Ἡ ζέα ὑπάρχει; Καί εἴμαστε συκοφάντες;

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!2Δὲν θὰ ἀπαντήσω ἐγώ. Θὰ ἀπαντήσουν οἱ εἰδικοί.
Οὔτε ἀγρότης εἶμαι, οὔτε γεωπόνος, οὔτε βιοχημικός.
Γιὰ τὴν ὥρα θὰ σᾶς παραθέσω τὴν τοποθέτησι τοῦ ΠΕΛΙΤΙ, καὶ συνεχίζουμε.

Η θέση του Πελίτι για τη «ζειά»

Λόγω ότι καθημερινά δεχόμαστε πολλά μηνύματα σχετικά με τη “ζειά” η θέση του Πελίτι είναι ότι: δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν στην αρχαιότητα η “ζειά”


Στο βασικό μας έντυπο “Κατά Τόπους Αγροκτήματα…” Τεύχος 13ο, 2013-2014, δημοσιεύουμε τρία ονόματα καλλιεργητών με μονόκοκκο σιτάρι (Triticum monococcum ssp. monococcum). Ο αρχικός σπόρος μας δόθηκε από την Τράπεζα Γενετικού Υλικού το 1997, λίγα γραμμάρια. Αυτό τον σπόρο τον αύξησαν καλλιεργητές του Πελίτι και καλλιεργείτε σήμερα από αρκετούς καλλιεργητές.

 

 

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Αναπtυξής και Τροφίμων.

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”

http://www.cerealinstitute.gr/index.php/el/antikeimena/sitari/589-zeia

Η ζειά από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ευάγγελος Κορπέτης
Ινστιτούτο Σιτηρών, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΠΕΛΙΤΙ

Ἡ παραπάνω παραπομπή, ποὺ μᾶς δίδει τὸ ΠΕΛΙΤΙ εἶναι ἐξαιρετική. Μοῦ τὴν παρουσίασαν ἐχθές, τὴν διάβασα στὰ γρήγορα καὶ θεωρῶ πὼς ναί, κατατοπίζει ἀρκετὰ καλά, ὅλους ἐμᾶς, ποὺ ἀγνοοῦμε τὸ θέμα, γιὰ τὸ τὶ εἶναι ζέα ἤ ζειά.
Βέβαια  ἕνας φίλος, ποὺ ἀσχολεῖται πολὺ σοβαρὰ μὲ τὸ θέμα, μοὺ ἐπεσήμανε πὼς στὴν συγκεκριμένη μελέτη δὲν γίνεται ἀναφορὰ στὰ ὅσα γράφει ὁ Γαληνός.
Θὰ μᾶς ἐνημερώσῃ ὅμως συντόμως, ἀναλυτικότερα,  γιὰ τὶς ἔρευνές του καὶ θὰ μπορέσουμε νὰ συγκρίνουμε καὶ φυσικὰ νὰ ἐνημερωθοῦμε.

Γιατί ὅμως σᾶς παρουσιάζω τήν ἀνακοίνωσι τοῦ ΠΕΛΙΤΙ;
Διότι μὲ ἐνημέρωσαν πὼς ὁ κύριος Βιτάλης μᾶς ἐτοιμάζει μηνύσεις, ἀγωγές, κουμπαριές, γιὰ ὅσα δημοσίευσα ἐχθές, στὸ κείμενον:

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

Μάλλιστα, συνόδευε, κατὰ πῶς μοῦ διάβασαν, τὴν ἐκρηκτική του ἐπιστολὴ μὲ δηλώσεις, τοῦ τύπου: «δὲν δημοσιεύσατε τὶς ἀνακοινώσεις μας», ἤ κάτι τέτοιο.
Ἐπεὶ δὴ τὸ ΠΑΜ μὲ ἐνοχλοῦσε συστηματικῶς, ἔως πρὸ δύο ἐτῶν, μὲ τὰ μηνύματά του, ἔθεσα φραγὴ καὶ ὅλα ὅσα μοῦ στέλνουν, ἐὰν μοῦ στέλνουν, κατευθύνονται  πρὸς τὸν κάλαθο τῶν ἀχρήστων, μὲ δημοκρατικὲς καὶ συνοπτικὲς διαδικασίες.*
Συνεπῶς, ἀπὸ δική μου ἐπιλογή, δὲν ἔχω λάβῃ κάποιαν ἐνημέρωσι ἀναφορικῶς μὲ αὐτὰ ποὺ «δὲν δημοσιεύσαμε ἀπὸ τὶς ἀνακοινώσεις τους», διότι οἱ ἀνακοινώσεις τους δὲν μᾶς ἐνδιέφεραν.
Δυστυχῶς ὅμως, συχνὰ πυκνὰ «σκόνταφτα» ἐπάνω τους, ἰδίως σὲ θέματα ζέας.
Ἔτσι λοιπόν, πρὸ ἡμερῶν, μοῦ παρουσίασαν μίαν ἀνακοίνωσι τοῦ ΠΑΜ, ποὺ πράγματι ἔγραφε γιὰ τὸ περίφημο ἀρχαῖο μας ζυμαρικό, ποὺ αὐτὸς κατάφερε καὶ μᾶς ἔφερε….
Ἰδοῦ:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΖΕΙΑ.

