Ἀπουσίας περιεχομένου τὸ …κασκὸλ ἀντικαθιστᾶ τὶς …παραστάσεις!!!

Είναι σίγουρο πλέον ότι ανέλαβαν να κυβερνήσουν ανέτοιμοι.
Και πότε να ετοιμαστούν;
Νύκτα-ημέρα στην τηλεόραση έτρεχαν.

Ούτε τα σημερινά κείμενα που παρέδωσαν είναι κοστολογημένα.
Η υπόσχεση της κυβερνήσεως στην Τρόικα που ακούστηκε πολύ περίεργα ήταν η εξής:
«περαιτέρω ανεξαρτησία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων»…

Και μου έφερε στο μυαλό την «ανεξαρτησία» από κρατικό έλεγχο που χαίρει η Τράπεζα της …«Ελλάδος».

Επιπλέον η …«αριστερά», που για πρώτη φορά κυβερνάει τον τόπο …ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ σχετικά με όσες ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα διέπραξαν ήδη οι προηγούμενοι.
Είναι φανερό ότι το κράτος στον τομέα της προδοσίας και του ξεπουλήματος έχει αξιοθαύμαστη συνέχεια και συνέπεια.
Ακολουθεί η λίστα με τις …ευχές, που θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους.
Μόνο τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα ξέχασαν να συνυπολογίσουν στα έσοδα του κράτους.
Οι πολυδιαφημισμένες επαναστατικές προτάσεις της κυβερνήσεως δεν γράφτηκαν με μελάνι αλλά με …Blanco  κι έγιναν …αόρατες.
Απουσία περιεχομένου την παράσταση έκλεβε ένα …ακριβό κασκόλ.

Σίγμα

Η ώρα της «μεγάλης αγωνίας» για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων

Ἀπουσίας περιεχομένου τὸ ...κασκὸλ ἀντικαθιστᾶ τὶς ...παραστάσεις!!!2

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στα χέρια των θεσμών βρίσκεται από τις 3 μετά το μεσημέρι το πρώτο κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η ανταλλαγή παρατηρήσεων έως την κατάθεση του τελικού κειμένου που θα αποσταλεί απόψε ή αύριο το πρωί και θα αξιολογηθεί ακολούθως σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Το πρώτο αυτό κείμενο αριθμεί 6 σελίδες και περιλαμβάνει 12 τομείς μεταρρυθμίσεων, χωρίς σε αυτό να υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά και κοστολόγηση μέτρων.
Στο πεδίο της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναδιάρθρωση του εισπρακτικού μηχανισμού και για μέτρα που προβλέπουν την περαιτέρω ανεξαρτησία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.
Συγκεκριμένη αναφορά στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν περιλαμβάνει η πρώτη λίστα, στην οποία όμως σημειώνεται ότι θα δοθούν κίνητρα σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, με πρόβλεψη για αντιμετώπιση του ηθικού κινδύνου.
Στο πρώτο αυτό κείμενο της Αθήνας γίνεται επίσης λόγος για αντιμετώπιση «κόκκινων» δανείων, με προστασία των κεφαλαίων τραπεζών και με κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει ρητή αναφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Στο πεδίο των εργασιακών, προβλέπεται αναφορά σε μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι βέλτιστες πρακτικές ΕΕ και σε διαβούλευση κοινωνικών εταίρων, χωρίς να γίνεται αναφορά σε συλλογικές συμβάσεις ή στην αύξηση του κατωτάτου μισθού, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τελικό κείμενο θα περιληφθεί σχετική αναφορά.Ἀπουσίας περιεχομένου τὸ ...κασκὸλ ἀντικαθιστᾶ τὶς ...παραστάσεις!!!1
Για το ασφαλιστικό γίνεται λόγος για διασφάλιση βιωσιμότητας, χωρίς όμως να προβλέπονται χρονοδιαγράμματα και χωρίς να υπάρχει αναφορά σε πρόθεση της κυβερνήσεως για κατάργηση της ρήτρας μηδενικών ελλειμμάτων.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει για όσες έχουν ήδη γίνει, ενώ γίνεται λόγος για σεβασμό των συμφωνιών και για διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος.
Στην λίστα προβλέπονται μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού με χρήση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο, δεν γίνεται αναφορά σε επαναπροσλήψεις, ενώ προβλέπονται μέτρα για την ενίσχυση ασθενέστερων από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα της Τρίτης θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη. Σε περίπτωση που η πρόταση απορριφθεί θα γίνει έκτακτο Eurogroup μέσα στην ημέρα.
Επίσης, την Τρίτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 11:00, ενώ θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply