Ἡ ἡγεσία τῆς χώρας ἀλλάζει χέρια.

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.1Ἤ ἄλλως, ἐὰν θέλουμε νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους, ὅλα τὰ προβληματικά, ποὺ θέλουν νὰ μᾶς σώσουν, νὰ μᾶς κυβερνήσουν καὶ τελικῶς νὰ μᾶς διατηρήσουν στὴν αὐτὴν κατάστασι δουλείας,  τὰ ἴδια ἀκριβῶς πράττουν, στοὺς ἴδιους χώρους κινοῦνται καὶ τὰ ἴδια σπίτια μοιράζονται…
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ θέμα μας εἶναι μόνιμον, κι ὄχι προσωρινόν, τώρα τελευταία, ποὺ μᾶς προέκυψε καὶ τὸ Κοκκάκι, ὡς ἄλλος ἐπίδοξος σωτήρας, σκέφθηκε τὸ πιντὶ νὰ βολευτῇ στὰ παλάτια τῶν πρώην πολιτικῶν ἐχθρῶν του. Ἔτσι, γιὰ νὰ μᾶς ἀποδείξῃ πὼς ναί, γιὰ χάριν τῆς σωτηρίας μας εἶναι ἀνάγκη νὰ ξεπεραστοῦν τὰ μίση καὶ τὰ πάθη τοῦ παρελθόντος, νὰ δόσουν τὰ χέρια καὶ νὰ συστρατευθοῦν οἱ πρώην πολιτικοὶ ἐχθροί,  στὸν κοινό τους ἀγώνα, στὸν ἱερότατον σκοπόν, στὸ μοναδικὸ ποὺ ξέρουν νὰ κάνουν: τὴν ἐθνοκτονία μας!!!

Τὸ Κοκκάκι λοιπόν, ἤ ἄλλως ὁ υἱὸς τοῦ Κοκκοῦ, ποὺ ἐπέστρεψε στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν γιὰ νὰ φτιάξῃ κόμμα καὶ νὰ μᾶς κυβερνήσῃ, ἔγινε γείτονας τοῦ GAPατου!!!
Ἔτσι σφίγγουν οἱ σχέσεις.
Τώρα μάλλιστα ποὺ ὁ μπαμπὰς Κοκκὸς ὑπεστήριξε κι ἐπικρότησε τὶς κινήσεις Σαμαρᾶ κατὰ τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς ὅλα πῆραν τὸν δρόμο τους.
Διότι γιὰ νὰ βασιλέψῃ τὸ Κοκκάκι πρέπει νὰ βασιλέψῃ σε βασίλειον κανονικῶν, δουλοποιημένων ὑπηκόων.
Τοὺς ἀνέλαβε λοιπὸν τὸ GAPατο, τοὺς τακτοποίησε μὲ μνημόνια, μὲ τρόικες, μὲ ΔΝΤ καὶ λοιποὺς ἀφεντάδες, τοὺς πέρασε κι ἀπὸ τὸ λεπίδι, γιὰ νὰ ἔχουν τὸν φόβο, καὶ τώρα, μὲ δόξες καὶ τιμὲς τοὺς παραδίδει στὸ διάδοχο Κοκκάκι.

Καὶ μετὰ μοῦ λὲς πὼς δὲν εἶναι ὅλοι τους ὑγρὰ τοῦ ἰδίου συγκοινωνοῦντος δοχείου…
Ὑγρὰ εἶναι… Καὶ μάλλιστα κάτουρα…

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Ἦλθε κι ὁ βασιλεὺς νὰ ὑπερασπιστῇ τὴν δημοκρατία. Πιὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν πεθαίνεις… Ὅπως δῆλα δὴ συμβαίνει…

 

O Nικόλαος Γλίξμπουργκ και ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάτοικοι στο Καστρί [εικόνες]

 

Ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου. Η τέως βασιλική οικογένεια νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία Παπανδρέου και θα είναι στο εξής γείτονες και συγκάτοικοι του Γιώργου Παπανδρέου που διαμένει εκεί.
Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα παιχνίδι της Ιστορίας που έφερε τους απογόνους δύο πρώην ορκισμένων αντίπαλων οικογενειών στο κατώφλι της ίδιας πόρτας.
Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στο 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο στο Καστρί, ιδιοκτησίας της αδελφής του Γιώργου Παπανδρέου, Σοφίας, επέλεξαν ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ τον τόπο διαμονής τους στην Αθήνα.

Το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη οικοδομή που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, είχε δοθεί αντιπαροχή πριν από επτά περίπου χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη – παραχωρώντας της μάλιστα το 50%. Είναι επίσης γνωστός και ο αγώνας που είχε δώσει η ίδια για να αποχαρακτηριστεί το Καστρί ως ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα και χωρίς νομικά μπλεξίματα στην υλοποίηση της απόφασής της να οικοδομηθεί εκεί ένα μεγάλο και πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή του.
Μέσα σε αυτό το οικόπεδο, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές εκτός από πισίνες διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους.

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.2
Βάσει λοιπόν της συμφωνίας που είχαν από κοινού υπογράψει, το ένα κτίριο κράτησε η Σοφία Παπανδρέου, το οποίο και εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου (κάποιες μεζονέτες πουλήθηκαν, ενώ άλλες τις νοικιάζει) και το άλλο ανήκει στον αρχιτέκτονα που ανέλαβε το χτίσιμο των ακινήτων στο οικόπεδο. Τμήμα μάλιστα αυτού του οικοπέδου και συγκεκριμένα η «Κατοικία ΙΙ» ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Στις 27 Δεκεμβρίου του 1990, όταν η Σοφία Παπανδρέου χώρισε το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων σε τέσσερα τμήματα, ένα μεγάλο και τρία μικρότερα, τα οποία στο συμβόλαιο αναφέρονται ως «Κατοικία Ι», «Κατοικία ΙΙ», «Κατοικία ΙΙΙ» και «Κατοικία IV», πούλησε στον αδελφό της το δεύτερο κομμάτι της έκτασης αντί του ποσού των 4.300.000 δραχμών. Σε αυτό το οικόπεδο, έκτασης 640 τ.μ., ο πρώην πρωθυπουργός έχτισε στη συνέχεια με δάνειο την κατοικία των 368 τ.μ., που του ανήκει εξ ημισείας με τη σύζυγό του Αντα.

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.3
Το πρόσωπο που μεσολάβησε ώστε το πριγκηπικό ζευγάρι να νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ο κουμπάρος και στενός του φίλος Νάσος Θανόπουλος, τραπεζίτης, γόνος της γνωστής οικογένειας με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά και αδελφός του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκου Θανόπουλου, έσπευσε να τον διευκολύνει.

 

Ολη την περιπέτεια της Σοφίας Παπανδρέου με το χτίσιμο των πολυτελών κατασκευών ξεκίνησε το 2007:

Εγραφε τότε η Espresso:

Ολα ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου έτους, όταν η Σοφία Παπανδρέου ξεκίνησε… μυστικά χωματουργικές εργασίες στο Καστρί. Ομως, το ένα τούβλο έμπαινε πάνω στο άλλο και το μυστικό της υπόθεσης άρχισε να αποκαλύπτεται. Την εικόνα του νεοαναγερθέντος οικήματος είδε το υπουργείο Πολιτισμού και, έπειτα από απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, για λίγο καιρό οι εργασίες σταμάτησαν. Το πήγαινε-έλα των σκαπτικών μηχανημάτων φαινόταν πως δεν είχε τέλος.

Ετσι, λίγο καιρό αργότερα -και παρά την απόφαση του υπουργείου- με εντολή της Σοφίας Παπανδρέου οι εργασίες άρχισαν και πάλι.
Οι… ταλαίπωροι εργάτες δεν πρόλαβαν να χαρούν -κυρίως με το αδιάκοπο «σταμάτα-ξεκίνα» των εργασιών- και έμειναν και πάλι χωρίς δουλειά, αφού με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων του υπουργείου Πολιτισμού σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της ιστορικής κατοικίας του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου. Αιτία ήταν ο χαρακτηρισμός του ακινήτου στο Καστρί ως ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας.

Συνεπώς, τα σχέδια της Σοφίας Παπανδρέου για την ανέγερση ενός πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών έπρεπε να σταματήσουν… Μάλιστα, το έγγραφο του υπουργείου επικαλούταν Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία της ιστορικής αξίας του ακινήτου και, παράλληλα, επεσήμαινε ότι για οποιαδήποτε διενέργεια εργασίας στο ακίνητο έπρεπε να υπάρχει και σχετική έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αναμένοντας την περιβόητη έγκριση, η Σοφία Παπανδρέου ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και τον αποχαρακτηρισμό ως «μνημείου» της ιστορικής κατοικίας του «Γέρου της Δημοκρατίας» και του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια υποστήριζε πως η υπουργική απόφαση ήταν παράνομη, αόριστη και ελλιπής και δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως μνημείο τη βίλα «Γαλήνη» στο Καστρί.

Οι μέρες περνούσαν και τα οικονομικά προβλήματα της Σοφίας Παπανδρέου όλο και μεγάλωναν… Τελικά, βρέθηκε συμβιβαστική λύση με το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει της οποίας η ιδιοκτήτρια θα μπορούσε να χτίσει κατοικία σε ένα συγκεκριμένο σημείο του οικοπέδου, πέραν της βίλας και του περιβάλλοντος χώρου. Ετσι, η Σοφία Παπανδρέου παραχώρησε μέρος της έκτασης των 6.000 τ.μ. σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη – δίνοντάς της μάλιστα το 50%.
Λιτή… πολυτέλεια χωρίς τζακούζι και πισίνα
– Η συνολική ιδιόκτητη έκταση της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί είναι 5.510,9 τ.μ. Σε αυτά υπάρχουν τέσσερις ιδιοκτησίες – τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου και μία στον Γιώργο Παπανδρέου.

– Το νεοανεγειρόμενο συγκρότημα κατοικιών της Σοφίας Παπανδρέου, αν και είναι πολυτελούς κατασκευής, δεν θα διαθέτει ούτε τζακούζι ούτε καν… πισίνα!

– Η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος βρίσκεται στην πίσω πλευρά της βίλας «Γαλήνη», αφού λέγεται ότι αυτός ήταν κι ένας από τους όρους του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να οικοδομηθεί η έκταση της κ. Παπανδρέου.

– Στην ουσία, πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες 200 έως 300 τετραγωνικών μέτρων.

– Η Σοφία Παπανδρέου θα κατοικήσει στο ένα από τα δύο κτίρια, ενώ το άλλο το έχει δώσει αντιπαροχή στο αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη.

– Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της κ. Παπανδρέου είναι να κατοικήσει σε μία από τις τέσσερις κατοικίες μόλις αυτές ολοκληρωθούν και τις υπόλοιπες τρεις να τις εκμεταλλευτεί είτε ενοικιάζοντάς τες είτε πουλώντας τες.

– Το κτιριακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο να κατοικηθεί το Δεκέμβριο του 2008.

– Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στη συγκεκριμένη περιοχή στο Καστρί η τιμή του τετραγωνικού μέτρου υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ. Ετσι, υπολογίζεται ότι οι κατοικίες εντός του κτιριακού συγκροτήματος θα κοστίζουν περίπου από 1.000.000 έως 1.500.000 ευρώ. Εκτός και αν, λόγω ιστορικής αξίας, πουληθούν σε ακόμη ψηλότερες τιμές.

Οι κατοικίες υπό ανέγερση:

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.4

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.7

Εδώ έζησε, μεγαλούργησε και …φωτογραφήθηκε η οικογένεια Παπανδρέου:

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.5

Ἡ ἡγεσία τῆς χώρα ἀλλάζει χέρια.6

Υ.Γ. 2. Ἡ μία φάρα παραδίδει στὴν ἄλλην φάρα τὴν σκυτάλη τῆς ἡγεσίας. Κοινῶς; Ἀλλαξο…φαριές κάνουν. Γιὰ νὰ μὴν γράψω κάτι χειρότερο καὶ ἐκτεθοῦμε λόγῳ ἀντιῤῥατσιστικοῦ.
(Visited 27 times, 1 visits today)
Leave a Reply