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».2
Στα 1.66 ευρώ/κιλό, έκλεισε η τιμή του αρχαίου σπόρου, Σπελτ/Ζειάς.Στα 1.66 ευρώ το κιλό, έκλεισε η τιμή του αρχαίου σπόρου, Σπελτ/Ζειάς, από Τράπεζα Σπόρων της Γερμανίας.
Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».3
Η αύξηση από την περσινή τιμή, (1.50 ευρώ/κιλό), αιτιολογήθηκε από τους Γερμανούς, λόγω της «μικρής σοδειάς και της μεγάλης ζήτησης, του αρχαιότερου στον κόσμο αυτού Δημητριακού», που χρονολογείται σύμφωνα με την πιστοποίησή του, στην ηλικία των 12.000 ετών.Να επισημάνουμε εδώ, πως η τελική αυτή τιμή των 1,66 ευρώ/κιλό, συμπεριλαμβάνει την αγορά του σπόρου, τα μεταφορικά από την Κεντρική Γερμανία στην Ελλάδα, το ΦΠΑ, τα αποθηκευτικά, τα εργατικά, και τέλος τα διαχειριστικά έξοδα.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως ο σπόρος αυτός, όντας πιστοποιημένος ως βιολογικός, επιδοτείται από τα προγράμματα της ΕΕ και στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Γεωργίας, για τους νέους καλλιεργητές με 160 ευρώ ανά στρέμμα, και για τους νυν καλλιεργητές, με 123 ευρώ ανά στρέμμα.

Παρακαλούνται όλοι οι καλλιεργητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, οι οποίοι είτε δήλωσαν συμμετοχή στην προαγορά του σπόρου, είτε επιθυμούν να δηλώσουν προαγορά, να επικοινωνήσουν με τον Συνεταιρισμό Αλληλέγγυον, στο 2105141443, για να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν την παραγγελία τους. Έτσι ώστε, το πολύ μέχρι τέλη Οκτωβρίου, αρχές του Νοεμβρίου, ο σπόρος να έχει σπαρθεί.

Παράλληλα, με στόχο τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, αναχωρεί εκτάκτως για τη Γερμανία, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αλληλέγγυον κ. Σταύρος Βιτάλης, όπου και θα συναντηθεί με τους επιτελείς της Τράπεζας Σπόρων.

Ο Πρόεδρος του Αλληλέγγυον ακόμη, θα επισκεφθεί στη Γερμανία και την Τσεχία βιομηχανίες κατασκευής του μηχανήματος αποφλοίωσης της Ζειας, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί, με την ιδιαιτερότητα αυτή, του αρχαίου Δημητριακού. Μια ιδιαιτερότητα, η οποία, την ίδια ώρα που αποτελεί το πλεονέκτημά της (ανθεκτικότητα στις ασθένειες, προφύλαξη του σπόρου από εξωγενείς παράγοντες, διατήρηση των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών του καρπού κλπ), υπήρξε και η «επίσημη» αιτιολογία για την κατάργηση της καλλιέργειας του αρχαίου αυτού Δημητριακού στην Ελλάδα, στα 1927/1930, από την Κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Την ώρα που οι ευρωπαϊκοί Λαοί, όπως οι Γερμανοί, οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί, προσανατολίζουν «στο φουλ» την παραγωγή σιτηρών τους στο αρχαίο αυτό Δημητριακό, χαρακτηρίζοντάς το ως «φάρμακο» και «ψωμί του μέλλοντος», εμείς ως Έλληνες, στον τόπο αυτό που γεννήθηκε η Ζειά, πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να το επαναπατρίσουμε» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αλληλέγγυον και του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Πατριωτικό Μέτωπο, όπως και ιδρυτής της Ελληνικής Τράπεζας Σπόρων, κ. Σταύρος Βιτάλης.

«Το όραμά μας που μετρά πια τρεις δεκαετίες, ήταν, είναι και παραμένει όρθιο και ζωντανό: Σε μερικά χρόνια, η ευλογημένη ελληνική γη, να σταματήσει την παραγωγή μεταλλαγμένων υβριδίων δημητριακών και φρουτολαχανικών. Να περιοριστεί τουλάχιστον η εισαγωγή άθλιας ποιότητας αλεύρων για το ψωμί του Λαού μας, και επιτέλους, η Ελλάδα, να γίνει ξανά η μήτρα εξαγωγών, κορυφαίας ποιότητας πρωτογενών αγροτικών προϊόντων. Πάντα φυσικά με κεντρικό σημείο αναφοράς τον εξαθλιωμένο Έλληνα αγρότη, στον οποίο πρέπει να του δοθούν τα κίνητρα εκείνα, που να του επιτρέψουν να παράγει «καθαρά» προϊόντα, με υψηλή τιμή στη διεθνή αγορά, και με στόχο πάντα να απολαμβάνει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κινήματος.
Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».4
Να σημειώσουμε ακόμη πως οι παραγγελίες για προαγορά σπόρων του αρχαίου Δημητριακού, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, μια που έχουν ξεφύγει ακόμη και πάνω από τους 100 τόνους. Ένα αισιόδοξο μήνυμα που αποδεικνύει πως σε αυτόν τον τόπο, παρά την άγριά και καταστροφική του εκμετάλλευση από τους διεθνείς τοκογλύφους και την αριστεροδέξια κομματοκρατία που τους υπηρετεί, παραμένει ολοζώντανη «η Ελλάδα που πονά, η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται».

Έτσι λοιπόν και το Κίνημά μας, με τις μικρές του δυνάμεις, χωρίς καμμία βοήθεια και στήριξη από πουθενά, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα από το Λαό, (και μάλιστα την ώρα που «μεσσίες και σωτήρες», αριστεροί, δεξιοί αλλά και περιθωριακοί καταθλιπτικοί παλαβιάρηδες, προσφέρουν στη πενόμενη ελληνική κοινωνία, «θεραπείαν δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν»), αποδεικνύει με τη δράση και όχι με τα λόγια, ημερίδες, διημερίδες και φληναφήματα, πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».1
πηγή

Τὸ ἔχουμε ξαναδημοσιεύσῃ στὴν ἀνάρτησι:

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

(Τόνισα καὶ ὑπογράμμισα μὲ κόκκινο ἤ πορτοκαλί,  τὰ σημεῖα τῆς παραπληροφορήσεως)

Ἔχουμε λοιπὸν καὶ λέμε…
Ποιά ζειᾶ ἤ ζέα ἤ κολοκύθια τούμπανα; Γερμανικὸς σπόρος, μὲ τὸ ὄνομα Σπέλτα ἤ Σπέλταλ ἤ Σπέλτ… Δὲν ἔχει κάποιαν σημασία τὸ ὄνομα. Σημασία ἔχει πὼς ἐδῶ ἀκριβῶς εἶναι ἡ πρώτη παραπληροφόρησις. Βάπτισαν ζέα κάτι ποὺ δὲν εἶναι ζέα ἤ ζειᾶ.
Ἡ ζειᾶ, ὅπως τὴν ἀποκαλοῦν καὶ στὸ ταινιάκι (κι ὄχι μὲ τὸ γερμανικό της ὄνομα) δὲν εἶναι ζειᾶ. Σκέτο!!!

Πᾶμε παρακάτω.
Τὸ ΠΑΜ μᾶς παρουσιάζει ἕνα πιστοποιητικὸν ποὺ ἀναγράφει κάποιες πολὺ σοβαρὲς λεπτομέρειες γιὰ τὸ τὶ ἀκριβῶς εἶναι αὐτὸς ὁ σπόρος.

Ἡ ζέα ὑπάρχει;

Ἐὰν ἀνατρέξετε στὶς παραπάνω ἀναρτήσεις, καθὼς καὶ σὲ αὐτήν:

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν …ζειᾶ!!!

