Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».Ἔχουμε κυριολεκτικῶς παραφρονήσῃ.
Πρώτη καὶ χειροτέρα ἐγώ, διότι ὄχι μόνον ἔπεσα στὴν παγίδα τῶν ἐπιτηδείων, ἀλλὰ καὶ ἀναδημοσίευσα τὰ περὶ τῆς καλῆς ζειᾶς.
Λεπτομέρειες μπορεῖτε νὰ διαβάσετε ἐδῶ:

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Γιὰ τὴν ὥρα ὀφείλω νὰ ἐπανορθώσω, ἐφ΄ ὅσον φυσικὰ ζητήσω μίαν πολὺ μεγάλη συγγνώμη ἀπὸ τοὺς φίλους ἀναγνῶστες μας.
Συντόμως θὰ ἔχουμε μίαν πολὺ σοβαρὴ μελέτη, ποὺ θὰ ὑποστηρίζῃ μὲ σοβαρὰ ἐπιχειρήματα, τὴν ἀνασκευὴ τοῦ μύθου τῆς ζέας ἤ ζειᾶς ἤ κολοκύθια μὲ τὴν ῥίγανη.

ΦΙλονόη

Το σιτάρι “ζεια” όχι μόνο δεν είναι αρχαίο ελληνικό κ υγιεινό αλλά είναι Γερμανικό μεταλλαγμένο!

Είχατε δημοσιεύσει ένα άρθρο για την καλλιέργεια ενός σιτηρού με την ονομασία “ζειά” το οποίο υποστήριζε ότι το σιτηρό αυτό είναι το αρχαίο ελληνικό σιτάρι.Πρόκειται για  αυτό το άρθρο:

Ζειά, ἡ ἀπαγορευμένη διὰ νόμου!

Στην πραγματικότητα το φερόμενο ως “ζειά” στάρι, είναι η νέα τροποποιημένη ποικιλία σταριού FRANCKENKORN όπως βλέπετε το γράφουν και επάνω τα σακκιά της υποτιθέμενης “ζειας” στο βίντεο του κόμματος που την μοιράζει προς καλλιέργεια στη βόρειο Ελλάδα τουλάχιστον…μάλλον από άγνοια:

Το μεταλλαγμένο στάρι FRANCKENKORN κατασκευάσθηκε από τη Γερμανική εταιρεία Pflanzenzucht Oberlimpurg κ μπήκε στη λίστα της Ευρ Επιτροπής το 2000. Eπίσης πέραν του ότι είναι νέα ποικιλία που δεν έχει καμμιά σχέση με το αρχαίο ελληνικό σιτάρι, περιέχει και γλουτένη.

Το γεγονός ότι το στάρι FRANCKENKORN είναι μεταλλαγμένο:

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».2http://wheatpedigree.net/sort/show/24032Παρακαλώ να κοινοποιηθεί το παρόν στο διαδίκτυο επειδή ήδη νομίζω καλλιεργείται το μεταλλαγμένο αυτό στάρι στη βόρεια Ελλάδα και κινδυνεύει άμεσα η υγεία μας και οι μη μεταλλαγμένες κοντινές καλλιέργειες.
Ξηρόμερον
σχετικὰ θέματα:

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν …ζειᾶ!!!

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Ἡ ζέα ὑπάρχει; Καί εἴμαστε συκοφάντες;

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (1)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (2)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (3)

(Visited 3,096 times, 1 visits today)
20 thoughts on “Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

 1. αν ο σπορος της ζειας ειναι η γνωστη βρυζα τοτε γινεται λογος για το τιποτα αφου υπαρχει αφθονος στον ελλαδικο χωρο και δεν ειναι αποκλειστικοτητα κανενος.υπαρχουν πληροφοριες για την ταυτιση των δυο παραπανω?

  • Σὲ λίγες ἡμέρες θὰ ἔχουμε μίαν πιὸ ἀναλυτικὴ ἀναφορὰ γιὰ τὸ τὶ ἀκριβῶς εἶναι ἡ ζέα. Διότι ὑπάρχει, ἀλλὰ δὲν εἶναι σιτάρι. Ὄχι ἀκριβῶς τοὐλάχιστον. Γιὰ τὴν ὥρα, μία πολὺ καλὴ ἀναφορά, διαβάζουμε στὸν Πασσᾶ:
   ζέα

   • Aυτα τα αναφερουμε εμεις απο περυσι.Επιστουσαμε την προσοχη του κοσμου γιατι κυκλοφορουν πολλοι και διαφοροι σποροι στο εμποριο.Και που εισαι ακομα.Ο σπορος μας φυσικα και δεν εχει καμια σχεση με αυτα που αναφερεις,απο την στιγμη που εχει βλαστικοτητα εδω και μια πενταετια, και υπαρχουν και οι σχετικες αναλυσεις, που νομιζω τις εχεις δει στην σελιδα μας.
    Υπομονη,σε ενα-δυο χρονια θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα.

Leave a Reply