Μασονία καὶ Σκόπια

Πολλές φορές ακούτε ωραία πράγματα για τους ¨Ελληνες «τέκτονες», όπως ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, ότι είναι έντιμοι, μορφωμένοι και ενάρετοι. Άλλες φορές πάλι ακούτε ότι ο Κολοκοτρώνης και οι αρχηγοί της επαναστάσεως του 1821 ήταν τέκτονες κοκ. Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και ότι σου πούν είναι πάντα αλήθεια.

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρεί κάποιος πολλά πράγματα, όπως π.χ. ότι η Μεγάλη Στοά της FYROM αναγνωρίσθηκε ως Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας από πολλές Στοές διεθνώς και ότι μία από αυτές ήταν και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.
Μέγας Διδάσκαλος τότε ήταν κάποιος Μανέας, δικηγόρος του Γιώργου Κουρή που κατά σύμπτωση επιθυμεί να βιαστούμε να κλείσει γρήγορα το θέμα της FYROM.
Βλέπε εδώ:


Διερωτάται λοιπόν κάποιος εάν πλέον η Μεγάλη Στοά της FYROM θα αλλάξει και αυτή όνομα στα πλαίσια της αποκαταστάσεως «θετικοῦ» κλίματος. Δεν με νοιάζει ούτε εμένα τι λεει ο καθένας. Αυτό που καταλαβαίνω είναι, ότι ο εχθρός είναι μέσα.

Καθηγητὴς Γεώργιος Ζουγανέλης

*~*~*~*~*~*~*~*~*

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – ΜΑΙΟΣ 2008

To 2005 η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, δημιούργησε, από το μηδέν, με μεγάλη φροντίδα και ταχύτητα μια νέα Μεγάλη Στοά, σ’ ένα νέο μικρό κράτος της Ευρώπης και έσπευσε να εγκαταστήσει με πανηγυρικούς τύπους, αλλά και να αναγνωρίσει άμεσα. Οι διεθνείς τεκτονικοί κύκλοι παρετήρησαν ότι κάτι τέτοιο, η ΗΜΣΤΑ κάνει κάθε εκατό χρόνια. Το όνομα με το οποίο αναγνωρίσθηκε αυτή η μεγάλη Στοά δεν ταυτίζεται με το όνομα του κράτους, στο οποίο ανήκει και με το οποίο το κράτος αυτό συμμετέχει στον Ο.Η.Ε.. Το κράτος αυτό στον Ο.Η.Ε. ονομάζεται F.Y.R.O.M., αλλά η Μεγάλη Στοά του, που δημιουργήθηκε και αναγνωρίσθηκε εσπευσμένα και από το τίποτα, ονομάζεται Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας.

Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία των ενεργειών των Άγγλων. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα συμφέροντα των Άγγλων. Το μέγα πρόβλημα του Ελληνικού Τεκτονισμού είναι ότι δεν αντέδρασε. Εκπρόσωποι Ελληνικών Τεκτονικών Μεγάλων δυνάμεων συμμετείχαν σε διεθνή fora, μαζί με εκπροσώπους της Μεγάλης Στοάς της γειτονικής χώρας και δεν αντέδρασαν για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όταν και στην τελευταία μουσική αθλητική διεθνή συνάντηση, οι Έλληνες αξίωναν και πετύχαιναν την συμμετοχή των εκπροσώπων της γείτονος, με το όνομα που είναι εντεταγμένη στον Ο.Η.Ε..

Η διοίκηση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, επί πολλούς μήνες, ερωτάται τι έχει κάνει με το θέμα του ονόματος της Μεγάλης Στοάς της F.Y.R.O.M. και σιωπά.

πηγές:

ΑΜΡΑ

List of Masonic Grand Lodges

Ὕπατον Συμβούλιον Σκωτικοῦ Τύπου, Χρῆστος Μανέας

ἔρευνα Πανορμίτης Σπανὸς.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μασονία καὶ Σκόπια

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μασωνία καὶ Σκόπια – WwW.TiTRA.AL

Leave a Reply