Ξεπωλοῦν τήν Μακεδονία πρό κειμένου νά πάρουν τήν δόσι τους;

Ἐδῶ ποὺ ἔχει φθάσει τὸ Ἑλλαδοκαφριστάν, ἀναμενόμενα εἶναι ὅλα!
Δέν μᾶς δίδουν τήν δόσι ἐάν δέν ἀναγνωρίσουμε τά Σκόπια μέ κάποιον μακεδονικό προσδιορισμό; Καί δέν αὐτοκτονοῦν οἱ κρατοῦντες γιά νά ἡσυχάσουμε ἀπό τά μοῦτρα τους;

Ἀλλὰ κι ἐμεῖς… Ποῦ ἤμασταν ἐμεῖς; Τί κάναμε γιά νά μή τούς ἐπιτρέψουμε νά ἀποκτήσουν τόσα δικαιώματα;
Αὐτὸ ποὺ ξεχάσαμε νὰ ἀξιώσουμε, ποὺ ξεχάσαμε νὰ ἀναζητήσουμε, ποὺ  ἀγνοήσαμε ὥς μὴ ὑπάρχον, ἦταν τὸ ἦθος τῶν κυβερνώντων.

Ἀρκεσθήκαμε στὰ μεγάλα λόγια, στὰ λεφτὰ ποὺ δὲν ὑπάρχουν ἀλλὰ ἴσως καὶ νὰ βρεθοῦν, στὴν μαύρη μας καὶ τὴν κακιὰ τὴν ὥρα… Κι ἀφήσαμε πίσω μας ἔννοιες ὑψηλές, ὅπως τήν Πατρίδα, τὸ Δίκαιον, τὴν Ἀριστεία… Πετάξαμε τὴν γλῶσσα μας καὶ γελάσαμε εἰρωνικὰ μὲ αὐτοὺς ποὺ ἔκρουν κώδωνες κινδύνου… Προτιμήσαμε τὴν βολή μας… Τὴν ἡσυχία μας… Καὶ τώρα τρέμουμε….

Αὐτὸ ποὺ λείπει ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας εἶναι ἡ ἱκανότης, τὸ ἦθος καὶ τὸ φιλότιμο!
Ἀπὸ τὴν κορυφὴ τοῦ οἰκοδομήματος ἔως τὴν βάσι…
Κι ὅταν θὰ ξανασυναντηθοῦμε μαζύ τους, εὔχομαι νὰ μὴν εἶναι ἀργά…
Νὰ μὴ πονέσουμε πολύ….
Διότι θὰ πονέσουμε, ἀλλὰ εὔχομαι νὰ ἀντέξουμε! 

Φιλονόη. 

Έκτακτο: Ξεπουλάνε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την δόση

Τα ξεπουλημένα μνημονιακά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμμία αναφορά στις κρυφές διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ (Σκόπια) και το ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Πληροφορίες θέλουν το Νίμιτς την Δευτέρα να παρέδωσε και στις δύο πλευρές προτάσεις που αφορούν την ονομασία της ΠΓΔΜ και ρητή εντολή στην Ελληνική πλευρά.

“Βρείτε τα πριν τα Χριστούγεννα για να πάρετε την δόση” 

 Εκεί οφείλετε η πίεση του ΔΝΤ και η μη εξεύρεση λύσης ακόμα για την δόση.
Είναι γνωστό ότι η ΗΠΑ θέλουν να βρουν άμεσα λύση στο θέμα της ονομασίας και πόσο πολύ τους πείραξε το βέτο που άσκησε η Αθήνα στην Ρουμανία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης της τότε κυβέρνησης για να οριστεί ουσιαστικά νέος πρωθυπουργός ο δικός τους Παπανδρέου και να οδηγήσει την χώρα στον μηχανισμό στήριξης. 

Μηχανισμός που αυτή την ώρα καλείτε να κάνει και την δουλειά του όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τα εσωτερικά της χώρας αλλά να δώσει γραμμή και στην εξωτερική πολιτική.

