«Ἀπόβασις» τούρκων στό Αἰγαῖο

 

«Ἀπόβασις» τούρκων στό ΑἰγαῖοΤίποτα πιά δέν μᾶς κάνει ἐντύπωσι. Καμμία πράξι ὑποτελείας δέν εἶναι ἀπαγορευμένη γιά τίς δουλοπρεπεῖς κυβερνήσεις πού διαδέχονται ἡ μία τήν ἄλλη. 

Ἐμεῖς ἔχουμε καταντήσει ἁπλοί θεατές σέ ἕνα ἔργο δίχως τέλος. Σέ ἕναν ἐφιάλτη, μέ πρωταγωνιστές τούς συγχρόνους ἐφιάλτες τοῦ ἔθνους. 

Πόση ὑποτέλεια ἀκόμα. Πόση δουλοπρέπεια, πόση προδοσία…….Δέν μπορεῖ. Κάποτε θά πιάσουμε πάτο!

Πρίν ἀπό μερικές ἡμέρες ὁ Ἀντωνάκης, στό ταξίδι του στήν γερμανία, ἔδωσε τό «σύνθημα» γιά τήν «ἀξιοποίησι» τῶν νησιῶν μας. Τώρα ἔρχονται οἱ πελάτες. 

Μινώταυρος

Τούρκοι κροίσοι αγοράζουν όσο-όσο ελληνικά νησιά

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πριν 16 χρόνια για ένα βράχο στο Αιγαίο, τα Ίμια, φθάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία. Τώρα έρχονται να εγκατασταθούν οι πασάδες της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης σε νησάκια-διαμάντια τoυ Αιγαίου, που θα τα αγοράσουν «μπιρ παρά», όπως λένε στη γλώσσα τους, για να κερδίσουμε εμείς τα χαμόγελα της τρόικα.

Ήδη, τα πρώτα βήματα για την «τουρκοποίηση» του Ανατολικού Αιγαίου έχουν γίνει. Η τουρκική εταιρεία Seturn Service Touristik έχει πάει στην εκμετάλλευση του λιμανιού της Λέσβου για 40 χρόνια. Η εταιρεία Seturn είναι θυγατρική του τουρκικού ομίλου Koc που θέλει τώρα να πάρει και την εκμετάλλευση του λιμανιού στο Ρέθυμνο.

Το μεγάλο αφεντικό του τουρκικού ομίλου που έχει βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια των ελληνικών νησιών είναι ο υπερήλικας κροίσος Ραχμί Κοτς (στην τουρκική γλώσσα η λέξη Koc σημαίνεικριάρι) και στην Τουρκία το παρατσούκλι του είναι «ο σουλτάνος» αφού κάνει ό, τι θέλει και αγοράζει ό, τι θέλει με τα λεφτά του, χωρίς ποτέ να τολμά κανείς να αντισταθεί στα σχέδιά του. Ούτε ο Ερντογάν.

Τώρα στο στόχαστρο του Κοτς και δύο ακόμη τουρκικών επιχειρήσεων Real Estate (της Ademirκαι της Rostu) έχουν μπει τα ελληνικά νησιά που διατίθενται από το ελληνικό δημόσιο προς ενοικίαση ή και πώληση, αν τα λεφτά είναι καλά.

Τη στιγμή που η Τουρκία απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να αποκτήσουν οικόπεδα στα τουρκικά παράλια προς το Αιγαίο, εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να τους διαθέτουμε ολόκληρα νησιά. (πηγή)

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
One thought on “«Ἀπόβασις» τούρκων στό Αἰγαῖο

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: «Ἀπόβασις» τούρκων στό Αἰγαῖο « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply