Τὸ μνημόνιον δὲν ἀπέτυχε… Ἀντιθέτως! Πέτυχε σὲ ὅλα!

Τὸ μνημόνιον δὲν ἀπέτυχε... Ἀντιθέτως! Πέτυχε σὲ ὅλα!Τὸ Μνημόνιο δὲν ἀπέτυχε, τοὐναντίον – ἐπέτυχε ἀπολύτως τὸν στόχο του.
Στόχος ἡ ἐσωτερική ὑποτίμηση, συστηματικά νὰ φτωχήνουν τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία.
Ἀσφαλῶς τὸ γνωρίζουν.
Ἁπλῶς, προσπαθοῦν μὲ τεχνάσματα προπαγάνδας νὰ παραπλανήσουν τὸν κόσμο ὥστε νὰ μὴν ἐξεγερθῇ λόγῳ τοῦ ἀδιεξόδου ποὺ καθημερινὰ ἐπιδεινώνεται. Τὸ καζάνι βράζει καὶ ἡ κοινωνία ἀνεβάζει θερμοκρασία καὶ πίεση.

Ἡ συμμορία τοῦ €ὐρὼ ἐπέβαλε στὴν Ἑλλάδα τὸν ἀπόλυτο παραλογισμὸ τῆς λιτότητας ὡς λύση, ποὺ εἶναι ὡσὰν νὰ ὑποβάλῃς ἕνα λιπόσαρκο παιδὶ τῆς Αἰθιοπίας σὲ δίαιτα γιὰ νὰ μὴν ἀρρωστήσῃ.

Ὁ παραλογισμὸς τῆς τοκογλυφίας τοῦ €ὐρὼ εἶναι ὁ ἀναγκαστικὸς προθάλαμος τοῦ ξεπουλήματος τῆς περιουσίας τῆς Ἑλλάδας.

Ἀλέξιος Ῥαφαηλίδης

Γερμανικό Ινστιτούτο: Το αποτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας ευθύνεται για την ελληνική κρίση

Η καταστροφική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25% τα περασμένα χρόνια οφείλεται στην αποτυχημένη πολιτική λιτότητας, συμπεραίνει έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Μελετών ΙΜΚ που πρόσκειται στα γερμανικά συνδικάτα. Οι οικονομολόγοι του ερεύνησαν πώς οι περικοπές των δαπανών και η αύξηση των φόρων μεταξύ 2010 και 2014 επηρέασαν την ελληνική οικονομία.

Οι δαπάνες μειώθηκαν σε 4 χρόνια κατά 29,2 δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι και οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 29,4 δισ. ευρώ όπως υπελόγισε το ΙΜΚ. Καταστρεπτικές για την οικονομική δραστηριότητα υπήρξαν κυρίως οι περικοπές των δαπανών. Αν η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας η οικονομία μεταξύ 2009 και 2014 θα ήταν στάσιμη και έτσι το ποσοστό του χρέους θα ήταν χαμηλότερο από ό,τι είναι σήμερα μετά τις μεγάλες προσπάθειες για οικονομίες.

Θα ήταν πολύ καλλίτερα, κατά το ΙΜΚ, αν η Ελλάδα ελάμβανε καταρχάς τα δάνεια και αναβαλλόταν η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού για ένα (μελλοντικό) χρονικό σημείο που η οικονομία θα αναπτυσσόταν ξανά. Στην περίπτωση αυτού του σεναρίου οι οικονομολόγοι υπολογίζουν ότι η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα ήταν μόνο 9%. Αυτό σημαίνει ότι: «Αν το συνολικό πρόγραμμα σταθεροποιήσεως εφαρμοζόταν σε ένα μεταγενέστερο χρονικό σημείο, σε μια φάση ανακάμψεως της οικονομίας, τα 2/3 της μειώσεως του ΑΕΠ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.» Το γεγονός ότι η Αθήνα εν μέσω υφέσεως εξαναγκάστηκε να κάνει οικονομίες «έκανε την εξόφληση του ελληνικού χρέους δυσκολότερη», εκτιμά το ΙΜΚ.

αὐγή

(Visited 109 times, 1 visits today)
One thought on “Τὸ μνημόνιον δὲν ἀπέτυχε… Ἀντιθέτως! Πέτυχε σὲ ὅλα!

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: