Τὸ κράτος μας εἶναι νεκρόν. Κάποιος νὰ τὸ θάψῃ.

Τὸ κράτος μας εἶναι νεκρόν. Κάποιος νὰ τὸ θάψῃ.Δημόσια σχολεῖα ἔκλεισαν, μὲ τὴν ῥητὴν προτροπὴν τῶν ἀλητῶν ποὺ ὑποδύονται τοὺς δασκάλους, πρὸς τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε νὰ ἑνωθοῦν μὲ τὰ «παιδιά».
Τὸ κράτος μας εἶναι νεκρόν. Κάποιος νὰ τὸ θάψῃ.

Re-natus Salvator Freantles

Πορεία μαθητών στη μνήμη του Αλέξανδρου

Ενταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές φτάνοντας στα Προπύλαια, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η πορεία, άρχισαν να πετούν προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια, πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στις 11 το πρωί για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια στα Εξάρχεια σε ηλικία 15 χρόνων από σφαίρα ειδικού φρουρού.

Ακολούθως συγκρότησαν πορεία η οποία δια μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

Πρόθεση των διαδηλωτών είναι να παραμείνουν εκεί ώστε να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια πορείας μαθητών, άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε απόσταση 100 μέτρων από το Ά Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Συλλαλητήριο και στα Χανιά
Πορεία μαθητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Χανιά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ ακόμα μία συγκέντρωση φορέων της εκπαίδευσης έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, επίσης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

ἔθνος

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply