6.230 offshore …κοιμοῦνται ἥσυχες!!!

Γιατί πρέπει να …«αποφασίσουμε αυθορμήτως» πως η διέξοδος είναι ο …Τσίπρας!!!

Αποκάλυψη – βόμβα! Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6230 offshore με κυβερνητική εντολή

Τρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζον πολιτικό ζήτημα.
Σε μία εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.


Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολιτεύσεως ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θυσαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στην βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Και μόνον αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει την διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας επάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστον μεγαλοεπιχειρηματίες , μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore, ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ.

Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα:

-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;
-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;

-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.

Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, την στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Λόγια σταράτα

Υπόψιν ότι … η σκανδαλολογία εναντίον της ΝΔ  αυτές τις ημέρες αποσκοπεί στο να σπρώξουν το …κοπάδι να ψηφίσει «αυθόρμητα» αριστερά ώστε να πετύχουν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να μην χρειαστεί να ρίξουν τις μάσκες και να συγκυβερνήσουν με τους δήθεν εθνικιστές όπως ο Άδωνις , ο Βορίδης κλπ…
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ανακοινώσει με θράσος  μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τις προηγηθείσες ληστρικές επιδρομές στην τσέπη μας, θα πρέπει να πετύχει αυτοδυναμία.
Η ΔΗΜΑΡ διαλύεται γι’ αυτόν τον λόγο και τα γερά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ θα τρέξουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων και περισσότερες αποχωρήσεις…

Προεκλογικά μας υπόσχονται πάντα κάθαρση και Ειδικά Δικαστήρια  και στο τέλος είναι όλοι αυτοί… αγκαλιά  κι εμείς σε ουρές του ΟΑΕΔ.

Τρέμουν τα ειδικά δικαστήρια.Ψάχνουν εγγυήσεις για να φύγουν

Αν και δημόσια τις ξορκίζουν… στο παρασκήνιο γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες – Μονόδρομος οι πρόωρες κάλπεςΟ φόβος των ειδικών δικαστηρίων είναι αυτό που τρομάζει και τους δύο μνημονιακούς συνεταίρους.

Εάν τους δωθούν οι εγγυήσεις τότε θα φύγουν σύντομα.
Αλλά επειδή δεν τις παίρνουν ψάχνουν τρόπους που θα τους ξαναφέρουν στην εξουσία
Η κυβέρνηση αυτή ζει από τύχη.

 Αυτό είναι γνωστό στους πάντες. Και όχι μόνο ζει από τύχη, αλλά μόνο ένα μεγάλο θαύμα θα μπορούσε να αποτρέψει την πολιτική αυτοκτονία της. Αυτό το μεγάλο θαύμα Σαμαράς και Βενιζέλος το περιμένουν εδώ και πολύ καιρό. 

Πλην όμως δεν έρχεται ποτέ. Καμία απολύτως θεαματική κίνηση δεν μπορεί να ανατρέψει την κατηφόρα της κυβέρνησης, αφού ούτε το πρόγραμμα βγαίνει, ούτε το χρέος είναι βιώσιμο, ούτε «κούρεμα» δεν γίνεται, ούτε οι 180 συγκεντρώνονται, ούτε αξιόλογη πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βρεθεί.

Στην περίπτωση δηλαδή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ισχύει πλήρως ο περίφημος νόμος του Μέρφι: Αν είναι κάτι να πάει στραβά, τότε όλα πάνε στραβά.
Μόνο που οι δυο «συνέταιροι» έχουν την εντύπωση ότι είναι στραβός ο γιαλός και αρνούνται πεισματικά αν αποδεχθούν ότι «στραβά αρμενίζουν».

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του αν και δημόσια ισχυρίζονται ότι θα πετύχουν το στόχο των «180» και θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ωστόσο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αποδέχονται πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον ανέφικτο. Και συνεπώς προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα… και μάλιστα πυρετωδώς!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  σε πρόσφατη συνομιλία που είχαν έφτασαν στο σημείο να συζητήσουν ακόμα και πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών, εφόσον οριστικοποιηθεί η αδυναμία συγκέντρωσης των 180 «πρόθυμων»!

Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο Β. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε δύο πιθανές ημερομηνίες, δηλαδή ή στις 16 ή στις 23 Νοέμβρη!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στον πρωθυπουργό, ότι αν οι 180 αποδειχτούν μακρινό όνειρο, τότε θα ήταν καλό οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά να χρεωθούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό μπορεί να γίνει με το να ξεκινήσουν νωρίτερα οι διαδικασίες εκλογής Πρόεδρου και παράλληλα η κυβέρνηση να παίξει επικοινωνιακά με την διαπραγμάτευση για το χρέος και το ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί αυτό το σοβαρότατο θέμα, η σημερινή κυβέρνηση ή ο Αλ. Τσίπρας.

Έτσι πιστεύει ότι θα «στριμωχτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να κερδίσει μεν, αλλά με ελεγχόμενη διαφορά, κάτι που αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα.

Απ’ την άλλη, ο αντίλογος σε αυτή την πρόταση είναι, ότι αν ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Πρόεδρου και αποβούν άκαρπες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ –αν κερδίσει τις εκλογές- θα μπορεί να εκλέξει όποιον θέλει για Πρόεδρο, αφού στην τελική ψηφοφορία θα αρκούν ακόμα και 120 ψήφοι.

Βέβαια μπορεί να προκληθούν εκλογές χωρίς να έχουν γίνει οι διαδικασίες εκλογής Πρόεδρου.

Σε μια τέτοια περίπτωση το «μπαλάκι» θα πεταχτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να βρει το πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους (σε μια τέτοια περίπτωση, που δεν έχουν προηγηθεί των εκλογών οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου).

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός, ότι οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν πλέον αρχίσει να συζητούν τις πρόωρες εκλογές και να προσαρμόζονται στην εκτίμηση, ότι μάλλον θα είναι αναπόφευκτες…

Oι ολιγάρχες τρέμουν στην ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΜΕ SMART ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ

Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αλαφούζος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας πιέζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να βγει μπροστά καθώς βλέπουν το θεριό να πλησιάζει.

Το θεριό δεν είναι άλλο από την ολοσχερή καταστροφή καθώς η παραπαίουσα κυβέρνηση αντιγράφει την πορεία του Σαμίνα.

Ούτε στην Τουρκία δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Να λένε δηλαδή οι βουλευτές στον υπουργό Οικονομικών να πάει να γαμηθεί κι εκείνος να παραμένει στην θέση του. Ή να γίνεται αντικατάσταση των βουλευτών που αρνούνται να ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Ψυχάρης ειδικά έχει βγει στα κάγκελα και δηλώνει αποφασισμένος να ανατρέψει τον Σαμαρά. Κοινός φόβος των ολιγαρχών δεν είναι άλλος από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία μπορεί στην κυριολεξία να τους πάρει το σκαλπ, αρκεί απλά να εφαρμόσει τους νόμους.

Στην συνέχεια ημίγυμνες συριζαίες θα χορεύουν στην πλατεία Συντάγματος πάνω από τα πτώματα των νταβατζήδων στους ρυθμούς του David Guetta ο οποίος θα βρίσκεται στα dexx.

Eίναι δε τόση η αγωνία τους που η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αφού έκαψε τον Πάστορα Κουβέλη βάζει μπροστά τον Καραμανλή για να φύγει το συντομότερο ο Σαμαράς.

Επιτάχυνση της συνταγματικής διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην παρατείνεται επί μακρόν η εκκρεμότητα που μπορεί να λειτουργήσει υπονομευτικά και για την προσπάθεια αναζήτησης λύσης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, φέρεται να προκρίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής-σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Ο κ. Καραμανλής  διατυπώνει σε συνομιλητές του την εκτίμηση ότι πρέπει να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου πιο σύντομα, ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα είναι σαφή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρόικα και θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα για το ζήτημα του χρέους.

Σε αντίθεση, δε, με την κυβέρνηση του 2009 όταν, εμφανώς τότε, δεν επιτυγχανόταν η πλειοψηφία των 180 (η Ν.Δ. είχε 151 βουλευτές), τώρα με τη ρευστότητα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού σκηνικού, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό, αρκεί, όπως σημειώνουν συνομιλητές του, «οι βουλευτές να βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Ο ίδιος μοιάζει, άλλωστε, να πιστεύει -κάτι που φέρεται να είπε και στον κ. Σαμαρά σε κοινωνική εκδήλωση όπου βρέθηκαν προ εβδομάδων- ότι η παράταση των σεναρίων μόνον διαλυτικά λειτουργεί τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις συμμαχίες που μπορεί να οικοδομήσει επί του θέματος.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το σενάριο δικής του υποψηφιότητας για την Προεδρία, στενοί του συνεργάτες αλλά και όσοι τυγχάνει να τον συναντούν αποκομίζουν την ίδια, ισχυρή εντύπωση, ότι δηλαδή δεν ενδιαφέρεται.

 

ΣΟΥΦΛΙΑΣ-ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ SMART ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

To μικρό μαύρο smart διέσχιζε απαρατήρητο την λεωφόρο Μαραθώνος.

Οδηγός και συνεπιβάτης φορούσαν την χαρακτηριστική τραγιάσκα του Γιώργου Φούντα-Στέλλα κρατάω μαχαίρι-με αποτέλεσμα να περνούν απαρατήρητοι.

Θα μπορούσαν να είναι δυο παλιόφιλοι που τάφερε η ζωή να γεράσουν μαζί και τώρα πήγαιναν για ψαράκι στη Ραφήνα-μπορεί και στο σπίτι του Ηλία Ψινάκη για να διασκεδάσουν με τα χωρατά του δημάρχου Μαραθώνα.

Από το κασετόφωνο του μικρού  ΙΧ, ακούγονταν η φωνή της Τασίας Βέρρα που τραγουδούσε το Τάξε μανούλα τάματα.

Ο συνεπιβάτης που φορούσε ακουστικό  βαρηκοΐας στράφηκε προς το μέρος του οδηγού

Γιώργαρε, αυτό το χόρευα με τον Δημητράκη τον Κούτρα όταν είχαμε υπογράψει την σύμβαση της Κωπαίδας. Τη θυμάσαι; Ρε κάτι γλέντια που κάναμε. Και τώρα βλέπεις έρχεται αυτό το καλόπαιδο, ο Τσίπρας, στην εξουσία και θέλει να σου κόψει όλες τις αναθέσεις. Τα σκάτωσαν ο Αντωνάκης με τον χοντρό και τώρα θα βρούμε τον μπελά μας στα γεράματα…Ελπίζουμε να πιάσει τόπο η επίσκεψη στον Κωστάκη…

Ο οδηγός τον άκουγε σιωπηλός καθώς προσπαθούσε να αποφύγει τις λακούβες του οδοστρώματος που έπαιρναν όλα τα δυνητικά σχήματα.

Οι λακούβες στην άσφαλτο ήταν κατά κάποιο τρόπο σήμα κατατεθέν των ελληνικών δρόμων τους περισσότερους από τους οποίους τους είχε κατασκευάσει η εταιρεία του.

.Γιώργο, ενημέρωσες τον Κωστάκη ότι πάμε σπίτι του ακάλεστοι; Μεσημέρι είναι, μπορεί να έχει πέσει για ύπνο, μπορεί να είναι στη θάλασσα….

Μην άγχεσαι, όπου κι αν βρίσκεται θα βαρέσει προσοχές όταν εμφανιστούμε. Θα δει ξαφνικά μπροστά του τον Σουφλιά και τον Μπόμπολα και θα αρνηθεί να μας ανοίξει την πόρτα; Εγώ σου λέω ότι θα καθήσει προσοχή…

.Ρε συ Γιώργο δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα πηγαίναμε στα γεράματα στη Ραφήνα για να ζητήσουμε από τον Καραμανλή να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ ώστε να μας απαλλάξει από τον Τσίπρα που πάει φουλ για πρωθυπουργός…Αυτό είναι κατάντια…

-Γιώργαρε, μη λες μεγάλες κουβέντες. Πολύ φοβάμαι ότι θα χρειασθεί πολύ σύντομα να επισκεφθούμε και την Γιάννα Αγγελοπούλου στην οποία αρνήθηκες να πουλήσεις το μαγαζί και την πάτησες…Μόνο ο Καραμανλής και η Γιάννα μπορούν να μας σώσουν. Αυτά τα καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μπέσα. Άσε που είναι τόσοι πολλοί οι κοκόροι της Κουμουνδούρου που δεν ξέρεις με ποιον να πρωτοκάνεις ντιλ…Πρέπει να επιστρέψει ο Καραμανλής.

Το  Smart  με τους Γιώργο Μπόμπολα και Γιώργο Σουφλιά πλησίαζε στην εξώπορτα του Καραμανλή στην Ραφήνα, όταν ο αστυνομικός φρουρός τους έκανε νόημα να σταματήσουν.

Οι δυο συμπαθείς παππούδες έβγαλαν τα μαύρα γιαλιά και τις τραγιάσκες και έδωσαν τις ταυτότητές τους στον αστυνομικό.

Μπόμπολας και Σουφλιάς….

ψέλλισε εκείνος μονολογώντας.

.Είμαι ο Γιώργος ο Σουφλιάς και ήλθα με τον φίλο μου τον Μπόμπολα να συναντήσουμε τον Κώστα. Όπου νάναι θα εμφανισθεί με τρίκυκλο και ο Σταύρος Ψυχάρης. Του έχουμε δώσει ραντεβού στο σπίτι του Καραμανλή. Ενημέρωσε σε παρακαλώ τον πρόεδρο ότι είμαστε απέξω και θέλουμε να τον δούμε…

Ο φρουρός υπάκουσε και πέρασε το κατώφλι του σπιτιού να ενημερώσει τον Καραμανλή. Εκείνη την ώρα στο κασετόφωνο του Smart η φωνή της Φιλιώς Πυργάκη έκανε τον Σουφλιά να θυμηθεί τα νιάτα του στη Λάρισα- τότε που μεγαλούργησε σαν πολιτικός μηχανικός επί Γιώργου Παπαδόπουλου. Δοξασμένα χρόνια…

Η ώρα περνούσε και ο φρουρός δεν έδινε σημεία ζωής. Άρχισαν να τους ζώνουν τα μαύρα φίδια, ώσπου…

Από την εξώπορτα έκανε την εμφάνισή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, φορώντας το κόκκινο μαγιό του και ένα καπέλο του τζόκευ.

Τους πλησίασε:

-Φύγετε από το σπίτι μου. Τώρα αμέσως, πριν φωνάξω την αστυνομία…

Οι δυο τους χλώμιασαν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβαινε. Ο Μπόμπολας πάτησε γκάζι εξοργισμένος με αποτέλεσμα το smartaκι να πέσει μέσα σε μια τεράστια λακούβα και παρ΄ ολίγο να χάσει τον έλεγχο. Ο Καραμανλής με τα χέρια στη μέση τους έβλεπε να απομακρύνονται στο βάθος του ορίζοντα.

.Πρόεδρε, είσαι ήρωας. Επιτέλους έκανες το αυτονόητο…

ακούστηκε ο αστυνομικός φρουρός που στο μεταξύ είχε επιστρέψει στη θέση του.

-Μπάμπη, αν οι πολιτικοί στην Ελλάδα έκαναν το αυτονόητο, η πατρίδα μας δεν θα είχε φθάσει ως εδώ…

του είπε ο Καραμανλής λίγο πριν ξαναμπεί στο θρυλικό σπίτι της Ραφήνας…

(Στο μεταξύ ο Μπόμπολας τηλεφώνησε στο κινητό του Ψυχάρη και τον ενημέρωσε για όσα συνέβησαν. Του πρότεινε μάλιστα να μην μπει στον κόπο να φθάσει ως το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού…Ο Ψυχάρης έκανε νόημα στον οδηγό του τρικύκλου που ήταν φτυστός ο Κοντομηνάς να πάρει επιτόπου στροφή…)

πηγή

 

 

Μιλάμε έρχεται… τρελό τσουνάμι «καθάρσεως» ! Τα παπαγαλάκια έχουν τρελλαθεί …

Σίγμα

Όλο το άρθρο από το «ΠΑΡΟΝ»:

Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6.230 offshore!

Με προφορική εντολή τον περασμένο Μάρτιο!

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ο μεγάλος προστάτης των φίλων της των φοροφυγάδων, με τις βίλες στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη και με τις θαλαμηγούς

Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα… πέτσινα του Γιωργάκη. Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους. 

Και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι κυνηγάει τα λαμόγια, πιάνει τους… καμένους και τους κλείνει στη φυλακή (Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη, Άκη και λοιπούς).

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα της αντιπολιτεύσεως ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους έναν θησαυρό για το Δημόσιο Ταμείο. Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στην Βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Και μόνο αυτή η στάση επιβεβαιώνει την διάχυτη πλέον αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας επάνω από τις 6.230 offshore, που φυσικά δεν τις έχει ο μπακάλης ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς.

Από την αποκάλυψη που κάνει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» προκύπτει ότι υπάρχουν και οι αποδείξεις για την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στους μεγαλοφοροφυγάδες με τις 6.230 offshore εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και σε άλλους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή (αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προφορική – για να μην υπάρχουν έγγραφα πειστήρια) να σταματήσουν οι έλεγχοι στις offshore, που γίνονταν βασικά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Και ακαριαία κατέβηκαν τα μολύβια και ξαναμπήκαν οι φάκελοι στα συρτάρια. Και πήγε στη θέση της η καρδούλα των γνωστών ιδιοκτητών – μεταξύ των οποίων και πρώτα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. Αυτονόητο είναι ότι η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον άσημο υπάλληλο ή από τον τελευταίο στην ιεραρχία διευθυντή. Από ψηλά ήρθε το απαγορευτικό σήμα…

Τι ποσά θα μπορούσε να είχε ήδη εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο; Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, το λιγότερο περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πάει να αρπάξει η κυβέρνηση ακόμη και από εκείνους που έχουν «καμαρούλα μια σταλιά». Κάτι που σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση άφηνε τους εφοριακούς να κάνουν σωστά την δουλειά τους, η φορολόγηση των ακινήτων, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν τίποτε άλλο από το σπίτι που μένουν, θα ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας (;), προκειμένου να βρει τα λεφτά που του λείπουν, να μην έκοβε τις διαγνωστικές εξετάσεις, το τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες και το τρίπλεξ για όσους έχουν κάμει bypass, με κίνδυνο να πεθάνουν…

Για να πάρει μια γεύση των φόρων που θα εισπράττονταν από τις 6.230 offshore, πίσω από τις οποίες καλύπτονται παραθαλάσσιες βιλάρες, ακίνητα στον Παρνασσό και αλλού και πολυτελέστατες θαλαμηγοί, σε έλεγχο που είχε προλάβει να κάμει ΔΟΥ, ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί μόνο από δυο τρεις offshore ήταν από 5.000.000 έως 6.000.000 ευρώ! Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών, ο μέσος όρος του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει κάθε offshore υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου, ήτοι συνολικά 3 δισ. ευρώ.

Επειδή ενδεχομένως να επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να αμφισβητηθεί ότι σταμάτησε ο έλεγχος ύστερα από προφορική άνωθεν εντολή, θα πρέπει να συνοδεύσουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία που να απαντούν στα εξής ερωτήματα: Σε πόσες από τις 6.230 offshore έχει γίνει έλεγχος; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος; Στα δύο χρόνια που κυβερνούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

(Visited 3,559 times, 1 visits today)
0 thoughts on “6.230 offshore …κοιμοῦνται ἥσυχες!!!

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: