Ἡ ἐθνική ταπείνωσις

Δρυός πεσούσης, πᾶς ἀνήρ ξυλεύεται. Πόσο δίκιο εἶχε ὁ Μένανδρος. Τήν δρῦ δέν μπορεῖς εὔκολα νά τήν “ξυλεύσης” ἀλλά ἄν πέση, τότε ὅλοι μποροῦν, κυρίως ὅταν – ἀκόμα καί τότε – ἔχουν βοήθεια. Τί ἄλλο νά ‘πῶ γιά τίς παρακάτω εἰδήσεις;

1. Στήν συμφωνία γιά τήν στήριξι τῆς Ἑλλάδος συμπεριλαμβάνεται καί τουρκική τράπεζα (AK bank)!

Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του “υπερήφανου λαός της Ελλάδας” που είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια απεμπολώντας όλες τις προσφορές για οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2010) γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην χθεσινή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας περιλαμβάνεται και ένας … τουρκικός τραπεζικός όμιλος ο κολοσσός ΑΚ Bank, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του defencenet.gr.

Mάλιστα στο μετοχικό κεφάλαιο της συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό το ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων! Και στο ΔΣ της τράπεζας συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου της Τουρκίας!

Η συμμετοχή της ΑΚ Βank είναι πέραν πάσης αμφιβολίας και πολύ θα θέλαμε από κάποιους στην κυβέρνηση να μας εξηγήσουν πως δεχθήκαμε την συμμετοχή της εν λόγω τράπεζας για να μας σώσει!

Εκτός και αν πρέπει να πάρουμε το γνωστό τηλεοπτικό περιοδικό που μοιράζει κασέτες με μαθήματα της τουρκικής γλώσσας άνευ διδασκάλου για να μπορούμε να κινηθούμε στο “νέο τραπεζικό περιβάλλον”.

Ελάχιστη τσίπα δεν υπάρχει πάνω τους; Δέχονται να επανασυσταθεί η οθωμανική αυτοκρατορία; Θα βάλουν μετόχους στην διαχείριση του ελληνικού χρέους τους Τούρκους στρατοκράτες (γιατί περί αυτού πρόκειται);

Στη συμφωνία επίσης λαμβάνουν επίσης μέρος οι τράπεζες και ασφαλιστικές από ολόκληρο τον κόσμο όπως οι γερμανικές Allianz, Munich Re, Deutsche Bank, Commerzbank, Bayern LB, και οι γαλλικές AXA, BNP Paribas, Societe Generale, οι ελβετικές Credit Suisse, Swiss Re, Zurich Financial, η ισπανική BBVA, η  οι βρετανικές HSBC, Standard Chartered, οι ιταλικές Generali και Intesa Sanpaolo, η ολλανδική ING, η σουηδική SEB, η βελγική Dexia, η καναδική Scotiabank, η κορεατική KB Financial Group, η Banco de Credito de Peru του Περού και η National Bank of Kuwait του Κουβέιτ.

Kάποια ελάχιστη κουβέντα, κάποια εξήγηση στον “υπερήφανο ελληνικό λαό” δεν έχει να πει ή να δώσει η κυβερνηση για την απόφασή της αυτή; Που είστε Κολοκοτρώνη και Κουντουριώτη να δείτε τους απογόνους σας…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

2. Ἐπίσης, ἡ ἰταλική ἐφημερίδα Corriere Della Sera, ἀποκαλύπτει ὅτι, οἱ Φινλανδοί ζήτησαν ὡς ἐγγύησιν γιά νά συμμετάσχουν στήν στήριξι τήν Ἀκρόπολι καί τρία Ἑλληνικά νησιά!

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, που επικαλείται διπλωματικές πηγές και κοινοτικούς αξιωματούχους, οι Φινλανδοί που φημίζονται για τις ικανότητές τους ως βοσκοί ταράνδων και έζησαν επί 45 χρόνια υπό σοβιετική επικυριαρχία δίνοντας μάλιστα και τον διεθνή “φιλανδοποίηση” ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα και τριών ελληνικών νησιών, ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, έναντι μόλις 300 εκατ. ευρώ.

Τα τρία ελληνικά νησιά λέγεται ότι ήταν η Αἴγινα, η Ύδρα και οι Σπέτσες!  Επίλέχθηκαν μάλιστα νησιά που δεν βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία για να μην εγερθούν αντιρρήσεις ασφάλειας έναντι της Τουρκίας

«Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως μερικά ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά» γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Μάλιστα οι Φινλανδοί «κοστολόγησαν» τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άγνωστη είναι η κοστολόγηση που έκαναν στα νησιά!

Στο τέλος του άρθρου, η Corriere della Sera θέτει και ένα ρητορικό ερώτημα: «Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα τον νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στο Ελσίνκι»;

Κατά την εφημερίδα το αίτημα τέθηκε σε μία στιγμή που η διαπραγμάτευση πήγαινε να κλείσει…

Εδώ που τα λέμε κανείς δεν ξέρει τα ανταλλάγματα για το νέο δάνειο…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

εἰκόνα  

Μινώταυρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Ἡ ἐθνική ταπείνωσις

  1. Φιλτάτη μου γράφεις ότι πας ΑΝΗΡ, δεν μας είπες από αυτός που έγιναν ή θα γίνουν ξυλοκόποι με το πέσιμο της Δρυός πόσοι και ποιοι είναι Άνδρες ; γιατί παρά το πέσιμο της δρυός αυτοί είμαι σίγουρος ότι θα κόψουν τα χέρια τους, ακόμη και έτσι χρειάζονται Ανδρικά χέρια…..!

    • Καλὸ ἐρώτημα.
      Προσωπικῶς δὲν νομίζω πὼς θὰ τολμήσῃ κάποιος νὰ «ξυλεύσῃ» διότι δὲν θὰ ἀντέχῃ τὴν ξύλευσι.
      Ὅμως θὰ πρέπῃ ἐμεῖς πρωτίστως νὰ συνειδητοποιήσουμε τὴν «δύναμι» μας καὶ μετὰ νὰ τὴν «γνωστοποιήσουμε» στοὺς ἄλλους. (Ποὺ καὶ σὲ αὐτὸν τὸν τομέα δὲν χρειάζεται νὰ πράξουμε κάτι, ἁπλῶς νὰ «ἀναγνωρίσουμε» τὴν φύσι μας.)
      Φιλονόη.

Leave a Reply