Γιατί διώκονται οἱ σόμπες καί τά τζάκια;

Εἶπα κι ἐγὼ νὰ μὴ καταπιασθῶ περαιτέρῳ, διότι τὴν μία μὲ ἀποκαλοῦν συνωμοσιολόγα, τὴν ἄλλην μὲ ἀποκαλοῦν ὀνειροπαρμένη καὶ τὴν παρ΄ ἄλλην ἐκτὸς τόπου καὶ χρόνου. 
Θὰ δεκτῶ λοιπὸν πὼς ὅλα αὐτὰ πράγματι ἰσχύουν ταὐτοχρόνως. Θὰ δεκτῶ πὼς ἔχω ἀλλοφρονήσει, πὼς βλέπω παντοῦ ἐχθροὺς καὶ πὼς θὰ πέσῃ ὁ …οὐρανὸς στὸ κεφάλι μας.
Αὐτὸ ποὺ δὲν ἔχω καταλάβει ὅμως, καὶ τὸ ὁποῖον οὐδεὶς μοῦ ἐξηγεῖ, εἶναι τὸ γιατὶ ἔχουμε τόσο ἀρσενικὸ στὸ νερό μας. Ἤ τὸ γιατὶ ἔχουμε τόσο ἀλουμίνιο καὶ βάριο στὸν ἀέρα μας. Ἤ τὸ γιατὶ ἔχουμε τόσο φθόριο καὶ χλώριο στὶς τροφές μας. Ἀπό ποῦ μᾶς ἔρχονται αὐτά; Καί γιατί δέν ὑπῆρχαν ἀπό ἀρχαιοτάτων ἐτῶν ἀλλά μᾶς προέκυψαν μόλις τίς τελευταῖες δεκαετίες; 

Ἡ Γεωμηχανικὴ εἶναι μία ἱστορία ποὺ «παίζει» ἐδῶ καὶ τοὐλάχιστον πέντε δεκαετίες ἀλλὰ μόλις τώρα ἄρχισαν νὰ ἐμφανίζονται τὰ ἀδιέξοδα ποὺ ἔχει ὁδηγήσει τὸν πλανήτη. Ἡ Γεωμηχανικὴ ἔχει καταστρέψῃ τὸν πλανήτη καὶ αὐτὸ πλέον, ἀκόμη καὶ οἱ πλέον δύσπιστοι, δύνανται νὰ τὸ διαπιστώσουν μὲ μίαν μικρὴ ἔρευνα. Ἤδη στὴν Σιβηρία, καθῶς ἐπίσης καὶ σὲ πολλὰ ἄλλα σημεῖα τοῦ πλανήτου, ἔχουν δομήσει ἱκανοποιητικὲς σὲ μέγεθος ὡρολογιακὲς βόμβες, πρὸ κειμένου νὰ ἀφανίσουν διὰ παντὸς κάθε μορφὴ ζωῆς ἀπὸ τὴν Γῆ. 

Αὐτὸ ὅμως ποὺ σήμερα θὰ ἔλθῃ νὰ ἀπαντήσῃ στὸ ἐρώτημα τοῦ τίτλου, εἶναι ἡ παράλληλος δράσις τῆς γεωμηχανικῆς μὲ τὴν «πράσινη ἀνάπτυξι», γιὰ τὴν ὁποίαν μᾶς ἔχουν πλέον προγραμματίσει. Οὐδέποτε ὑπῆρξε πράσινη ἀνάπτυξις. Πράσινα δολλάρια ὑπῆρχαν καὶ κάποιοι τὰ ἐκέρδιζαν, τὴν ἰδίαν στιγμὴ ποὺ ὁ πλανήτης ἔχανε, καὶ χάνει, πράσινα καταφύγια, βιοτόπους καὶ πηγὲς ζωῆς. 
Ὅλη αὐτὴ ἡ ἱστορία ἐκ παραλλήλου στοχεύει σὲ ἕνα: στὴν ἐπιβολὴ ἑνὸς «στρατιωτικοῦ καθεστῶτος», πολιτικοῦ χαρακτῆρος πάντα, βάσει τοῦ ὁποίου ΟΛΟΙ μας θὰ παραμένουμε αὐστηρῶς ἐλεγχόμενοι, ἁλυσοδεμένοι καὶ …πεινασμένοι, πρὸ κειμένου νὰ ἐπιβιώσουμε. Ὅσοι δὲν δεκτοῦν τὰ «νέα μέτρα καὶ σταθμά», ἁπλούστατα, τελείωσαν. (Τὸ εἶπε κι ὁ μπουμποῦκος!!!)

Ἀπίστευτη λοιπόν ἡ σύνδεσις γεωμηχανικῆς, Ἀτζέντας 21, νέας τάξεως πραγμάτων, πρασίνου ἀναπτύξεως, μπουμπούκειων ἐξαγγελιῶν καί, γιὰ τὴν χώρα μας εἰδικῶς, μνημονίων; 
Ναί, ἀπίστευτος ἀλλὰ ἀληθής. 

Διαβᾶστε τὸ παρακάτω. Ἔρχεται νὰ δέσῃ ἀπόλυτα μὲ ὅσα ἤδη γνωρίζαμε. 
Ἀκολουθοῦν κι ἄλλα… Ἀλλά…
Ἀλλὰ γιὰ τὴν ὥρα εἴπαμε, ἁπλῶς ἀναζητοῦμε τρόπους ἐπιβιώσεως. 
Ἡ μάχη θὰ δοθῇ μετά… Τώρα κάνουμε ἀναγνώρισι ἐχθρικοῦ ἐδάφους.

 Φιλονόη. 

Γιατί οι σόμπες & τα τζάκια είναι υπό διωγμό; Τι και ποιος κρύβεται από πίσω. 

Για όσους νομίζουν πως κάποια πράγματα γίνονται ‘τυχαία’, καλό είναι να διαβάσουν αυτό το άρθρο γιατί όχι μόνο θα μάθουν ότι σε λίγο το παραδοσιακό τζάκι και η σόμπα τους θα είναι παράνομα, οπότε παράνομοι θα είναι και οι ίδιοι, αλλά είναι κι ένα καλό παράδειγμα για το πώς δουλεύει (ή μας δουλεύει) το σύστημα.

Δεν πάει πολύς καιρός που η  «αιθαλομίχλη» κτύπησε την χώρα μας και κυρίως τις μεγαλοπόλεις. Η έλλειψη πετρελαίου λόγω απαγορευτικού κόστους, έστρεψε τον κόσμο στις παλιές λύσεις θέρμανσης, τα καυσόξυλα, σε σόμπες και τζάκια, ή όσοι μπορούσαν σε πιο «σύγχρονα» ενεργειακά τζάκια και πέλετ.

Τα ΜΜΕ όπως πάντα έπαιξαν το ρόλο τους. Πήραν το θέμα και το έκαναν καραμέλα, είτε από το χαζοκούτι, είτε μέσα από τις εφημερίδες, έντυπες και διαδικτυακές.

Μετά τον «πανικό» που είχε ήδη εντέχνως στηθεί, φτιάχτηκε και η επιτροπούλα που θα έκανε «έρευνα» και, με τρόπο επιστημονικό, μετρήσεις για να μας πείσουν πόσο κινδυνεύουμε από τα μικροσωματίδια τα οποία ανευρέθησαν, τα οποία μάλιστα είχαν και ονοματεπώνυμο! Μας είπαν ακριβώς τη σύσταση τους που ΝΑΙ!!! ήταν τζακικής προέλευσης και μάλιστα από καύση «ό,τι νά ‘ναι» αφού κάποιοι ακόμα και καυσόξυλα δεν έχουν να αγοράσουν και καίνε …«ό,τι νά’ναι».

H έρευνα…

Η μελέτη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ -ΘΑΛΗΣ. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες των Πανεπιστημίων Αιγαίου (καθ. Χ. Πηλίνης, συντονιστής του προγράμματος), Πατρών (καθ. Σ. Πανδής), Κρήτης (καθ. Ν. Μιχαλόπουλος), Ιωαννίνων (επ.καθ. Ν. Χατζηαναστασίου) και των ερευνητικών κέντρων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (δρ. Κ. Ελευθεριάδης, δ/ντής ερευνών), Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (δρ. Ε. Γερασόπουλος, δ/ντής ερευνών) και Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ (καθ. Α. Νένες). Μετρήσεις έγιναν στο Θησείο, στην Αγ. Παρασκευή και στην Πεντέλη για την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα και στους απομακρυσμένους σταθμούς «Φινοκαλιά» στο Λασίθι και στο «ΝΕΟ-Navarino Environmental Observatory» στη Μεσσηνία.

—Κίνδυνοι για την υγεία

Όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση της έρευνας, παρότι δεν υπάρχουν ακόμα επιδημιολογικές μελέτες για την επίδραση των μικροσωματιδίων (PM2.5 ), είναι σαφές ότι προκαλούν ιδιαίτερα σοβαρές βλάβες στην υγεία (κυρίως στην καρδιά, τη στιγμή που διεισδύουν στους πνεύμονες) και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, φέτος απλώς είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερα κρύο χειμώνα.

Όπως τονίστηκε, με βάση το μέγεθός τους και τη χημική τους σύσταση, τα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης.

Δεν μας λέτε, βρε καλόπαιδα, της επιτροπής που κάνατε την μελέτη, για βαρέα μέταλλα από τους χημικούς αεροψεκασμούς ψάξατε;;;;;;,Και η έγκυρη κι επιστημονικότατη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι: Τσου! Γιατί άλλωστε; Αφού δεν υπάρχουν…ε; Είναι στη φαντασία μας, ε; Είναι μόνο στις θεωρίες συνωμοσιών, ε; Αλλά ποιο είναι το ένα μέλος της επιτροπής που συμμετέχει μέσω καθηγητού κου Νένε, το Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ;Πολύ απλά, για να σας το δώσουμε να καταλάβετε, είναι από εκείνα τα πανεπιστήμια που κάνουν έρευνα πάνω στην… Γεωμηχανική!!!! Και από ποιον χρηματοδοτείται; χμμμ… να μαντέψουμε λίγο… μήπως από τον Ρόκφέλερ; Μπίνκγο!!!! Κερδίσαμε! Ίδού οι πηγές του Georgia Institute of Technology Μεταξύ άλλων (που δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν) τρεις φορές παρουσιάζεται το όνομα Ροκφέλερ, με τρία διαφοερτικά ιδρύματα!

Ροκφέλερ Χ 3!!! Το καταλάβαμε!

Έχουμε ξαναπεί, όπου βλέπετε τη λέξη sustainable ή βιώσιμος στα Ελληνικά, είναι η λέξη κλειδί/σύμβολο που κάνει έμμεση ή άμεση αναφορά στην Ατζέντα 21, για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Στον φάκελο τους School of Civil and Environmental Engineering θα βρείτε με ποια θέματα καταπιάνονται. Ξανακτίζουν γέφυρες και κτήρια μετά από σεισμούς… ναι.. ναι… οι σεισμοί είναι κι αυτοί στα σχέδια τους, π.χ. όταν το HAARP κατέστρεψε την Αϊτή, αυτοί προσφέρθηκαν στην αναδόμηση της… το πιάσατε; Ασχολούνται με νανοτεχνολογία, την ενέργεια, φυσικές πηγές -ειδικά του νερού τους ενδιαφέρει πάρα πολύ- και στη σελίδα 23 μην τρομάξετε με τη λέξη «Masonry», όχι δεν κατασκευάζουν Μασονία, η ίδια λέξη σημαίνει -τυχαία- και τοιχοποιία!!! τς τς τς… αμέσως το μυαλό σας στο κακό!(Πατῆστε στὸν τίτλο, ἀπὸ κάτω, γιὰ νὰ διαβάσετε ὅλο τὸ κείμενον ἤ  ἐδῶ)

Σε ένα πρόσφατο άρθρο της Science Daily με τίτλο Geoengineering by Coalition to Mitigate Global Warming (θα το δημοσιεύσουμε και στα ελληνικά όσο πιο σύντομα μπορούμε) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα γράφουν για μια ακόμα φορά για το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και για την ‘συμμαχία‘ όλων των Γεωμηχανιστών για την διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας, δηλαδή με λίγα λόγια κάνουν πλέον σύμπραξη- αφού έχουν και τις πλάτες Ομπάμα- για το πως θα διαλύσουν επίσημα τον πλανήτη. Ένας από αυτούς, ο Juan Moreno-Cruz είναι από το Georgia Institute of Technology.

Τζάκια-σόμπες υπό διωγμό μόνο στην Ελλάδα;

Και πάλι θα απαντήσουμε επιστημονικά (πάντα) ΤΣΟΥ!
Οι Αμερικάνοι, πάντα ένα βηματάκι πιο μπροστά, λένε μέσω της EPA (Environmental Protection Agency) τι πρέπει να κάψει κανείς και σε τι είδους τζάκια. Το πρόγραμμα ονομάζεται Burn Wise και λίγο-πολύ είναι ακριβώς αυτό που ανακοίνωσε εδώ και το δικό μας ΥΠΕ(ΕΓ)ΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας κι Εγ-κλιματικής Αλλαγής). Ενώ εμείς εδώ ΤΩΡΑ ξεκινάμε μετά την ΞΑΦΝΙΚΗ αιθαλομίχλη τις πιστοποιήσεις στους κατασκευαστές και πωλητές τζακιών & σομπών, στις ΗΠΑ έχουν περάσει στην επόμενη φάση, στον έλεγχο στα σπίτια. Κι αυτό είναι και το επίσημο πιστοποιητικό.
Σόμπες φτιαγμένες πριν το 1990 δεν έχουν αυτό το πιστοποιητικό και σύμφωνα με την ΕΡΑ θα πρέπει να αντικατασταθούν. Μιλάμε για εκατομμύρια αμερικανούς που ζεσταίνονται με ξύλα αφού κι αυτοί δυσκολεύονται να βρουν λύση στο πετρέλαιο, κάνουν χρήση καυσόξυλων που τα καίνε σε σόμπες, μασίνες κ.λ.π. «Δεν είναι δική μας δουλειά να σας πούμε πως θα ζεσταθείτε» δηλώνει εκπρόσωπος της ΕΡΑ… Αλλά προφανώς είναι δική τους δουλειά να αφαιρέσουν την ελευθερία επιλογής! Έτσι, οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος στις ΗΠΑ για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο… Σας θυμίζει κάτι;

Συνοψίζουμε…

  • Τζάκια και σόμπες υπό διωγμό, αλλά δεν είναι Ελληνικό το φαινόμενο. Θα πουν το θέλει η Κομισιόν γιατί ΠΟΤΕ δεν κάνουν άμεση αναφορά στην Ατζέντα 21, θέλουν να εφαρμόζεται αλλά να μην ακούγεται, έχουν εξάλλου άλλους οργανισμούς για να προωθούν τα σχέδια της. Και μην ξεχνιέστε, όργανα εφαρμογής της Ατζέντα 21 είναι και οι ΜΚΟ που δουλεύουν για τις Κ δηλαδή τις κυβερνήσεις, το προβλέπει εξάλλου μέσα το πρόγραμμα της, είναι …η φωνή και οι εκπρόσωποι του λαού! Σωθήκαμε! Και για του λόγου μας το αληθές, σας θυμίζουμε την «απαράδεκτη» θέση της Greenpeace, και την «πρωτοβουλία» που πήρε να φτιάξει μια επιστολή προς τον Στουρνάρα και να ζητάει από τον κόσμο να την υπογράψει! Τι ζητούσε; Φτηνό πετρέλαιο; Όχι! ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ!  Κρυώνεις στο σπίτι σου; Πάρε τηλέφωνο την Greenpeace να σου πει την πιο απίστευτη λύση.
  • Όλοι αυτοί που «ενδιαφέρονται»  για τον αέρα που αναπνέουμε δεν έκαναν ΠΟΤΕ αναλύσεις αέρος για βαρέα μέταλλα. Τους λέμε- Ψεκάζουν! Μας λένε- Παγάκια! Εντάξει, ρε παιδιά, αν πράγματι θέλατε να λύσουμε τις διαφορές μας με ειλικρίνεια, τι πιο εύκολο! Θα μπορούσατε να κάνετε- εσείς που έχετε τα μέσα- κάποιες αναλύσεις σωματιδίων για τα μέταλλα που σας λέμε ότι ρίχνουν. Λέμε τώρα… ΑΝ!!!
  •  Για να μπορείς να κάνεις σχεδόν έναν ολόκληρο πληθυσμό δυτικού κόσμου να κρυώνει, να υπαγορεύεις τι κινήσεις θα κάνουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί όπως Ην. Έθνη και UNICEF, να επιβάλεις τον πράσινο αυταρχισμό σου, να ελέγχεις το πετρέλαιο σχεδόν παγκοσμίως και να κτίζεις μια ολόκληρη παγκόσμια πυραμίδα που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα σου ελέγχοντας ΜΜΕ, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Κυβερνήσεις και ΜΚΟ… πρέπει να σε λένε Ντέιβιντ Ρόκφέλερ και να είσαι και ο ιδρυτής της Τριημερούς Επιτροπής.

Και για όσους αναρωτιούνται… καλά αυτοί που μας ψεκάζουν δεν παθαίνουν κάτι κι αυτοί; Η ηλικία του συγκεκριμένου μέλους της παγκόσμιας ελίτ είναι 100 παρά δύο! Γεννημένος τις 12 Ιουνίου του 1915, απολαμβάνει την αυτοκρατορία του χωρίς τύψεις αφού το παίζει και φιλάνθρωπος.

Όπως καταλαβαίνετε… είμαστε ήδη κάτω από μια παγκόσμια διακυβέρνηση! Δεν την περιμένουμε, μας έχει έρθει. Άτυπα μεν, αλλά ουσιαστικά δε. Κι έτσι θα πάει, για καιρό, δεν έχουν κανένα λόγο να αλλάξουν μορφή και να εξαγριώσουν τον κόσμο. Κάνουν τη διακυβέρνηση του σιωπηλά και κοροϊδεύουν τον κάθε λαό με διαφορετικό τρόπο και στυλ και δικαιολογία. Εδώ φταίνε τα τζάκια γιατί μαζί τα φάγαμε. ΑΝ δεν τα είχαμε φάει μαζί, δεν θα χρειαζόταν να βάλουμε φόρους στο πετρέλαιο, έτσι δεν θα καίγαμε ξύλα και δεν θα είχαμε αιθαλομίχλη και δεν θα χρειαζόταν τώρα να ελέγξουμε τις παλιές σόμπες και τα κουφώματα…

Ευτυχώς που … ακόμα… υπάρχει και το ίντερνετ και βλέπουμε και τι γίνεται και στον άλλο κόσμο! Αμερικάνε!!!! Μαζί τα φάγαμε!!!!

Σημείωσις:

Ἔχουν δημιουργήσει τὶς κατάλληλες συνθῆκες πρὸ κειμένου πράγματι νὰ ἐμφανίζεται ἡ αἰθαλομίχλη, διότι ἡ «ὀμπρέλα» τῶν μικροσωματιδίων ποὺ μᾶς ἔχουν σκεπάσει, δὲν ἐπιτρέπουν τὸν καλὸ ἐξαερισμό, τὴν διάλυσιν καὶ τὴν κάθαρσιν ἀπὸ νερά. Οὐσιαστικῶς μᾶς ἔχουν χώσει μέσα σὲ ἕνα θερμοκήπιον καὶ μαζύ μας ἔχουν χώσει κι ὅλα τὰ φορτηγὰ ποὺ ἐκπέμπουν ἀπὸ διοξείδια ἔως μονοξείδια. 
Βέβαια, κι ἕνα ἁπλὸ μαγκάλι νὰ μᾶς ἔβαζαν, ἐπεὶ δὴ αὐτὰ δροῦν προσθετικῶς, στὸ ἴδιο ἀποτέλεσμα θὰ καταλήγαμε. Ὅλο τὸ σκηνικὸ εἶναι πρὸ πολλοῦ στημένο. Τὸ θέμα εἶναι νὰ βροῦμε τὸν τρόπο νὰ τὸ ἀντιμετωπίσουμε. Διαφορετικῶς οἱ ἀπώλειες θὰ εἶναι πολὺ μεγαλύτερες ἀπὸ τὶς ἀναμενόμενες. 
σχετικὰ θέματα:

Ἔτσι λειώνουν τοὺς πάγους κι ὁδηγοῦν τὸν πλανήτη σὲ νέκρωσι!!!

Πρῶτα λειώνουν τοὺς πάγους καὶ μετὰ μᾶς …προειδοποιοῦν!!!

Γιατί ἡ GREENPEACE παραμένει σιωπηλή;;

Στὴν ἀρχὴ τὴν ξεπαγώνουν καὶ μετὰ τὴν ξαναπαγώνουν!!! Παράνοια!

Ἀπλᾶ δολοφόνοι!!

Ἀεροψεκασμοί!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Γιατί διώκονται οἱ σόμπες καί τά τζάκια;

  1. ΜΑΣ κάνουν τὸ ἔνα, ΜΑΣ κάνουν τὸ ἄλο, ΜΑΣ κάνουν ἐκεῖνο, ΜΑΣ κάνουν, ΜΑΣ κάνουν, γενικῶς. Καὶ ὅταν ἐκεῖνοι ΜΑΣ κάνουν, ἘΜΕΙΣ ποῦ εἰς τὴν εὐχὴν (ἤ εἰς τὸν διάολον εἴμεθα);
    Πολὺ τραβᾶ ἡ κωμωδία Φιλονόη. Παρατράβηξε!!!

Leave a Reply