θὰ διαβάσετε πὼς

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!5Ἐπίσης, σὲ κάποια σχόλια, ποὺ ἁλιευσα στὸ διαδίκτυο, διάβασα κι αὐτά:

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΡΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ. Έτσι και ο Βιτάλης του ΠΑΜ(πρώην άνθρωπος των προηγούμενων καθεστωτικών κυβερνήσεων)στο δελτίο τύπου της 15-7-13,άρχισε να κάνει αυτό που έμαθε καλά.Ζητάει από τα blogs να αφαιρέσουν κάθε αντίθετη άποψη με τη δική του(βασανίστε μας κιόλας).Φαντασθείτε λοιπόν ναρχόταν στην εξουσία κι΄ όλας.Ο δειλός απειλεί και με μηνύσεις και με μάρτυρες κατηγορίας καθηγητές του πανεπιστημίου. Μάλλον σαν κι αυτούς που θα πιστοποιήσουν ότι οι ακτινοβολημένοι σπόροι από την Έρημο, τη Γερμανία είναι οι αρχαιοελληνικοί σπόροι.Ο αθεόφοβος ζήτησε και επιστολή από τον Peter Frank ,(που τον έχουν ξεμπροστιάσει όλοι οι blogers,για να πιστοποιήσει ότι το franckenkorn που έφερε ως ζειά είναι η αρχαία ζειά. Έβαλε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ιδού γιατί: http://wheatpedigree.net/sort/show/24032 GRIS Genetic Resources Information System for Wheat and Triticale Last u[pdate:2013-01-12

Accesion List FRANCKENKORN Pedigree FRANCKENKORN Page 1 Page 2 Name FRANCKENKORN Acession number PI-587201 Pedigree:MUTANT-D-24/2*ALTGOLD//ROUQUIN[2965]; Species TR.SP(Σημείωση δική μου:Τα αρχικά TR σημαίνουν Τρίτικουμ-στάρι και SP Σπέλτα,δηλαδή Ντί νκελ κοινό όνομα.Ούτε δίκοκκο ούτε ζειά,ούτε σπαρτόν,ούτε αιγιλοπάς και σαχλαμάρες.Σημειωτέον το Ντίνκελ είναι μαλακό στάρι,το δίκοκκο σκληρό) Bot.variety Habit W Locality DEU Gene Glu-A1a,Glu-B1d,Glu-D1d[3703] Synonym Status CVR Year 1995 Originator Dr.P.Franck Pflanzenzucht Oberlimpung

Πρώρα στο http://parembasi1.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html του Ξηρόπερου αποκαλύφθηκε ότι η ζειά του Βιτάλη είναι υβρίδιο ακτινοβολημένο, δημιουργία του περισπούδαστου Peter Frank,o ο οποίος ευλογάει τα γένεια του, νομίζοντας ότι είμαστε τυφλοί και δε θα τον ψάξουμε.. Δημιουργία του 1995 όπως γράφει το πιστοποιητικό του ίδιου οργανισμού πού επικαλείται ο Γερμανός κύριος,ιδιοκτήτης του σπόρου.Ξέρετε μήπως κανέναν άλλον ιδιοκτήτη σπόρου που να μην είναι υβρίδιο;Μηνύσεις λοιπόν κύριε Βιτάλη!καί ποιους θα έχεις μάρτυρες?Tον Γρηγορίου και τον Γερμανο?Έχει να πέσει πολύ γέλιο με τον αρχομανή.

Δὲν ξέρω λοιπὸν τὶ ὑστερία ἔπιασε τὸν Βιτάλη.
Ἴσως νὰ τὸν παγίδευσαν, ἐν ἀγνοίᾳ του. Βέβαια, ἐπαναλαμβάνω, ἄν καὶ γίνομαι κουραστική, πὼς ὅταν διεπίστωσε, κατὰ τὰ λεγόμενά του, πὼς ὁ σπόρος ἦταν ἀκτινοβολημένος ΟΦΕΙΛΕ νὰ ἐνημερώσῃ. Δὲν ἔχω λάβῃ κάποιαν γνώσι γιὰ τὶς πιθανές του ἐνημερώσεις.
Ἐὰν γνωρίζετε κάτι ἐσεῖς, εὐπρόσδεκτον…

Ἐπίσης εὐπρόσδεκτες οἱ μηνύσεις.
Θὰ χαρῶ πολὺ νὰ κάνω (γιὰ πρώτη φορὰ στὴν ζωή μου) πρώτη ἐγὼ τὴν ἀποκλειστικὴ ἀναμετάδοσι ἀπὸ τὶς αἴθουσες τῶν δικαστηρίων.
Ἐπίσης, τὸν ἐνημερώνω πὼς δὲν διαθέτω χρήματα γιὰ δικαστικὰ ἔξοδα, ὁπότε ἐκτὸς ἀπὸ τὰ δικά μου δικαστικὰ ἔξοδα, θὰ κληθῇ νὰ μοῦ πληρώσῃ καὶ ἀρκετὲς ἀποζημιώσεις γιὰ ψυχικὲς ὀδύνες καὶ ἄλλα σχετικά.

Γιὰ τὴν ὥρα, ὅταν θὰ λάβω εἰδοποιήσεις γιὰ μηνύσεις, σᾶς ἐνημερώνω μὲ τὴν σειρά μου.

Φιλονόη

Υ.Γ. Ὅπως λέει μία καλὴ φίλη, ἐμεῖς οὔτε κόμμα ἔχουμε, οὔτε ἐξουσία ζητᾶμε, οὔτε ἐπιχειρήσεις στήνουμε. Ἁπλῶς παραμένουμε, πεισματωδῶς, ἐραστὲς τῆς ἀληθείας. Ἄς κοπιάσῃ λοιπὸν ὁ κάθε ΠΑΜεναντζῆς. Ἐδῶ εἴμαστε καὶ περιμένουμε.

Σημείωσις

Ἔχω κρατήσῃ ΟΛΑ τὰ ἀντίγραφα ποὺ ἀπαιτοῦνται γιὰ μίαν δικαστικὴ διένεξι. Ὅλα… Ἀναμένω λοιπόν!

*Ἔχω πράγματι ἐνημερωθῇ, ἐδῶ κι ἕναν χρόνο, ἀπὸ μήνυμα ποὺ μοῦ ἐστάλῃ ἀπὸ φίλο, ὁ ὁποῖος καὶ παρέλαβε τὸν σπόρο. Ἀλλὰ ἀπὸ φίλο κι ὄχι ἀπὸ τὸ ΠΑΜ. Ἐγὼ μηνύματά τους δὲν λαμβάνω. Παραῆταν ἐνοχλητικοὶ μὲ τὶς τόσες ὀχλήσεις τους, ποὺ δὲν ἀντέχονταν. Ὄχι τώρα, ἀπὸ τότε.

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν …ζειᾶ!!!

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (1)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (2)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (3)

(Visited 2,643 times, 1 visits today)
19 thoughts on “Ἡ ζέα ὑπάρχει; Καί εἴμαστε συκοφάντες;

 1. Κυρία Φιλονόη ,
  θέτω υπ’ όψιν σας ότι ο εν λόγω κύριος έχει καλές προθέσεις , αλλά κοινό, κοινότατο νού. Πρώτα ο ίδιος τσίμπησε με την ζεολαγνεία καί την συνωμοσιολογία καί μετά ζήτησε συμβουλές. Δείξε μου το σύμβουλό σου να σού πώ ποιός είσαι. Αν τον ακούσετε στο IONION FM , στο τέλος της συνέντευξης http://www.ionionfm.gr/display.greek.news.php?artid=46478&Mid=17&sub1=1 θα καταλάβετε πόσο εύκολα έχει πεισθεί από τον σύμβουλό του κ. Γρηγορίου,πόσο εύκολα ομολογεί ότι το ντίνκελ πού με έπαρση έδωσε από τη Γερμανία ήταν ακτινοβολημένο, ότι πρό οκταμήνου έμαθε γιά την γλουτένη (φτού κακά). Μάλλον είναι γιά μεγάλα πράγματα ο άνθρωπος, αλλά αφού δεν μπορεί να βρεί πιό σοβαρούς συμβούλους τα βάζει με τούς ελευθεροφρονούντες σαν εσάς. Λέει ο λαός … σκυλί πού γαβγίζει μην το φοβάσαι. Άλλωστε δίκοκκο στάρι στην αρχή από την Μπολώνια, ντίνκελ στην συνέχεια από τον Πήτερ (το ακτινοβολημένο δεν είναι σίγουρα μεταλλαγμένο, αλλά τι να υποθέσει ο καθημερινός άνθρωπος, όταν το ακούει από τα ίδια του τα χείλη?), Μουσουλμανικό στην συνέχεια από την Μεσοποταμία (πού ολίσθησε όταν κολάκευε τον Αραβα καί τού ανακοίνωσε ότι εκτός από σιτηρά η μεσοποταμία γέννησε καί τον Πολιτισμό) ταξίδια σαν Ιεραπόστολος σε κάθε μέρος πού τού λένε ότι ανακαλύφθηκε η αρχαιοελληνική ζειά , τι θέλετε να κάνει ο άνθρωπος? Καί το κλού “τρίφυλλον δίκοκκον αιγιακό σπαρτόν”. Κάποιοι πσιτεύουν στις κινήσεις τύπου Βιτάλη. Η μάθησις όμωςπρέπει να είναι διά βίου, όπως πρώτος λάνσαρε ο ΓΑΠ, αλλιώς ας αλλάξει συμβούλους. Καί σεις όμως αγαπητή Κυρία μου από τις πρώτες τσιμπήσατε καί η αλλαγή (πού έχετε κάθε δικαίωμα πρός τούτο καί αξιαίπενον εστίν) δεν άρεσε καθόλου στον κ. Πρόεδρο. Καί δεν είσθε η μόνη, μπορεί η εγκυροτέρα. Αλλαξε το σκηνικό καί θα έχουμε ανώμαλη προσγείωση στους ζεολάγνους.
  Με λένε Πόπη.

  • Νά σοῦ πῶ κάτι (δίχως τὰ «κυρίες» μεταξύ μας.)
   Δὲν ἔχω κάτι προσωπικὸ μὲ κάποιον. Ἐνοχλοῦμαι ὅμως πάρα πολὺ ἀπὸ τὴν παραπληροφόρησι.
   Δίχως νὰ βγάζω τὴν οὐρά μου ἀπ΄ ἔξω, θεωρῶ πὼς «ἔπεσα θύμα παραπληροφορήσεως» διότι τὸ κείμενον ποὺ ἔχω δημοσιεύσῃ ἐρχόταν ἀπὸ πρόσωπο ποὺ ἐμπιστευόμουν. Καλῇ τῇ πίστει λοιπόν, ναί, δὲν στάθηκα νὰ ἐρευνήσω. (Συνήθως τὸ κάνω.)
   Ὅταν ὅμως ἄρχισε νὰ ξετυλίγεται τὸ κουβάρι, τὸ μόνον ποὺ ἔπραξα ἦταν νὰ τὸ «βουλώνω» γιὰ νὰ μὴν κάνω καλὸ ἤ κακό.
   Τέλος πάντων. Κακῶς ἔλαβα μέρος στὸ παραπάνω, καλῶς ἐπανεξέτασα τὶς παραμέτρους.
   Ὅσο γιὰ τὰ σκυλιά…
   Τί νά σοῦ πῶ; Τὰ προτιμῶ νὰ δαγκώνουν διότι διαφορετικὰ εἶναι κι αὐτὰ …μεταλλαγμένα. Δὲν μοῦ κάνουν. Γιαλαντζὶ σκυλιὰ δὲν χρειαζόμαστε.

   • Ἡ ζέα ἀγαπητέ μου δὲν ὑπάρχει. Ὑπάρχουν δημητριακὰ ποὺ ἐλέγοντο ζέα συνολικῶς, διότι δίδουν ζωή, στὰ ζῶα, μεταξὺ αὐτῶν καὶ τοῦ ἀνθρώπου.
    Λυπᾶμαι ἀλλὰ ἔχεις πέσῃ θύμα!

   • Ἐπίσης, χρειάζεται ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ γιὰ τοὺς ἰσχυρισμούς σου. Ὄχι τὸ νὰ τὸ ἀποκαλῇς ἐσὺ τὸ δημητριακό σου ζέα ἀλλὰ νὰ τὸ ἀποκαλῇ ἔτσι τὸ ΕΘΙΑΓΕ. Δέν νομίζεις πώς χορτάσαμε μέ λόγια;

   • Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από ύποπτα κέντρα που προσπαθούν να ελέγξουν τη διατροφή μας, παρασύροντας και αρκετούς αγρότες, να βαφτιστούν τα δίκοκκα σιτάρια σαν σιτάρι ζέας και τα προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι σαν προϊόντα ζέας. Όσον αφορά το δίκοκκο σιτάρι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υποψιασμένοι αφού όπως αναφέρει ο κατεξοχήν ειδικός στην Ελλάδα Νίκος Σταυρόπουλος, ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ και τέως Προϊστάμενος της Τράπεζας Γενετικού Υλικού, υπάρχουν περίπου πάνω από 15.000 ποικιλίες διεθνώς (4.253 δείγματα στο Μεξικό, 1.486 στην Αιθιοπία, 619 στις ΗΠΑ, 493 στη Ρωσία, 282 στην Ιταλία, 172 στην Ουκρανία, 123 στην Ινδία και 111 στην Ιαπωνία κλπ).

