Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;

Ἐγὼ πάλι δὲν τὸ ἐγνώριζα…
Ἀλλὰ εἴπαμε… Γηράσκω ἀεῖ διδασκομένη….

Πάντως μὲ ξαφνιάζουν οἱ ἀπίστευτες κωλοτοῦμπες τους!!!
Μὲ ξαφνιάζουν μᾶλλον …δυσάρεστα, διότι ἐξ αἴφνης, κι ἀπὸ τὸ πουθενά, μᾶς προέκυψαν ἀπίστευτοι πατριῶτες!
Τί νά πρωτοθυμηθῶ; Ἔ;Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;1

Ἄς ξεκινήσω μὲ τὸν Μανώλη Γλέζο.
Μεγάλη μορφὴ τῆς μεταξικῆς νεολαίας!!! Ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες.
Βέβαια μετὰ ἄλλαξε γραμμή, κατεύθυνσιν, στόχευσιν καὶ μᾶς προέκυψε μεγάλη μορφὴ τῆς …σταλινικῆς νεολαίας.

σὲ …σταλινικὸ γραμματόσημο ὁ Γλέζος ποὺ δὲν δέχεται παρὰ μόνον τὸ Βαρδάρσκα σὰν ὄνομα!!!

Ἀλλά δέν βαριέσθε; Τὸ …μεγάλη μορφὴ τὸ ἐκράτησε!!!Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;15

Πάντως, τώρα τελευταῖα, ὅλο καὶ συχνότερα θυμᾶται τοὺς μεταξικοὺς ῥόλους του!!!

Ο ΓΛΕΖΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΤΑΡΣΚΑ”!

Σαφής και ξεκάθαρος ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Παρασκήνιο’  τόνισε ότι αν και υπάρχουν διαφορετικές φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ αυτός επιμένει στην ονομασία “Βαρντάρσκα” για τα Σκόπια!

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετήσει αυτή την πατριωτική θέση που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τότε θα εκλεγεί με τα…τσαρούχια στις επόμενες εκλογές! Αυτομάτως, η ραγαδίστικη θέση των Σαμαρά,Βενιζέλου και Κουβέλη τίθεται στο περιθώριο και στιγματίζεται ως απολύτως προδοτική. Και είναι προδοτική-δωσιλογική, υποτακτική στη νέα τάξη πραγμάτων και στους εχθρούς της χώρας.

μακελειό

Χὰ χὰ χά…
Ναί, τὸ εἶπε!!!
Ἀγνοεῖ, ἤ λησμονεῖ; Μήπως δὲν θέλει νὰ θυμᾶται αὐτό:

Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6/9/2011 συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανώλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε: «από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας».
 
Είναι σαφές ότι οι γνώσεις του κ. Γλέζου είναι φτωχές ιστορικά και δεν αντέχουν σε καμία συζήτηση. Πιο σαφές ακόμα είναι, ότι ο κ. Γλέζος ως ένα γνήσιο τέκνο της αριστερής θολοκουλτούρας (που ενίοτε μισθώνει τις παρακμασμένες ιδέες της από ΠΑΣΟΚ έως ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γευτεί ένα κομμάτι εξουσίας), προσπαθεί να διαχωριστεί και λόγω αυτού να ακουστεί, ακόμα, και απ’ ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και αποτελεί παράδοση μίας ολάκερης φυλής.

Κι αὐτό:Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;6

Ἐν τάξει…
Ἴσως νὰ φταίῃ ἡ ἡλικία… Ἴσως νὰ ἔχῃ πιάσῃ δοσοληψίες μὲ τὸ ἀλτσχάιμερ… Ἴσως ὅμως ἁπλῶς νὰ ἐκπροσωπῇ πλέον τὶς  ….νέες τάσεις!!! Ἴσως μόνον ὁ Ἀλέξανδρος νὰ τὸν ἐνοχλῆ. Γοῦστα εἶναι αὐτά. Εἴπαμε, περὶ ὀρέξεως κολοκυθόπιττα….

Γιὰ τὸν Γλέζο θὰ μπορούσαμε νὰ συζητᾶμε γιὰ ὧρες, ἐὰν παρέμενε ὡς μοναδικὴ περίπτωσις διασήμου κωλοτούμπα. Ὅμως αὐτοῦ τοῦ εἴδους ἡ στάσις εἶναι γενικοτέρα, κι ἀφορᾷ σὲ ὅλο τὸ κόμμα τους:

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστερημένη η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησηςΓνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;3

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η διεθνής σύμβαση  της θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, αποτελεί τη βάση διαλόγου με όλες τις όμορες χώρες συμπεριλαμβανόμενου της Τουρκίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη βάση μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που είναι όμως ασύμβατη με τις πολιτικές εξάρτησης των μνημονίων. 

 Οι  ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης δεν βοηθούν στο κλίμα καλής γειτονίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των δυο  λαών και χωρών. 

Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ έρχεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αφού έχουν περάσει επτά μήνες σχεδόν από την πρώτη Τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στα οικόπεδα 5033,34,35 και 5028 και αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου. 

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν, ταυτόχρονα, για τη γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και  κόμματα της Βουλής αγνοούσαν τη χθεσινή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας; Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποικία χρέους»;

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα, διπλωματική επάρκεια και  ικανότητα με οξυδέρκεια, διεθνείς συμμαχίες σε πολυδιάστατη βάση, εντός και εκτός Ευρώπης. Να θέσει ως βάση διαλόγου προς όλες τις πλευρές τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ, του 1982.   Οφείλει κυρίως να μην εντάξει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα σε εσωτερικά «πολιτικά παίγνια» πιστεύοντας ότι έτσι  θα βγει από το πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλα τα διεθνή φόρα θα αγωνιστεί και θα  παρέμβει στη βάση μιας  επιλογής που θα διασφαλίσει πλήρως  όλα τα δικαιώματα της χώρας σε όλα τα  πεδία.

τΣΥΡΙΖΑ

(Αὐτό τό «διεθνῇ φόρα» μήπως μπορῇ κάποιος νά μοῦ τό ἀναλύσῃ; Κόλλησα…!!!)

Τί ἀκριβῶς μᾶς εἶπαν; Τό καταλάβατε; 
Κάτι περὶ διεθνῶν συμβάσεων θαλάσσης… Κάτι περὶ ΟΗΕ… Κάτι περὶ σθεναρῆς ὑπερασπίσεως κυριαρχικῶν δικαιωμάτων τοῦ κυβερνῶντος κόμματος…. 
Τρία πουλάκια κάθονται στοῦ Διάκου τὸ ταμπούρι… Κάπως ἔτσι…Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;1

Διότι καὶ πάλι ξεχνοῦν αὐτό:

Γνωρίζατε πώς ὁ τΣΥΡΙΖΑ εἶναι ἕνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα;

Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”

Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:
“Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”..

Κάπα Ἀγρινίου

Κι αὐτό:

Σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπε.

Ο κ. Καραγιουσούφ, τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας».

πηγή

Ἀφῆστε δὲ ποὺ μὲ τοὺς βο(υ)λευτὲς ποὺ ἔχουν ἐκλέξῃ στὴν Θράκη, τὸ θέμα τῶν Πομάκων …ἐ-τελείωσε!!! Δὲν ὑπάρχουν οἱ ἄνθρωποι λέμεεεεεε!!!

Ἀλήθεια, ὁ βουλευτής τοῦ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ἐκπροσωπεῖ καί τούς Ἕλληνες Πομάκους στήν βουλή;
Ἐὰν ναί, ἔχει τήν διάθεσι νά στηρίξῃ τό αἴτημά τους γιά ἑλληνόφωνα δημοτικά σχολεία στά Πομακοχώρια; Ἔχει ἄρα γέ τό πολιτικό θάῤῥος νά πῇ δημοσίως τίς λέξεις Πομάκος καί Πομακοχώρια;

Σεμπαϊδὴν Καραχότζα

Τί ἔγινε «σύντροφοι»;  Ξεπουλᾶτε τίς συνιστῶσες σας; Μά γίνονται αὐτά; Πρός χάριν ποίου; Τοῦ Ὀμπάμ(ι)α; Ξεπουλᾶτε καί τούς βολεμένους βο(υ)λευτές σας; Ξεπουλᾶτε ἀκόμη καί τίς ἴδιες τίς θέσεις τοῦ κόμματός σας; Τς τς τς….
Ντροπὴ «σύντροφοι»… Ντροπή!!
Τόσες κωλοτοῦμπες μαζεμένες, σὲ τόσο σύντομο χρονικὸ διάστημα, οὔτε ὁ μπουμποῦκος δὲν ἔχει προλάβῃ!!!

Διαβάζουμε λοιπὸν στὴν σελίδα τους, γύρω ἀπὸ τὰ ὅσα σχεδιάζουν γιὰ τὰ ἐθνικά μας θέματα:

«….Η εσωτερική ανασυγκρότηση και η αναγέννηση της χώρας μας συνδέεται άρρηκτα και με τη διεκδίκηση μιας νέας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής στη βάση μιας νέας εθνικής στρατηγικής· μιας στρατηγικής που προάγει τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας….»

Χμμμ…
Ἐνδιαφέροντα ὅλα αὐτά. Καὶ πατριωτικὰ καὶ λογικὰ καὶ ἐθνικά. 
Μέ τούς λαθρομετανάστες τί θά κάνουν; Θά κλειδώσουν τά σύνορα ἤ θά τά ἀνοίξουν γιά αὐτούς καί θά τά κλείσουν γιά τούς …Ἕλληνες;

Καὶ πιὸ κάτω:

«….Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ευρωατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ δεν έχει μέλλον. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα με την πολιτική των Μνημονίων εξανεμίζει τις δυνατότητές της να αναλάβει ενεργό ρόλο υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στα ταραγμένα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Εμείς πιστεύουμε ότι η απαλλαγή της χώρας μας από τα Μνημόνια αποτελεί προϋπόθεση και για μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική….» 

Πάλι τρία πουλάκια κάθονται στοῦ Διάκου τὸ ταμπούρι. 
Ἡ ἴδια ἡ Σακοράφα κατήγγειλε, στὸ πρόσφατο συνέδριό τους, τὶς ἀγαποῦλες καὶ τὰ τρυφερούδια μεταξὺ τοῦ Ἀλέξη καὶ τοῦ Ὀμπάμ(ι)α. Ἄλλαξε κάτι ἤ δέν ἔχουν πάρῃ ἐκεῖ μέσα εἴδησι πώς τό ΝΑΤΟ καί ὁ Ἀλέξης τά ἔχουν ἤδη πρό πολλοῦ συμφωνήσῃ;

Συνεχίζουν λοιπὸν τὰ «συντρόφια»:

«…Προτείνουμε μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, απαλλαγμένη από τον ατλαντισμό, με ανάπτυξη σχέσεων ισότιμης συνεργασίας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, όπως και με τη Ρωσία, αλλά και με χώρες εκτός της Ευρώπης (Κίνα, Ινδία, Λατινική Αμερική). Πολιτική συνολικής αναβάθμισης της διεθνούς θέσης της, με τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση και με την ενεργητική συμβολή του απόδημου ελληνισμού.

Θέλουμε ο ορίζοντας της διεθνούς παρουσίας της χώρας μας να μην εξαντλείται στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αλλά να καλύπτει μεγάλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εξάλειψη της φτώχειας και γενικότερα η αλληλεγγύη με τον αποκαλούμενο «Τρίτο Κόσμο», με τον οποίο το σύνορό μας είναι η Μεσόγειος όπου χρειάζονται γέφυρες και μια νέα μεταναστευτική πολιτική και όχι τα τείχη μιας Ευρώπης-φρουρίου.Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε αντίθετοι με κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», που χρησιμοποιείται για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών του πλανήτη και για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών….»

Ἀσαφές ἤ σαφές; Θέλουν ἀλληλεγγύη μὲ τὸν ἀποκαλούμενον τρίτο κόσμο ἀλλὰ δὲν ἐξηγοῦν τὸ πῶς. Ἐάν ὅμως τό ἐννοοῦν μέ ἄνοιγμα συνόρων, τότε γιατί τούς ἔπιασε κόψιμο γιά τόν καθορισμό τῆς ΑΟΖ καί τήν προάσπισιν τῶν ἐθνικῶν μας θεμάτων;  Νά γίνονταν πιό σαφεῖς στό τί ἐννοοῦν οἱ …ποιητές;

Καὶ συνεχίζουν πιὸ κάτω:

«… Η ίδια διαπίστωση απαιτεί την ενεργητική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ, καθώς και σε διεθνείς πρωτοβουλίες εκδημοκρατισμού του συστήματος των διεθνών σχέσεων, στη διαρκή προσπάθεια μείωσης των εξοπλισμών και απαγόρευσης των όπλων μαζικής καταστροφής (πυρηνικών, χημικών, βιολογικών), καθώς και την άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί κίνδυνο για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας….

… Η ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια είναι μια διαδοχή ασύμμετρων προσαρμογών στους σχεδιασμούς των ισχυρών συμμάχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, ηγεμονεύουσες δυνάμεις και ισχυρά κράτη της Ε.Ε.), συνδυασμένη με αποσπασματική αναζήτηση ευκαιριών για ενίσχυση της επιρροής στα Βαλκάνια, αλλά και με βαθμιαία χαλάρωση παραδοσιακών δεσμών με χώρες του αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής.

Αυτός ο προσανατολισμός πρέπει να αλλάξει. Εξειδικεύοντας τα βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής, θεωρούμε πως σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει θέσει ως προτεραιότητες τις παρακάτω δώδεκα επιλογές:….»

Ἐγὼ πάλι δὲν κατάλαβα πρᾶμα, ποὺ λὲν καὶ οἱ φίλοι μου οἱ Κρητικοί.
Θέλουν τὸν ΟΗΕ ἀλλὰ δὲν θέλουν τὸ ΝΑΤΟ καὶ τὶς ΗΠΑ. Μὰ ὁ ΟΗΕ διαφεντεύεται ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ καὶ τὶς ΗΠΑ καὶ τὶς κατευθυντήριες ἐντολὲς ἀπὸ Ἰσραῆλ καὶ λοιπῶν δυνάμεων ἐπὶ τοῦ πλανήτου. Μήπως δέν ἔλαβαν γνώσιν τοῦ τί συνέβῃ στήν Γιουγκοσλαυία καί τήν Λιβύη; Μήπως τούς ἄφησαν στό μαῦρο τους σκοτάδι; Μήπως δέν ἀντελήφθησαν τόν ῥόλο τοῦ ΟΗΕ στήν Συρία καί τήν γενοκτονία τῶν Συρίων; Μήπως ζοῦν σέ ἄλλον πλανήτη καί πρέπει ταχύτατα νά τούς ἐπαναφέρουμε στήν ἐδῶ πραγματικότητα; 
Ἐὰν συμβαίνῃ κάτι τέτοιο, σᾶς παρακαλῶ… Βᾶλτε ἕνα χεράκι νὰ τοὺς …προσγειώσουμε!!! Τέτοια τοῦβλα μαζεμένα δὲν ἔχω ξανασυναντήσῃ!!!!
Καταπιάνονται ὅμως καὶ μὲ τὸ κυπριακό, ἀλλὰ μὲ βλέμμα GAPιο καὶ ΑΝΑΝικό:

«…4. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας στην εξωτερική πολιτική είναι η επίλυση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα. Για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις….»

Δὲν ξέρω ἐὰν εἶναι ἐπικίνδυνοι, ἀλλὰ σαφῶς εἶναι ἀσυνεπεῖς, σὲ ὅ,τι ἀφορᾷ τὶς πήγαινε κι ἔλα θέσεις τους. 

Πάντως στὸ θέμα τῆς ΑΟΖ παραμένουν ὑπέρ της!!! Τοὐλάχιστον σὲ αὐτὸ ὀφείλουμε νὰ τοὺς ἀναγνωρίσουμε συνέπεια προγραμματικῶν θέσεων καὶ ἀνακοινώσεων:

«….5. Σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ότι η Ελλάδα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην ανακήρυξη ΑΟΖ και στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Για την κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού και την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, χρειάζεται να αρχίσουν οι αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες….»

Λίγο πιὸ κάτω ὅμως γράφουν ἄλλα, ποὺ ἀναιροῦν τὴν σθεναρότητά τους καὶ φυσικὰ ἐπαναφέρουν στὸ προσκήνιον τὴν ἀσυνέπεια λόγων καὶ στόχων:

«….Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών αυτής της επιδίωξης. Πιστεύουμε όμως ότι, οι διεθνείς εξελίξεις θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας….»

Χμμμ… Αὐτὸ τὸ «ἔχουν ἐπίγνωσιν τῶν δυσκολιῶν» πολὺ μὲ …μπερδεύει!!!
Ἤ θέλεις ἤ δὲν θέλεις κάτι καὶ πᾶς νὰ τὸ διεκδικήσῃς!
Ἐὰν ἔχῃς ἐπίγνωσιν τῶν δυσκολιῶν ὅμως, ξεκινᾷς ἀνάποδα. Δῆλα δὴ εἶναι σὰν νὰ ἔχῃς προαποφασίσῃ πὼς ἡ μάχη εἶναι χαμένη. Δῆλα δὴ εἶναι σὰν νὰ λὲς «ἄσε μωρέ, χαμένη ὑπόθεσις… Τί ψάχνεις τώρα;»
Αὐτὸ ὅμως δηλώνει ἐπισήμως πὼς δὲν εἶσαι καὶ τόσο δεσμευμένος ἔναντι τῶν ὅσων δηλώνεις. Ἤ μήπως κάνω λᾶθος;
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, τώρα συζητᾶμε γιά ἀποχώρησιν ἐκ τοῦ ΝΑΤΟ τήν στιγμή πού ἡ Τουρκία θά ἔτριβε τά χέρια της μέ μίαν τέτοιαν κίνησιν; Δῆλα δή; Τί ἀκριβῶς θέλουν νά κάνουν; Νά μᾶς θέσουν ἔναντι τοῦ ΝΑΤΟ μέ τήν Τουρκία ἐντός; Γιατί; Γιά νά ἔχῃ κι ἐπισήμως λόγους ἐπιθέσεως κατά τῆς χώρας; 

Ἀφήνω λίγες γενικολογίες, μαζὺ μὲ ἐθνικὲς θέσεις, καὶ στέκομαι ἐλάσιστα σὲ αὐτό:

«….9. Διεκδικούμε την προώθηση μιας ενεργητικά φιλειρηνικής Βαλκανικής πολιτικής, μακριά από επιλογές πολέμου και εθνικιστικά μίση, με εμμονή στο απαραβίαστο των συνόρων και στον πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από φυλή, καταγωγή και θρήσκευμα. Τασσόμαστε κατά της αναγνώρισης της παράνομης μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας στη βάση ενός σχεδίου Βαλκανικής συνανάπτυξης, με στόχο ένα αλληλέγγυο μέλλον για τους λαούς της περιοχής. Προωθούμε την ιδέα ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη….»

Τί ἀκριβῶς ἐννοεῖ πάλι ἐδῶ ὁ ποιητής; Τί ἀκριβῶς θά μποροῦσε νά εἶναι αὐτός ὁ Βαλκανικός Οἰκολογικός Χάρτης;  Τί ἀκριβῶς σκοπεύουν νά κάνουν σέ περίπτωσιν ἐπιθέσεως τῆς Ἀλβανίας στήν χώρα μας; Θά τό συζητήσουν φιλειρηνικά ἤ θά στήσουν στρατό; Θά ἔχουν τήν ἰδίαν στάσιν σέ περίπτωσιν πού κάνει τό ἴδιο ἡ Τουρκία ἤ τά Σκόπια; Φιλειρηνική ἐπίλυσις τῶν διαφορῶν ἤ προάσπισις τῶν ἐθνικῶν ἐδαφῶν; 
Γιατί μοῦ φαίνεται ἐν τελῶς ἀσαφές ὅλο τό κομμάτι;

Πάντως πιὸ κάτω δηλώνουν ξεκάθαρα πὼς ἀναγνωρίζουν, ἐμμέσως, μὲ ὄνομα γεωγραφικοῦ προσδιορισμοῦ τὰ Σκόπια. Κάτι ποὺ στὴν οὐσία ἔρχεται σὲ ἀντίθεσιν μὲ τὰ λεγόμενα Γλέζου, ποὺ παρουσίασα παραπάνω:

«…10. Εργαζόμαστε σταθερά υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΟΗΕ, λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Αποκρούουμε τις εθνικιστικές εντάσεις από κάθε πλευρά των συνόρων και υποστηρίζουμε την πολύμορφη προσέγγιση, συνεργασία και οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων….»

τΣΥΡΙΖΑ

Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα ἀρχίζουν διάφορες γενικολογίες γιὰ τὴν Παλαιστίνη, τὸ Ἰσραήλ, τὸν Ἑλληνισμὸ τῆς διασπορᾶς. Ἐνδιαφέρον ἔχουν, γιὰ ὅσους ἔχουν ὄρεξι καὶ χρόνο νὰ τὰ μελετήσουν. 
Ἐγὼ τὰ παρατῶ.

Κι ἐπανέρχομαι στὸ θέμα μας.
Εἶναι λοιπόν ἔνα βαθύτατα πατριωτικό κόμμα ὁ τΣΥΡΙΖΑ ἤ εἶναι ἔνα κόμμα κωλοτούμπας, μιμούμενον μέ περίσσια χάρι τά ἔργα μπουμπούκου;

Δείγματα ἔχουμε, ἀλλὰ τὸ σύνολον τῶν συμπερασμάτων θὰ μᾶς τὸ ὑποδείξῃ ὁ χρόνος. Δὲν θέλω νὰ γίνω Κασσάνδρα. 
Γιὰ τὴν ὥρα ἔχουν ἤδη σὲ πολλὰ θέματα καταθέσῃ τὶς ἀσυνέπειες λόγων κι ἔργων. 
Μεταξύ τους ἀκόμη δὲν ἔχουν καταφέρῃ νὰ ἀλληλοσυνεννοηθοῦν. 
Τὸ ψάχνουν. Ὁ Γλέζος ἴσως νὰ χαρακτηριστῇ γραφικός, ἀπὸ κάποιους, ἤ μπροστάρης, ἀπὸ κάποιους ἄλλους. Ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ κόμματος ὅμως παραμένει στὴν γεωγραφικὴ ὀνοματοδοσία τῆς Βαρδάρσκας. 
Τὸ ἐὰν θὰ συμφωνήσουν ἤ ὄχι, δὲν μὲ ἀφορᾷ. 

Πάντως ὁ Ἀλέξης ἔχει ἤδη ἀρχίσῃ νὰ βλέπῃ τὸν κόσμο ἀπὸ τὰ ὑψηλὰ πατώματα. 
Γιὰ τὴν ὥρα ἀπολαμβάνει τὰ χάδια τῶν κρατούντων καὶ CIA ἀνᾲ τὸν πλανήτη, μὲ ταξειδάκια πέραν τοῦ Ἀτλαντικοῦ. 
Θὰ τὸν δοῦμε συντόμως σὲ θέσεις ἐξουσίας. Εὔχομαι μόνον νὰ ἔχουν κουράγιο οἱ ψηφοφόροι του καὶ νὰ ἀντέξουν τὰ πολλαπλὰ κτυπήματα ποὺ θὰ μᾶς καταφέρῃ…. Πάντα δημοκρατικά!

Τί σοῦ κάνει ὅμως ἡ ἐξουσία…
Γλυκιὰ εἶναι πανάθεμά την….
Πολλὴ γλυκιά…
Κι ὅσο περισσότερο κάποιοι τὴν γεύονται, τόσο περισσότερες κωλοτοῦμπες θὰ κάνουν.

Βέβαια νὰ μὴν πιστεύουμε πὼς ἄλλαξαν ἰδέες…
Σιγά.
Θυμᾶστε τό GAPατο καί τά ψάρια τοῦ Αἰγαίου; Θυμᾶστε τά λεφτά πού ὑπάρχουν;
Ὡραῖα τὰ ἔλεγε πρίν…
Τὸ θέμα εἶναι πῶς τὰ μαγείρεψε μετά…. 
Διότι ἄλλα ἔλεγε κι ἄλλα ἦταν ἀποφασισμένος νὰ κάνῃ. Κι αὐτὰ ἔκανε. Τὰ προαποφασισμένα. Ὄχι τὰ προλεχθέντα.
Μὲ τὸν νέο λοιπὸν ἡγετικὸ ῥόλο ποὺ καλεῖται νὰ παίξῃ ὁ τΣΥΡΙΖΑ θὰ μᾶς ἀποδείξῃ, ἀκόμη καὶ στοὺς πλέον δυσπίστους ἐξ ἡμῶν, τὸ ἐὰν εἶναι μία ἀπὸ τὰ …ἴδια ἤ ἐὰν εἶναι μία ἀπὸ τὰ …χειρότερα.

Φιλονόη. 

Οἱ …ἰδιαίτερες φωτογραφίες ἀπὸ ἐδῶ

Υ.Γ. Πράγματι θέλω νὰ κυβερνήσῃ ὁ τΣΥΡΙΖΑ. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ὅλοι οἱ ἄλλοι τελείωσαν ἤ τελειώνουν καὶ μένει νὰ παίζῃ μόνος του. Συνεπῶς; Δέν πρέπει νά τελειώνουμε καί μέ αὐτόν, πρό κειμένου νά δοῦμε τί  θά κάνουμε μέ τήν Πατρίδα μας;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply