Οἱ Ἕλληνες ἔμαθαν… Κάνουν πὼς δὲν ἔμαθαν…

Οἱ Ἕλληνες ἔμαθαν... Κάνουν πὼς δὲν ἔμαθαν...Τὸ παρακάτω ὑπογράφει ὁ Μιχάλης Καλόπουλος. 
Σήμερα ὄμως, παρ’ ὅ,τι σὲ γενικὲς γραμμὲς συμφωνῶ μὲ τὰ γραφόμενά του, θὰ διαφωνήσω κάπως….

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ…!!!
Περιοδικό Αναζήτηση 22 Αυγούστου 12:15 π.μ.
Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν . H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε.
Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων . .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων . Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος. Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.

Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου. Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου. Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο κλασσικών ελλήνων χειρογράφων του κόσμου. Οι ακαδημαϊκοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των σωζόμενων ελληνικών έργων. Μέσα στα έως τώρα άγνωστα κείμενα που κατόρθωσαν να διαβάσουν με την τεχνική αυτή, περιλαμβάνονται τμήματα της χαμένης από καιρό τραγωδίας «Επίγονοι» του Σοφοκλή, μέρος μιας χαμένης νουβέλας του έλληνα συγγραφέα Λουκιανού του 2ου αιώνα, άγνωστο κείμενο του Ευριπίδη, μυθολογική ποίηση του ποιητή Παρθένιου του 1ου αι. π.Χ, έργο του Ησίοδου του 7ου αι., και ένα επικό ποίημα του Αρχίλοχου, ενός διαδόχου του 7ου αι. του Ομήρου, που περιγράφει γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο. «Είναι τα πιο φανταστικά νέα. Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το πρώτο είναι πόσο φοβερά επηρέαζαν τις επιστήμες και τις τέχνες οι Έλληνες. Το δεύτερο είναι πόσο λίγα από τα γραπτά τους σώζονται » λένε οι άγγλοι επιστήμονες. 

Οἱ πάπυροι τῆς Ὀξυρύγχου, ἤ ἄλλως, οἱ πάπυροι τῆς Ὀξφόρδης, εἶναι γνωστοὶ ὥς θέμα στοὺς Ἕλληνες.
Κι ὄχι μόνον εἶναι γνωστοί, ἀλλὰ ἐπίσης ἔμαθαν οἰ Ἕλληνες πὼς τώρα τελευταῖα, κάποια «ὕποπτα» ἔντυπα, ζητοῦν συνδρομὴ ὅλων αὐτῶν ποὺ ἀντιλαμβάνονται τὴν ἀρχαία Ἑλληνική, πρὸ κειμένου νὰ διαβαστοῦν οἱ πάπυροι!

Ἔχω ξαναγράψει γιὰ τὸ θέμα στὴν ἀνάρτησιν:

Οὔτε ἕνας Ἕλλην νὰ μὴν τοὺς ἀνοίξῃ τὰ μάτια!

 Κι ἔχω καταλάβει πὼς δὲν εἶναι καιρὸς γιὰ νὰ τοὺς ἀνοίξουμε γιὰ ἀκόμη μίαν φορὰ τὰ μάτια!
Ἀρκετὰ τοὺς φωτίσαμε καὶ μᾶς δρόσισαν!
Ἀπὸ τώρα καὶ στὸ ἐξῇς πρέπει νὰ φροντίσουμε μόνον γιὰ τὴν ἀναβίωσιν τῶν Ἑλλήνων!
Διότι πρὸς τἂ ἐκεῖ πορευόμαστε!
Κάτι τέτοια ζητήματα λοιπὸν καλὸ θὰ ἦταν νὰ περιμένουν!
Καλλίτερα νὰ μὴν μάθουν οἱ Ἕλληνες… Ἄν καὶ ξέρουν…

Στὴν ὥρα τους ὅλα!

Φιλονόη.  

(Visited 27 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Οἱ Ἕλληνες ἔμαθαν… Κάνουν πὼς δὲν ἔμαθαν…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ Ἕλληνες ἔμαθαν… Κάνουν πὼς δὲν ἔμαθαν… « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τί στά κομμάτια γίνεται μέ τούς παπύρους; » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply