Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν …ζειᾶ!!!

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!1Μετὰ ἀπὸ πολλὲς διασταυρώσεις, ἔρευνες, ἀναζητήσεις, τοὺς τελευταίους μῆνες, καθὼς ἐπίσης καὶ μετὰ ἀπὸ πολλῶν ὡρῶν μελέτες, καταφέραμε νὰ ἐντοπίσουμε μερικὲς ἀπὸ τὶς «ἄκρες», ποὺ ἀφοροῦν στὰ μεταλλαγμένα καὶ τὴν προσπάθεια κάποιων νὰ μᾶς τὰ φορτώσουν διὰ τῆς πλαγίας ὅμως ὁδοῦ.
Αὐτὸ σημαίνει πὼς μέσῳ τῆς προπαγάνδας τους καὶ τοῦ γνωστοῦ «πείθω», μᾶς «ἔπεισαν» ἀρχικῶς γιὰ τὴν ἀνάγκη της καὶ μετὰ μᾶς ὤθησαν στὸ νὰ τὴν καταναλώνουμε.
Κι ἐπεὶ δὴ στὴν Ἑλλάδα δὲν εἶχαν εἰσέλθῃ τὰ μεταλλαγμένα σιτάρια, σκέφτηκαν οἱ ἀθεοφοβοι, τὴν πλαγία ὁδό. Μὲ γνωστὲς πιστοποιήσεις, ποὺ ἀποδεικνύουν τὸ πόσο μεταλλαγμένο εἶναι ἕνα μεταλλαγμένο, μᾶς ἔφεραν τὴν ΣΠΕΛΝΤΑ (ἤ ΣΠΕΛΤΑ), τὴν γερμανική, γιὰ ζέα ἤ ζειᾶ, κι ἐμεῖς σπεύσαμε (μεταξὺ τῶν πολλῶν κι ἐγώ) νὰ τὴν ἀγοράσουμε, νὰ τὴν καλλιεργήσουμε καὶ τελικῶς, πανευτυχεῖς, νὰ τὴν φᾶμε.
Οὐρὲς κάνουμε στὰ μαγαζάκια τῶν Βιτάλιδων γιὰ νὰ πάρουμε κι ἐμεῖς τὸ μερίδιο τῶν μεταλλεγμένων μας…
Μία χαρά…
Καὶ μετὰ μοῦ λέτε…
Πέραν λοιπὸν τῶν μεταλλαγμένων μεταλλάξεων, ποὺ ἔχουμε ὑποστῇ, σὲ κάθε κύτταρό μας, ἄς δοῦμε καὶ τὰ τῆς προελεύσεως τῶν σεναρίων περὶ ζέας ἤ ζειᾶς, κυρίως γιὰ νὰ διαπιστώσουμε τὸ ποῦ βασίστηκε τὸ παραμύθι ποὺ μᾶς σέρβιραν…
Γιὰ ἀρχὴ σήμερα ἄς ξεκινήσουμε μὲ αὐτό… (Ἔχουμε ὅμως συντόμως καὶ συνέχεια…!!!)

Ζειά-Ζέα, ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι

Πάνε δύο χρόνια τώρα που ο ηλεκτρονικός τύπος έχει κατακλυστεί με πληροφορίες για το υπερ-σιτηρό που ακούει στο όνομα Ζεια/Ζέα. Θεωρίες πάνε και έρχονται και πολλά ακούγονται, συνωμοσίες με σκάνδαλα που εμπλέκουν τον Ελ. Βενιζέλο, δηλώσεις μη-ειδικών σε διαδικτυακά ραδιόφωνα πως το εν λόγω σιτηρό βοηθάει το μη-ερπετικό κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου να «ξεκολλήσει» και να σκέφτεται καλλίτερα, συγγράμματα μη-ειδημόνων που αναφέρονται σε έρευνες επιστημόνων στον ελλαδικό χωρό και σε έρευνες που καταλήγουν στο συμπέρασμα των υπερευεργετικών ιδιοτήτων της Ζειάς και πως αυτή σκόπιμα εξοβελίστηκε από τον ελλαδικό χώρο με σκοπό να καταδικάσουν τον ελληνικό εγκέφαλο σε ένα αιώνιο οργουελικό γκούλακ στερώντας του μια για πάντα την δυνατότητα να σκέφτεται. Ακόμη και περιοδικά ποικίλου περιεχομένου έως και πιο εξειδικευμένα έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει κάποιο άρθρο για την Ζέα/Ζειά.

Ας τα δούμε ένα ένα από την αρχή και πως ξεκίνησε το φαινόμενο Ζέα/Ζειά και τι ακριβώς αυτό είναι.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν με το βιβλίο ενός κ. Χου. στο οποίο αναφέρονται τα περί σκανδάλου αλεύρων και πως ο Ελ. Βενιζέλος κατήργησε την καλλιέργειά της Ζειας. Ο κ. Χου. όμως δεν μας δίνει καμία ιστορική πηγή, κάποιο άρθρο τουλάχιστον από εφημερίδα εποχής ώστε να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τα λεγόμενά του. Επίσης αν δεχτούμε πως όντως υπήρξε κάποιο φοβερό σκάνδαλο, αυτό αφορούσε την Ζειά ή μήπως απλά κάποια ποικιλία σίτου που δεν απέδιδε στρεμματικά και λόγω του γεγονότος πως ο λαός την εποχή εκείνη πεινούσε έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να τραφεί ο κόσμος και στράφηκαν σε πιο αποδοτικές ποικιλίες σίτου; Μιλάει επίσης ο κ. Χου. , για έρευνες που διεξήγαγαν επιστήμονες και πως αυτές έγιναν στον ελλαδικό χώρο. Διαβάζουμε στο εν λόγω βιβλίο, για DNA, για εγκεφάλους για πειράματα από επιστήμονες και πολλά άλλα. Ακόμη μία φορά μας αφήνει, καλή την πίστη, να δεχτούμε ό,τι λέει. Χωρίς καμμία αναφορά σε πηγές και επιστημονικά άρθρα, καμμία αναφορά για το ποια πανεπιστήμια έκαναν την έρευνα, ποιοι επιστήμονες ενεπλάκησαν στην έρευνα, που δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών. Μήπως λοιπόν όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ωραίο παραμυθάκι;

Εν συνεχεία λοιπόν και αφού ήδη έχει ξεκινήσει ο ντόρος με αναδημοσιεύσεις μέρους των γραφομένων από το βιβλίο του κ. Χου. σε ιστολόγια και ιστοσελίδες με την παραφιλολογία να παίρνει φωτιά, εκδίδεται από ένα έγκριτο, κατά τα άλλα, περιοδικό, ένα άρθρο για την Ζεια με συγγραφέα κάποιον κ. Μου ο οποίος έχει εκδόσει και κάποια βιβλία συναφούς περιεχομένου.

Σε αυτό το άρθρο απλά επαναλαμβάνονται κάποια πράγματα από το βιβλίο του κ. Χου., αλλά το όλο θεμα εμπλουτίζεται και με μία περισσότερο επιστημονικοφανή χρειά όπου οι ομάδες αίματος και τα αμινοοξέα πάνε και έρχονται, πρωτεΐνες στήριξης και εγκέφαλος έχουν την τιμητική τους, ποικιλίες σιτηρών, σκάνδαλα, και αρχαίοι συγγραφείς μπαίνουν στον Προκρούστη με σκοπό να κοπεί και να ραφτεί μία ιστορία με ίντριγκες, σκάνδαλα και βοτανολογία. Αλλά τελικά όπως και στην περίπτωση του κ. Χου. , δεν υπάρχει καμμία πηγή, καμμία αναφορά σε επιστήμονες και επιστημονική έρευνα, και φυσικά το όλο άρθρο γράφεται από έναν τελείως αναρμόδιο και μη-επιστήμονα.

Ας δούμε όμως τώρα τι είναι και τι δεν είναι η περίφημη Ζειά/Ζεα.

Οι παραπάνω κύριοι Χου. Και Μου., μιλάνε για αναφορές της Ζειάς στον Όμηρο , Θεόφραστο, Διοσκουρίδη κτλ. Από τα κείμενα αυτών των αρχαίων συγγραφέων κρατούν το κομμάτι εκείνο που τους εξυπηρετεί για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους και το υπόλοιπο πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Στους αρχαίους συγγραφείς όμως δεν θα βρείτε πουθενά να λέει πως η Ζειά αποτελούσε βασικό στοιχείο της δίαιτας των Ελλήνων αλλά πως ιεραρχικά στην διατροφή των Ελλήνων πρώτο ερχόταν το κριθάρι και μετά το σιτάρι και τελευταία η Ζειά λόγω του ότι είναι δύσπεπτη. Θα δείτε επίσης πως η Ζειά ενδεχομένως να ήταν στο διαιτολόγιο των Αιγυπτίων, αλλά αυτό δεν μας αφορά, μιας και μιλάμε για το τι συνέβαινε στον ελλαδικό χώρο και τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι ανθρώπων λοιπόν μας λένε πως μέχρι και ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου τρεφόταν με Ζειά και πως οι Έλληνες δεν έτρωγαν καθόλου σιτάρι και κριθάρι αλλά μόνο Ζειά. Πραγματικά όσοι τα γράφουν αυτά πρέπει να θεωρούν πως απευθύνονται σε ηλιθίους και αγράμματους. Ψάχνοντας θα βρείτε πως η Ζειά δεν είναι είδος σίτου αλλά είδος Σόργου, και πως το χρησιμοποιούσαν για ζωοτροφή, «προσφιλής πάσι τοις ζώοις» και όχι στην διατροφή των ανθρώπων, ένα ακόμη στοιχείο που υποστηρίζει αυτό το επιχείρημα είναι πως η Ζειά δεν θα μπορούσε να είναι είδος σίτου γιατί πολύ απλά αν αυτό το τάϊζαν στα ζώα, αυτά θα πέθαιναν από μία αρρώστια που λέγεται τυμπανίτης, και πως για να φάνε τα ζώα τα σιτηρά χρειάζονται πρώτα βράσιμο.

Αν η Ζειά, σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς δεν είναι είδος σίτου, τότε τι μας πουλάνε;

Αυτό που μας πουλάνε ως Ζειά, είναι το σιτηρό TRITICUM DICOCCUM, ή πιο απλά δίκοκκο σιτάρι, το οποίο Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!2μαζί με το μονόκοκκο σιτάρι TRITICUM MONOCOCCUM αποτελούν τις δύο βασικότερες ποικιλίες αρχαίου σιταριού της περιοχής που ονομαζόταν ‘εύφορη ημισέληνος’.

Ακόμη μία ποικιλία σίτου που επίσης ανήκει στις αρχαίες είναι η TRITICUM SPELTA της οποίας το αλεύρι θα βρείτε στα ράφια ως ντίνκελ, καλλιεργείται σε πιο βόρεια κλίματα και σε σχέση με τις άλλες δύο ποικιλίες είναι η νεώτερη. Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαριστεί πως αυτές είναι τρεις διαφορετικές ποικιλίες μεταξύ τους, το τονίζω αυτό, γιατί κατά καιρούς κάποιοι βαφτίζουν ακόμη και το αλεύρι ντίνκελ ως αλεύρι Ζειάς. Ας αποφασίσουν τι είναι Ζειά τελικά ρε παιδί μου! Είναι το δίκοκκο ή η σπέλτα;

Στο διαιτολόγιο των Ιταλών υπάρχουν και οι τρεις ποικιλίες με το όνομα Farro, το δίκοκκο θα το βρείτε και ως Emmer, το αλεύρι της σπέλτας ως ντίνκελ.

Πρέπει να τονιστεί πως διατροφικά οι παραπάνω ποικιλίες είναι πολύ ανώτερες από τα σημερινά είδη σίτου (σκληρό, μαλακό, durum, semolina κτλ) και πως ΟΛΕΣ περιέχουν γλουτένη, διαφορετικού είδους και σε διαφορετικές ποσότητες και δεν ενδείκνυνται να συμπεριληφθούν στην διατροφή εκείνων που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και σε όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Ακούγεται τακτικά η μπούρδα πως η Ζειά δεν έχει γλουτένη… άρα αν είναι έτσι, τότε αυτό που μας πουλάνε ως Ζεια (triticum dicoccum), δεν είναι Ζειά, μιας και το δίκοκκο ΕΧΕΙ γλουτένη.

Κλείνοντας θέλω να πω πως πρέπει να τελειώνει αυτή η κουταμάρα, δεν μπορούν κάποιοι να γράφουν μπούρδες και να δουλεύουν έναν ολόκληρο λαό, είμαστε αρκετά ταλαιπωρημένοι και γονατισμένοι από την κρίση και το τελευταίο που θέλουμε είναι «συμπατριώτες»μας να κανιβαλίζουν το ετοιμοθάνατο κουφάρι της Ελλάδας και των Ελλήνων σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις και δίνοντας ψεύτικες ελπίδες υποσχόμενοι μία εγκεφαλική – νοητική απελευθέρωση με την ενσωμάτωση της ‘Ζειάς’ στην διατροφή μας. Τι χρειάζεται ο κόσμος για να καταλάβει πως πρέπει να ψάχνεται περισσότερο και να μην ανακυκλώνει άκριτα ό,τι του δίνουν, ας ανοίξουμε τα βιβλία μας και ας διασταυρώσουμε τι είναι αυτό που κάθε φορά μας προσφέρουν ως γνώση.

Δεν σας φαίνεται παράξενο πως κάποιοι άνθρωποι που μιλάνε για Ζειά, μιλάνε και για ερπετικούς εγκέφαλους, για εξωγήινους και για γλουτένες; Δεν σας ξαφνιάζει που κάποιοι άσχετοι έγιναν ξαφνικά βοτανολόγοι –βιολόγοι- οικονομολόγοι – διατροφολόγοι; Πραγματικά μήπως τελικά μας ψεκάζουν;

Εγκέλαδος ο Κοσμοσείστης

Πηγές:

-Εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου

-Όμηρος

-Φυτολογικό Λεξικό Γενναδίου (1914)

-Food in the Ancient World by Andrew Dalby

https://en.wikipedia.org/wiki/Emmer

Παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση)

 Φυτολογικό Λεξικό Γενναδίου (1914)

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!3

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!4Εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου

Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν ...ζειᾶ!!!5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης

 πηγή

Τί λέγαμε λοιπόν;
Χμμμ…
Λέγαμε πὼς ὁ κάθε ἐπιτήδειος δύναται, διὰ τῆς …«εὐθείας» ὁδοῦ, νὰ μᾶς παρασύρῃ σὲ ἕναν σωρὸ ἀσυναρτησίες, παραλογίες, ἀνοησίες…
Ποιός μᾶς φταίει εἴπαμε; Ὁ κακός;
Ναί, ὁ κακός μας ὁ καιρός, ἡ εὐπιστία μας, ἡ ἀφέλειά μας καὶ ὁ ὠχαδελφισμός μας….
Μὲ τὶς ὑγεῖες μας….

Φιλονόη

σχετικὰ θέματα:

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Ἡ ζέα ὑπάρχει; Καί εἴμαστε συκοφάντες;

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (1)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (2)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (3)

(Visited 1,964 times, 1 visits today)
22 thoughts on “Τὰ ψεύτικα τὰ λόγια τὰ μεγάλα γιὰ τὴν …ζειᾶ!!!

 1. Μηνύσεις και αγωγές κατά των υπευθύνων που ανήρτησαν συστηματικά και κατ’ επανάληψη, ψευδείς, συκοφαντικές και ανυπόστατες ειδήσεις σε ιστότοπους (blogs), όπου ανερυθρίαστα και με αισχρότατο τρόπο αναφέρουν ούτε λίγο ούτε πολύ πως, «ο Βιτάλης προωθεί μεταλλαγμένους σπόρους», αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού, τα Κινήματα, Πατριωτικό Μέτωπο, Συνεταιρισμός Αλληλέγγυον και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων.

  http://www.pamet.gr/deltiatypou/mhnysi%20kata%20filonoi%2019%2010%2013.php

  • Εὰν κάνῃς λίγη ὑπομονή, θὰ καταθέσω δημοσίως κι ἄλλα στοιχεῖα, τέτοια ποὺ οὐσιαστικῶς ἀποδεικνύουν δόλο, παραπληροφόρησι καθὼς καὶ συστηματικὴ συσκότισι.
   Γιὰ τὴν Ὥρα πᾶρε αὐτό:
   https://filonoi.gr/2013/10/19/f-h-zea-yparxei-kai-eimaste-sykofantes/
   Ἁπλῶς ξεκινήσαμε. Ἔς αὔριον τὰ σπουδαία…
   Ἄ, καὶ μὴν ξεχάσετε τὶς μηνύσεις. Θὰ χαρῶ πολὺ νὰ βρεθοῦμε στὶς αἴθουσες τῶν δικαστηρίων, μαζὺ μὲ ὅλα τὰ ἀποδεικτικά σας στοιχεῖα, καθὼς φυσικὰ καὶ τὰ δικά μας.
   Εὐχαριστῶ γιὰ τὴν ἐπίσκεψι. Εἶναι ἡ πρώτη σας καὶ μὲ τιμᾶτε.

  • Ἄ, καὶ κάτι ἀκόμη. Τὸ σπόρο, ποὺ μᾶς πούλησε τὸ ΠΑΜ πρὸ ἑνὸς ἔτους, τὸν ἔχω ἀκόμη. Γνωρίζω πὼς εἶναι ἤ ἀκτινοβολημένος ἤ μεταλλαγμένος. Ἥδη μίλησα μὲ ἐργαστήριο καὶ παρέδοσα τμῆμα του γιὰ νὰ ἐλεγχθῇ. Ἐπίσης ἀκόμη ἔχω τὰ τότε μηνύματά σας, γιὰ σπόρους ζειᾶς κλπ κλπ κλπ…
   Κοινῶς, μὲ παραπληροφορήσατε, ἀπὸ καθαρὴ σύμπτωσι γλύτωσε ἡ οἰκογένειά μου ἀπὸ τὴν βρώσι τοῦ σπόρου καὶ φυσικά, ἐκτὸς τῶν χρημάτων ποὺ πλήρωσα, λέω νὰ ξεκινήσω καὶ κάποιες ἄλλες διαδικασίες, καθαρῶς νομικές, γιὰ τὰ περὶ διασπορᾶς ψευδῶν εἰδήσεων.
   Τί λέτε; Δέν θά εἶναι θαυμάσια;

  • Ἄ, θὰ ἤθελα ἐπίσης νὰ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ τὸ πόσες φορὲς μοῦ στείλατε κάποιαν εἰδοποίησι γιὰ κάτι. Νὰ τὸ ἀποδείξετε ὅμως, δίχως φανφάρες, κραυγὲς καὶ ἀπειλές. Θέλω τὰ email σας σὲ ἀντίγραφα, ποὺ νὰ ἀποδεικνύουν πὼς πράγματι ἐστάλησαν πρὸς ἐμέναν, ἐπικυρωμένα ἀπὸ ἀστυνομικὴ ἀρχή. Ἐγὼ πάντως, δημοσίως πάντα, ὅσα ἔχω ἐντοπίσῃ, τὰ παρουσιάζω καὶ δὲν ἀφήνω ὑπονοούμενα.
   Πολὺ φοβᾶμαι πὼς τὴν συκοφαντία εἰς βάρος μου ἐσεῖς τὴν ἀσκεῖτε καὶ θὰ μὲ ἐξαναγκάσετε νὰ προβῶ ἐγὼ στὶς ἀνάλογες νομικὲς πράξεις.

 2. Παραπλανητική και συγκριτική διαφήμιση

  Η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες που ασκούν εμπορική, βιομηχανική, βιοτεχνική ή ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα από την παραπλανητική διαφήμιση και τις αθέμιτες συνέπειές της.

  ΠΡΑΞΗ

  Οδηγία 2006/114/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2006, για την παραπλανητική και τη συγκριτική διαφήμιση (κωδικοποίηση).

  ΣΥΝΟΨΗ

  Η εν λόγω οδηγία προστατεύει τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές από την παραπλανητική διαφήμιση η οποία θεωρείται αθέμιτη εμπορική πρακτική. Στο πλαίσιο αυτό, ορίζει επίσης τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι νόμιμη η συγκριτική διαφήμιση.

  Παραπλανητική διαφήμιση

  Απαγορεύονται οι διαφημίσεις που παραπλανούν ή ενδέχεται να παραπλανήσουν τα πρόσωπα στα οποία απευθύνονται. Πράγματι, λόγω του απατηλού χαρακτήρα τους, μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική συμπεριφορά των καταναλωτών και επαγγελματιών ή να βλάψουν έναν ανταγωνιστή επαγγελματία.

  Ο παραπλανητικός χαρακτήρας μιας διαφήμισης καθορίζεται βάσει μιας σειράς κριτηρίων που είναι:

  τα χαρακτηριστικά των αγαθών και των υπηρεσιών (διαθεσιμότητα, σύνθεση ή φύση, μέθοδος κατασκευής ή παροχής, προέλευση, κλπ.), τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη χρήση τους και τα αποτελέσματα των δοκιμών ποιότητας·
  η τιμή τους ή ο τρόπος διαμόρφωσής της·
  οι όροι προμήθειας των αγαθών και των υπηρεσιών·
  η ιδιότητα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα δικαιώματα του διαφημιζομένου (ταυτότητα και περιουσία, ικανότητες, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, κλπ.).
  Συγκριτική διαφήμιση

  Οι συγκριτικές διαφημίσεις αναφέρονται είτε ρητά είτε έμμεσα σε έναν ανταγωνιστή ή τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από έναν ανταγωνιστή.

  Η συγκριτική διαφήμιση επιτρέπεται εφόσον δεν είναι παραπλανητική, οπότε και αποτελεί νόμιμο μέσο ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με τα συμφέροντά τους. Η σύγκριση πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

  συγκρίνει αγαθά ή υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ίδιες ανάγκες ή έχουν τους ίδιους στόχους·
  αναφέρεται σε προϊόντα με την ίδια ονομασία προέλευσης·
  χειρίζεται κατά τρόπο αντικειμενικό χαρακτηριστικά που είναι ουσιώδη, συναφή, επαληθεύσιμα και αντιπροσωπευτικά των εν λόγω αγαθών ή υπηρεσιών, στα οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και η τιμή·
  αποφεύγει τη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ επαγγελματιών, δεν υποτιμά ούτε απομιμείται ή επωφελείται αθέμιτα από σήματα ή εμπορικές επωνυμίες ανταγωνιστών·
  Έννομη προστασία

  Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε τα πρόσωπα ή οι οργανώσεις που έχουν νόμιμο συμφέρον να μπορούν να ασκήσουν ένδικα μέσα ή διοικητική προσφυγή κατά των παρανόμων διαφημίσεων.

  Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να επιτρέπεται στα δικαστήρια ή τα αρμόδια διοικητικά όργανα των κρατών μελών:

  να διατάζουν την παύση της παράνομης διαφήμισης ακόμα και αν δεν αποδεικνύεται ζημία, πραγματική βλάβη, δόλος ή αμέλεια· ή
  να απαγορεύουν μια παράνομη διαφήμιση που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη.
  Πλαίσιο

  Η παρούσα οδηγία καταργεί την οδηγία 84/450/CEE και ενοποιεί όλες τις τροποποιήσεις σε μία ενιαία νομική πράξη.

 3. ΠΡΑΞΗ

  Οδηγία 99/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών.

  ΣΥΝΟΨΗ

  Η οδηγία αφορά τη νόμιμη εγγύηση και τις εμπορικές εγγυήσεις.

  Η έννοια της νόμιμης εγγύησης αφορά τη νομική προστασία του αγοραστή από ελαττώματα των αγορασθέντων προϊόντων. Η νομική αυτή προστασία έχει καταστεί υποχρεωτική από το νόμο και δεν εξαρτάται από τη σύμβαση. Η οδηγία θεσπίζει κατά τον τρόπο αυτό την αρχή της συμμόρφωσης του προϊόντος προς τους όρους της σύμβασης.

  Η έννοια της εμπορικής εγγύησης, αντίθετα, προϋποθέτει την εκδήλωση της βούλησης ενός ατόμου, του εγγυητή, ο οποίος αυτοκαθίσταται υπεύθυνος για ορισμένα ελαττώματα.

  Η οδηγία δεν χρησιμοποιεί την ορολογία της νομικής και εμπορικής εγγύησης. Όταν χρησιμοποιείται ο όρος «εγγύηση», καλύπτει μόνο τις εμπορικές εγγυήσεις που ορίζονται ως εξής: «κάθε ανάληψη υποχρέωσης εκ μέρους του πωλητή ή του παραγωγού προς τον καταναλωτή, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, για επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος, αντικατάσταση, επισκευή ή φροντίδα καθ’ οιονδήποτε τρόπο του αγαθού σε περίπτωση που το καταναλωτικό αγαθό δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στη δήλωση της εγγύησης ή στη σχετική διαφήμιση».

 4. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΙ ΜΥΛΟΙ …………ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑ.

 5. Αν γιά τις αναρτήσεις του καί τη συμπεριφορά του (κ.Βιτάλης) τον είχατε χαρακτηρίσει κρυπτοτραμπόκο, τώρα άν δείτε τα δελτία τύπου στο pamet.gr τις απειλές του σε όποιο site ή blog φέρνει αντίρρηση σε όσα ισχυρίζεται , σε όσα δεν συμφωνεί η αυτού μεγαλειότης , δεν έχετε δεί τίποτα.
  Απειλεί με μηνύσεις όλο τον κόσμο, απαιτεί ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ (κάποια δειλά blogs τού έκαναν το χατήρι) ,λέει πως ζητά από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τηλέφωνα καί διευθύνσεις.
  Ε όχι ρε παιδιά να τρομάξουμε από τον μουσάτο, τον Μπούλη Δικηγόρο του καί τον μάρτυρά του, όπως λέει, τον Πάνο τον Καμμένο.
  Ας τρομοκρατήσουμε τον Τρομοκράτη.
  Πώς θα το κάνουμε?
  Γελώντας με τις σαχλαμάρες του.
  Το γύρισε τώρα , η ζεια΄ζέα δεν υπάρχει λεέι, μόνο οι γερμανοί την έσωσαν, αλλά οι χαζοί δεν την πατένταραν ως ζει΄-ζέα, αλλά ως σπέλτα-ντίνκελ κι έτσι θα επωμισθεί αυτός το βάρος με το στείρο σπόρο (θυμάστε αυτός καί ο Γρηγορίου τα είπανε) να ξαναγίνει η ζειά Ελληνική. Πως θα γίνει όμως αυτό αφού ο σπόρος δεν ξαναφυτρώνει.
  Ε! θα μας πουλάει κάθε χρόνο καινούργιο σπόρο.
  Δείτε τον στο βιντεάκι να τον χαρείτε.
  Αυτός θα εμφανισθεί μπροστά σε Δικαστήριο με τούς δεκάδες blogers απένατί του?
  Μα θα είναι μηνυτής, ποίος θα τον ακούει?
  Δεύτερο πρόσωπο σε δίκη. Καί τι θα λέει?
  Αφού δεν μπορεί να έχει σκονάκι (έχει κάποιο πρόβλημα αντίληψης-γιά αυτό τον είχαμε συμπαθήσει.
  Ρε παιδιά να τού κάνουμε όλοι μηνύσεις (αφήστε τούς αγρότες πού τον ψάχνουνε για τούς στείρους σπόρους γιά να έχει τον πρώτο λόγο ως κατηγορούμενος? Τώρα στ’ αλήθεια
  1)Μήνυση γιά απειλή,
  2) Μήνυση γιά εξαπάτηση των αγροτών ,
  3) καταγγελία στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχάνων , αφού κατηγορεί όλες τις βιομηχανίες αλέυρων γιά τα δηλητήρια πού πουλάνε,
  4) Καταγγελία στους Πιστοποιητικούς Οργανισμούς Βιολογικών Προϊόντων γιά την συκοφαντική δυσφήμηση ότι υπό τον μανδύα τους κρύβονται ανθυγειινά προϊόντα,
  5) καταγγελία στις οικονομικές διωκτικές αρχές για το άν δηλώνονται τα κέρδη του από τις νταλίκες σπόρων πού φέρνει, ή πως δηλώνονται τέλος πάντων,
  6) Καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες τού Υπουργείου Γεωργίας γιά το σύννομο των πράξεών του καί τις τυχόν παραβιάσεις της νομοθεσίας περί εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού,
  7) Μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές γιά διασπορά φημών , ψευδών ειδήσεων καί πρόκλησης πανικού (μην κοιτάτε πού εμείς τον πάμε) στο κοινό καί πολλά άλλα.
  Θα μού πείτε θα αννεβεί το ποσοστό του στο 0,0000001 τα εκατό με αυτά καί αυτά , αλλά να μήν φοβούνται τα φιλαράκια με τον πρώτο τυχόντα πού θα τούς κάνει μπού.
  Αυτός να δείτε φόβο καί τρόμο, καθώς έχει καί ΜΕΓΑΛΑ εσωτερικά θέματα πολύ-πολύ μεγάλα.
  Καί από κεί τον ψάχνουν.
  Ψηλά το κεφάλι.
  Η ελευθεροτυπία , η ελεύθερη έκφραση της γνώμης έχει καί αναταράξεις.
  Εδώ πού τα λέμε, όλοι βάλατε το χεράκι σας με αυτή τη ζέα.
  Παραμύθι-παραμύθι τώρα, άντε να ξεμπλέξεις.
  Ελάτε όλοι θα βάλουμε πλάτη , όπως λέει ο Πρόεδρος καί είμαστε πάρα πολλοί, καί ταχουμε ΟΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, έ!
  Απάντηση

 6. Εμαθα πως επίκειται μεγάλη συνάντηση blogers στην Αθήνα στο τριήμερο καί μετά στη Θεσσαλονίκη μαζί με μεγάλη ομάδα αγροτών πού την πάτησαν με τούς στείρους σπόρους τού κ. Βιτάλη καί τού ΠΑΜ, γιά συνάντηση με μεγάλο (πολύ μεγάλο) Δικηγορικο Γραφείο πού έχει καί φοροτεχνικούς (έχει σημασία αυτό) ώστε άμεσα να γίνουν μηνύσεις καί αγωγές εκατομυρίων πού θα πάνε όλες δωρεά στό Κέντρο Σιτηρών τού Υπουργείου καί στο Γεωπονικό.
  Εχουν γνωμάτευση Ιάπωνα καθηγητή ειδικού στο πείραγμα των φυτών , βοηθός του δε, θα έρθει να καταθέσει ή να κάνει ένορκη μετά τις αγωγές. Τέλος το Cocopeli θα συμπαρασταθεί ενεργά.
  Ολα θα γίνουν άμεσα, ήδη το Δικηγορικό γραφείο έχει κάνει μεγάλη προετοιμασία, πρίν τις απειλές καί τούς λεονταρισμούς.
  Ολοι έχουμε αντιληφθεί τη στροφή γύρω από το “παραμύθι” της “ζέας-ζειάς”.
  Πάντως το παιγνίδι παίζεται καλά γιατί υποψιάζομαι πως οι διαρροές είναι βάσει σχεδίου.
  Ο Μαρτυριάρης
  Απάντηση

 7. ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ.

  ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ 1 : Αλοίμονο! Ηρεμείστε όλοι σας πιά !
  Μηνυσεις ο ένας , αγωγές οι άλλοι.
  Φυλάξτε τις δυνάμεις σας γιά την επίθεση των μεγάλων.
  Εννοώ αλευροβιομήχανους-Κυλινδρόμυλους, εισαγωγείς, Σούπερ Μάρκετ κλπ.
  Ολοι καλά-καλά κάνατε τη ζεια το ελιξήριο της αθαναίας καί τώρα αντιστέκεστε τάχα σο παραμύθι της.
  Ας εξασφαλίσει ο Βιτάλης πού έχει τον τρόπο , ότι οι εισαγωγές του δεν είναι ακτινοβολημένες-στείρες (εκείνο το mutant/D τού πιστοποιητικού με βάζει σε μεγάλες σκέψεις) καί όλα θα πάνε καλά.
  Είναι καλύτερα δηλαδή τα άλευρα (δεν λέω δηλητήρια όπως ο Βιτάλης) χωρίς ταυτότητα, από το ΝΤΙΝΚΕΛ τού Βιτάλη?
  Μακάρι όλοι να τρώγαμε ψωμί καί κουλουράκια από ντίνκελ επώνυμο, παρά το σφουγγαρένιο ψωμί πού αγοράζουμε. Βέβαια ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο τρόπος παραγωγής τού ψωμιού από καλά άλευρα, καθώς οι αρτοποιοί το φτιάχνουν όπως καί τα υπόλοιπα, δηλαδή (νόμιμα πάντα) με τις κατάλληλες προσμίξεις βελτιωτικών καί διογκωτικών.
  Επανερχόμενος , λέω πως παρά την τσιμπημένη τιμή διάθεσης από τον Βιτάλη, ο δρόμος γιά την διατροφική , άς πούμε, αλλαγή ,όσον αφορά το ψωμί, δεν είναι εύκολο.
  Για αυτό υπάρχουν γκρίζα σημεία πού δεν τα διαβάζουμε.
  Μιλάει ο Βιτάλης, πού έιναι σαφές ότι ψάχνεται καί βιάζεται (καί δεν είναι καλό αυτό γιατί παίζει με τούς αγρότες, δεν καταννοεί ότι έχει αλλοιωθεί η ράτσα τους με τις επιδοτήσεις καί το εύκολο ακούραστο χρήμα) καί φοβάμαι ότι θα στραφούν εναντίον του, (αν δεν αποκτήσει καλούς καί έξυπνους καί ηθικούς συμβούλους, από Δικηγόρους μέχρι υπευθύνους Δημοσίων Σχέσεων) γιά διάφορα μηχανήματα πού δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να αυτονομηθεί από τις Βιομηχανίες.

  Ομως πρώτα βρίσκεις αυτά καί μετά εισάγεις τις νταλίκες.

  Αναρωτιώνται κάποιοι σχολιαστές γιά το τι θα την κάνουν την μελλοντική παραγωγή των χιλιάδων στρεμμάτων.
  Δεν το έχει σκεφθεί αυτό, τα σκέφτεται εν εξελίξει των ενεργειών του.
  Ας τού δώσουμε λίγο χρόνο γιά να λύσει το πρόβλημα της στειρότητος των σπόρων.
  Αιθεροβάμων είναι , μάλλον δεν έχει κακές προθέσεις, αλλά είναι μεγαλεπήβολα τα σχέδιά του (ακούστε τον πως μιλάει γιά τις πατάτες τού Καποδίστρια).
  Δείτε πως έπιασε το θέμα με την Τράπεζα Σπόρων.
  Σού λέει ο άνθρωπος … θα με αφήσουν οι Γερμανοί καί άλλοι να έχω σποροπαραγωγή ντίνκελ.?
  Οχι, θα κάνει πατέντες με τη σπορά του καί θα κατοχυρώσει δικούς του σπόρους (πολύ δύσκολο καί χρονοβόρο). Ομως καί ο ίδιος θα αναγκαστεί να τούς στειρώσει, γιατί μετά τι θα την κάνει την Τράπεζα?
  Ολοι οι αγρότες θα κρατάνε σπόρο, δεν θα παίρνουν από την Τράπεζά του (αν τον αφήσουν βέβαια), με αποτέλεσμα όλα τα εκτάρια πού θαχουν φυτευθεί με ντίνκελ σε λίγα χρόνια από τούς ίδιους αγρότες θα έχουν τόσο τροποποιήσει τούς σπόρους πού θα ξαναρχίσει ο Βιτάλης από την αρχή.
  Ασε πού οι ίδιοι οι αγρότες, όπως κάνουν καί σήμερα θα μας γεμίσουν με φυτοφάρμακα καί τοξίνες.
  Τι να το κάνεις το ντίνκελ μετά.
  Σίγουρα τα ξέρει αυτά ο Βιτάλης, μπορεί όμως να τα διαχειρισθεί?
  Είναι καθαρός από την άλλη γιά να τον στηρίξουμε?
  Θα παραμείνει καθαρός άν είναι πρός το παρόν?
  Εξηγείται κάτω από αυτήν την σκοπιά καί η έξοδός του καί το γλείψιμό του στούς ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ της Μεσοποταμίας , μπα΄ς καί του δώσουν σπόρους.
  Αγαθοί σού λεέι είναι (είναι όμως έτσι?) γνήσια γεννήματα θα έχουν, κάτσε να τσιμπήσουμε κάνα σποράκι). Γνωρίζετε ότι κάθε έμπνευση πολιτική θέλει το παραμύθι της . ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ 2.
  Απάντηση

 8. ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ 2 :
  Στην αρχή με στρωμένο δρόμο ξεκίνησε με τη Ζέα.
  Τώρα πού συναντά την αλλαγή τού κλίματος , βλέπουμε ότι το αλλάζει.
  ΟΧΙ πιά ζειά, αφήστε τον να δούμε πως θα φάει τα μούτρα του, είναι γοητευτική η προσπάθειά του.
  Αλλά κύριε Βιτάλη μου , μην λοξοκοιτάς πρός τα δεξιά τόσο πολύ, τι τάθελες αυτά με τον Καμμένο καί τούς Δικηγορους σου (ξέρεις τι λέω) τούς επώνυμους.

  Ποιός αγαπητέ θα ασχοληθεί με το όραμά σου?
  Ποιοί θα τούς αφήσουν να σου συμπαρασταθούν? τα κόμματά τους? ξέρεις , έχεις ρωτήσει να μάθεις πόσο εύκολη λεία γιά την αντίδικο πλευρά είναι ένας μάρτυρας της αναγνωρισιμότητας τού ανωτέρω ?
  Αφού έτσι κι’ αλλιώς μόνος τα κάνεις όλα, μην ανοίγεις μέτωπα, πού θα τα προλάβεις όλα?
  Οσο γιά τούς καθηγητές σου, μιά χαψιά θα τον κάνουν τον Δρ Φράνκ καί τούς άλλους Ελληνες πού υπαινίσσεσαι πως διαθέτεις.
  (εκείνο το pedigree καί στη συνέχεια τα πιστοποιητικά τι τάθελες καί τα δημοσιοποίησες).
  Αν διέθετες θα φαινόταν , άσε πού οι εν Ελλάδι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται ακόμα καί στα blogs καί δεν είναι μαζί σου καί είναι μετρημένοι στα μισά δάκτυλα τού ενός χεριού.
  Ντίνκελ λοιπόν, καλά το άλλαξες, ηρεμία , γαλήνη καί επιείκια , καί στις δύο πλευρές.
  Είδες τι έγινε σε δύο χρόνια με τη ζέα.
  Από το τίποτα, έγινε κολοσσιαίο κάτι (κι ας έχεις απέναντί σου τον Αύφαντή- φιλαράκια μαθαίνουμε με τον διαγραφέντα Ιωνοθεραπευτή Κοσμίδη). Σ
  ε μία νύχτα μέσα έρχεται η καταστροφή.
  Αλλαξε λοιπόν το τροπάριο καί όλοι οι άλλοι τουλάχιστον δεν θα σε αγγίξουν.
  Απάντηση

 9. Ρεγγίνα είπε

  Οκτωβρίου 25, 2013 στις 1:53 πμ
  Ολα τα υπέροχα πράγματα πού διαβάζουμε εδώ μάλλον οδεύουν πρός την ιστορική αρχειοθέτησή τους.
  Παρατηρώ μιά μεγάλη αλλαγή στο κλίμα καί πως φανατικοί ζεϊστες (blogs – sites) κάνουν πίσω .
  Την πάτησαν άσχημα , βλέπουν καί το χάλι τού ΠΑΜ καί τού κ. Βιτάλη, πού τάχει χάσει καί φαντασιώνεται μηνύσεις καί δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος καί έχει τρομοκρατήσει κάποια άγουρα παιδιά στα blogs καί τού ετοιμάζουν μέχρι καί Επιθεώρηση.
  Χώρια οι μηνύσεις καί αγωγές.
  Καί από τούς bloggers καί από αγρότες με τούς ακτινοβολημένους σπόρους.
  Τα λέγαμε όσοι καταφέρουν να πάρουν παραγωγή θα τη στείλουν γιά ζωοτροφή με 5 λεπτά το κιλό.
  Οι πρώτες αναφορές έχουν φθάσει στο Υπουργείο Γεωργίας.
  Οι πρώτες μηνυτήριες (όχι κατά τού ιδίου) αναφορές έχουν ετοιμασθεί.
  Οι πρώτες αγωγές είναι έτοιμες, γιά εξαπάτηση καί διασπορά ψευδών ειδήσεων.
  Οι βιολογικοί οργανισμοί πιστοποίησης ετοιμάζονται να δράσουν.
  Η εφορία είναι πρό των πυλών.
  Οσο γιά τα παιδιά καί τις κυρίες των blogs! E καλά τώρα.
  Τι έκαναν γιά να φοβηθούν έναν τυχαίο?
  Η ελευθερία της γνώμης καί της έκφρασης δεν φιμώνονται , άσε πού άντε βρές τους.
  Κλεφτοπόλεμος καί αντάρτικο πόλεων από τούς ανώνυμους , κατά μέτωπο επίθεση από τούς επώνυμους.

Leave a Reply