    Έχει διαπιστωθεί από επίσημες γεωπονικές, γενετικές και ιατρικές έρευνες ότι το δίκοκκο σιτάρι αντιπροσωπεύει ένα ετερογενές είδος με μεγάλες διαφορές τόσο ως προς τη διακύμανση των πρωτεϊνών όσο και ως προς την τοξικότητα των προλαμινών-γλουτένη από ποικιλία σε ποικιλία. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει ταύτιση ποικιλιών κάτω από τον γενικό όρο ‘’δικοκκο σιτάρι’’. Τα δίκοκκα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια δεν είναι τα παλιά ντόπια σπόρια αλλά σπόρια βελτιωμένα, σπόρια εργαστηρίου των οποίων ο γενετικός κώδικας κόβεται και ράβεται όπως οι σποροπαραγωγικές εταιρίες θέλουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους (ντόπια σπόρια απαγορεύεται να διακινηθούν). Αυτά τα ‘’βελτιωμένα’’ σπόρια δίκοκκου σιταριού καθώς και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά όχι μόνο δεν είναι συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αντίθετα προκαλούν μεγάλη τοξικότητα και τις περισσότερες φορές είναι πιο επικίνδυνα από τα κοινά σιτηρά.

    Σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΚΕΣΠΥ και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ που εξέτασαν τα ‘’πιστοποιημένα’’ δίκοκκα σιτηρά μας ενημερώνουν ότι δεν πιστοποιούνται από κανέναν επίσημο και υπεύθυνο κρατικό φορέα ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΙΚΟΚΚΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ΣΙΤΑΡΙ CEMETO. ΒΛΕΠΕ ΕΚΠΟΜΠΗ http://webtv.lamiastar.gr/index.php?view=videos&video_id=1383212632

    Αυτή η εκπομπή έγινε κατόπιν πίεσης του κόσμου, της ΚΕΣΠΥ και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να σταματήσει η σύγχυση και η παραπληροφόρηση που επικρατούσε γύρω από τα δίκοκκα σιτάρια γιατί η κατάσταση είχε άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνη παραπλανώντας αγρότες και θέτοντας σε κίνδυνο τη υγεία των καταναλωτών.

    Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί στημένη εκπομπή για τα δίκοκκο σιτάρι (ΖΕΑ) με τον ομότιμο καθηγητή Γραβάνη Φώτη-εκπρόσωπο των μεγάλων συμφερόντων και πλέον όψιμο παραγωγό ‘’πιστοποιημένου βελτιωμένου’’ δίκοκκου σιταριού και προϊόντων. ΒΛΕΠΕ ΕΚΠΟΜΠΗ http://webtv.lamiastar.gr/index.php?view=videos&video_id=1412872687

    Τον τελευταίο καιρό επιστρατεύτηκαν ορισμένοι διαπλεκόμενοι καθηγητές (κυρίως συνταξιούχοι) από τους αλευροβιομηχάνους, τους ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΟΥΛΗ) και τις μεγάλες εισαγωγικές εταιρίες κατακλύζοντας εφημερίδες και τηλεοράσεις δίνοντας μία σοβαροφάνεια και επιστημονικοφάνεια προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα δίκοκκα σιτηρά είναι το ελληνικό προϊστορικό δημητριακό ζέας, αποκρύπτοντας όμως σκόπιμα από τους αγρότες και τους καταναλωτές την επίσημη επιστημονική τεκμηριωμένη γνώση και έρευνα καθώς και συμπεράσματα από πάμπολλες γεωπονικές, βιοιατρικές και κλινικές μελέτες από τα επίσημα ερευνητικά κρατικά κέντρα, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.
    Όπως από το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, την GRA-CQE ερευνητική μονάδα για την ποιότητα των δημητριακών, το Τμήμα Γαστρεντερολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας, το Γενικό Νοσοκομείο Ρώμης, Τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρώμης.

Leave a Reply