φιλική προς τις ΗΠΑ ελληνική κυβέρνηση είτε δεν θέλει να τρομοκρατήσει τους υπηκόους των ΗΠΑ, που ευρίσκονται για δουλειές ή τουρισμό στην Ελλάδα.

Τους συστήνει, όμως, εμμέσως πλην σαφώς, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, προτρέποντάς τους να επαληθεύσουν τα προγράμματα των πτήσεών τους, μιας και όπως αναφέρει το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι …ανοικτό!

*Ολη η ανακοίνωση στα αγγλικά ΕΔΩ.

πηγὴ

 

Για τους φίλους που νόμισαν ότι το λίνκ κατέβηκε.
Εκεί τόχουν ακόμη, για τους δύσπιστους πατήστε
εδὠ.

Και μία συμβολή από τον φίλο μου Σπύρο Σταυροπόδη (28 Ιουνίου 2015):

Προφανώς ήταν τόσο επείγουσα η ανάγκη των Αμερικανών και των συνεργατών τους να προστατεύσουν την κυβέρνηση των δοσίλογων, που δεν εμπιστεύονταν ούτε τους «γνωστούς-αγνώστους» μπαχαλάκηδες. Δεν εμπιστεύονταν τους ντόπιους προβοκάτορες.

Διαβάζουμε τα δημοσιεύματα, τα οποία αφορούσαν στις προσαγωγές των επεισοδίων και μένουμε έκπληκτοι …Αλλοδαποί ήταν οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες στα επεισόδια …Αλλοδαποί τρομοκρατούσαν τον κόσμο την ώρα που ο Alexis προσπαθούσε να περάσει το νέο Μνημόνιο.
…Αυτό ήταν το σχέδιο… Το σχέδιο του δήθεν αντιστασιακού Πανούση, ο οποίος διαλαλούσε όλον αυτό τον καιρό ότι κατέλαβε την θέση του χωρίς την έγκριση της Αμερικανικής Πρεσβείας… Προφανώς είχε την έγκριση των εξωγήινων και εκτέλεσε τόσο άψογα το αμερικανικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Αυτό, που είδαμε να συμβαίνει live. Προκειμένου το προδομένο «ΟΧΙ» να μην κάνει την εμφάνισή του στο Σύνταγμα, οι Αμερικανοί με τους ξένους συνεργάτες τους οργάνωσαν το «σώου» τού παρακράτους τής Νέας Τάξεως. Κατά σύμπτωση, δηλαδή, οι φασαρίες έγιναν από Γερμανούς και Ολλανδούς όταν αυτό, το οποίο ψήφιζε η «ελληνική» Βουλή βόλευε την Γερμανία και την Ολλανδία.
Η φασαρία έγινε από Πολωνούς, την στιγμή που «ελληνική» Βουλή ψήφιζε αυτό, το οποίο έδωσε «εντολή» να ψηφίσει ο Πολωνός Τουσκ.

Τι άλλο να περιμένουμε κατά την εξέλιξη των πραγμάτων;…
Όλο το «πρόγραμμα» των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, οι παρακρατικοί «έσωζαν» τον Τσίπρα όπως έσωσαν τον Παπανδρέου όταν είχε αυτήν την ανάγκη.
Μετά εκτιμούμε θα πάμε στην μέθοδο-Καραμανλή… Στην μέθοδο της θυματοποιήσεως του «εκλεκτού» προδότη…Της θυματοποιήσεως του ηγέτη, που τον «κυνηγούν» οι ξένοι ιμπεριαλιστές, γιατί προφανώς κάνει «καλά» την δουλειά του.
Θα βάλουν πυρκαϊές, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ώστε η προσοχή του να μην ευρίσκεται στην Βουλή. Οι πυρκαϊές είναι πολύ βολικές, γιατί βάζουν τον κόσμο απέναντι σε ένα τρομερό στοιχείο τής φύσεως και τρομοκρατείται εύκολα.

Όλοι θυμόμαστε πόσο εύκολα «δραπέτευσε» ο Καραμανλής από την θέση του. Σχεδόν παρουσιάσθηκε σαν «θύμα» διωγμού αυτός, ο οποίος πήρε 29 δις από τα χρήματα του κόσμου, για να σώσει τους τοκογλύφους… Αυτός, ο οποίος «βύθισε» στην καταστροφή μίαν οικονομία, η οποία δεν ήταν καθόλου διαφορετική από αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, που σήμερα μας κουνούν το «δάκτυλο». Μέσα όμως σε ένα πύρινο ολοκαύτωμα και κάτι αναπόδεικτες δολοφονικές απόπειρες «θυματοποιήθηκε» και σώθηκε. Βγήκε από το «κάδρο» τής προδοσίας και ελάχιστοι τον αναζητούν πλέον, ενώ ήταν ένας από τους βασικούς προδότες.
Αν πρέπει ο Τσίπρας να γλυτώσει, είναι βέβαιον ότι θα δοκιμασθούν όλα αυτά τα κόλπα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply