Νέα ἐπιστολή τῶν παμμακεδονικῶν ἐνώσεων.

Ἡ καταγγελία ποὺ διατρέχει τὸ διαδίκτυο τὸν τελευταῖο καιρό σχετικῶς μὲ τὴν ξενάγησι σκοπιανῶν μαθητῶν ἀπό σκοπιανούς, εἶναι ἐκληματική καὶ καταστρατηγεῖ τὴν ἔννοια τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους. Οἱ παμμακεδονικές ἐνώσεις ἐρωτοῦν τὸν κύριο Γερουλᾶνο ἀναφορικῶς μὲ τὶς καταγγελίες.

Φιλονόη

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Επικοινωνία:

Nina Gatzoulis

President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations

Email: [email protected]

Τηλ: 603-742-0466

Φαξ: 603- 617-2977

19 Φεβρουαρίου 2011

Προς κ. Παύλο Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμού

Υπουργείο Πολιτισμού

Εξοχότατε κύριε Υπουργέ,

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε πως στον ιστορικό χώρο της Βεργίνας  μαθητές των Σκοπίων οι οποίοι επισκέπτονται την Βεργίνα «μαθαίνουν» και ξεναγούνται στον χώρο από εκπαιδευτικούς των Σκοπίων  και ΟΧΙ από Έλληνες ξεναγούς όπως προβλέπεται από τον Νόμο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 13/7/2007, Α.Π.: 11601 εκπαιδευτικοί άνευ αμοιβής μπορούνε να κάνουν την ξενάγηση των μαθητών τους ΕΦΌΣΟΝ λάβουν την άδεια ξενάγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Εάν αυτό αληθεύει το Υπουργείο Πολιτισμού φέρει βαρύτατη ευθύνη στη διαιώνιση διαστρέβλωσης και οικειοποίησης εκ μέρους των Σλάβων της Ελληνικής ιστορίας. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αφελείς που να πιστεύουμε πως οι εκπαιδευτικοί της γείτονας χώρας διδάσκουν πως η Μακεδονία είναι Ελληνική. Επιπλέον διαιωνίζεται στη νεολαία των Σκοπίων η έχθρα προς την πατρίδα μας εφ’ όσον συνεχίζεται να εμπεδώνεται στη μαθητιώσα νεολαία πως η Μακεδονία «τους» είναι υπόδουλη.

Χωρίς αμφιβολία, δίδεται στους Σκοπιανούς, με τη χρήση «αναμνηστικού» φωτογραφικού υλικού κλπ., η ευκαιρία περαιτέρω προπαγάνδας εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας της Μακεδονίας, όχι μόνον εντός του Σκοπιανού κράτους, αλλά ιδιαίτερα προς όλα τα Μ.Μ.Ε. ανά τον κόσμο.

Κύριε Υπουργέ, εάν όντως είναι έτσι σκοπεύετε να σταματήσετε αυτή την τραγική για τον ελληνισμό κατάσταση; Μπορείτε σας παρακαλούμε να απαντήσετε στην παράκλησή μας αυτή όσο το δυνατόν ταχύτερα;

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αδημονούμε για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

Κοινοποίηση: Βουλή των Ελλήνων

σχετικά θέματα:

ἐπιστολή παμμακεδονικῶν ἐνώσεων

ἀπάντησις Μερκούρη σὲ παμμακεδονικές ἐνώσεις

 ἀνταπάντησις παμμακεδονικῶν ἐνώσεων στὸ ὑπουργεῖο

Leave a Reply