  Είναι σαφές πως αφού οι δανειστές δοκίμασαν την αντοχή και την υποτέλεια των μέχρι τώρα ελληνικών κυβερνήσεων που ουσιαστικά αυτοί πατρονάρουν, τώρα βλέποντας ότι οι εφεδρείες προθύμων φτάνουν στο τέλος και αφού ο Τσίπρας δεν τους εμπνέει ουδεμία εμπιστοσύνη από την στιγμή που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε κάν το εσωτερικό του κόμματος του, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την ΠΓΔΜ και ουσιαστικά επιβάλουν λύση στο θέμα του ονόματος με αντάλλαγμα το ναι του ΔΝΤ για την εκταμίευση τη δόσης. 

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Ξεπωλοῦν τήν Μακεδονία πρό κειμένου νά πάρουν τήν δόσι τους;

  1. Αν οι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι και οι βιαστές της ανθρώπινης ιστορίας δεν είχαν ανάγκη την Ελλάδα, δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να τη σέρνουν σε διαπραγματεύσεις. Αν οι Γερμανοί ή το Βατικανό μπορούσαν με την αναγνώρισή τους να μας παρακάμψουν, θα το είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή.Η Ελλάδα είναι μια πνευματική Υπερδύναμη αυτού του Κόσμου και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ανάγκη την υπογραφή της.Δεν έχει κανέναν λόγο να διαπραγματεύεται με αγράμματα κτήνη, όπως ο Γκρουέφσκι ή ο Νίμιτς.Δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται κάτι, για το οποίο έχουν αποφασίσει οι αιώνες και η ιστορία.Η Ελλάδα,ως κράτος, μπορεί να θέσει μια αιώνια γραμμή και να μην αναγνωρίσει ποτέ τη FYROM σαν “Μακεδονία”. Όποιος άλλος λαός θέλει ας το κάνει και βεβαίως να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες.Όποιος ανοίγει την πόρτα του “τρελοκομείου”, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μπει και ο ίδιος μέσα σ’ αυτό είτε το θέλει είτε όχι.Όποιος Έλληνας πολιτικός τολμήσει να υπογράψει οτιδήποτε, που θα παραδίδει με τον οποιονδήποτε τρόπο και για τον οποιονδήποτε λόγο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες,ας γνωρίζει από τώρα ότι θα έχει το τέλος αυτών που πρόδωσαν τη Μικρά Ασία.Στη μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός έχασε έδαφος.Ο ελληνισμός χωρίς τη Μακεδονία είναι ένα αδειανό πουκάμισο και η Μακεδονία χωρίς τον ελληνισμό είναι γυμνή.Ας γνωρίζουν οι Αμερικανο- Εβραίοι και οι κάθε λογής Γκρουέφσκι ότι ο ελληνισμός είναι αθάνατος και κανέναν δεν συμφέρει να έχει εχθρούς με τέτοια χαρακτηριστικά.

    • Συμφωνοῦμε.
      Βέβαια, εἶναι μεγάλη «εἰρωνία τῆς τύχης» ἐτούτη ἡ πληροφορία. Λές νά εἶναι ὁ Σαμαρᾶς πού θά ὑπογράψῃ; Αὐτός πού σκιζόταν γιά τό ἀντίθετον;

  2. Βεβαίως καὶ τὴν ξεπουλοῦν ἐφ΄ ὅσον τοὺς ἐλαχίστους πολιτικοὺς οἱ ὁποῖοι μένουν ἀμετακίνητοι εἰς τὸ Μακεδονικὸν σπεύδομεν ἅπαντες (τὸ τονίζω) ἅπαντες νὰ τοὺς βγάλουμε τὰ μάτια!!
    Μετὰ πταίουν οἱ Ἀρειανοὶ καὶ οἱ Νεφελήμ!!!

Leave a Reply